Une Hirondelle A Fait le Printemps (2001)
Alternatieve titel: The Girl from Paris

geregisseerd door
Christian Carionmet
Michel Serrault,
Mathilde Seigner en
Jean-Paul RoussillonSandrine is een jonge vrouw van 30 jaar, die vastberaden is om haar droom te realiseren: landbouwster worden. Ze laat alles achter zich, Parijs en haar job als informatica, om een boerderij over te nemen op de hoogvlakte van Vercors. Sandrine koopt de boerderij van Adrien, een oude boer die ontgoocheld is in het boerenleven. Adrien moet nog een jaar in de boerderij wonen, samen met Sandrine. Sceptisch kijkt hij toe hoe Sandrine een alternatieve manier van landbouw ontwikkelt.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 23 maart 2003, 1:48 uurBoeiende film met mooie rollen van Michel Serrault en Mathilde Seigner.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2003, 0:51 uurBovendien een film die blijft hangen. Aanrader deze.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2003, 11:35 uurPrachtige film met een sexuele spanning tussen Adrien de oude boer en Sandrine de jonge bekoorlijke vrouw uit de stad. Wist niks van dit pareltje maar heb ruim 90 min genoten.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2003, 11:37 uurWaar heb je deze gezien Henk ?
FisherKing
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2003, 12:30 uurDVD is uit in Frankrijk, met Engelse subs.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 25 november 2003, 22:09 uurTrok meer dan 2.4 miljoen bezoekers in Frankrijk.
Bron
4,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2004, 16:08 uurPrachtfilm! Een mooi verhaal in alle rust gebracht. Alweer een poos geleden dat ik 'm gezien heb, ik wil 'm zeker nog 'ns zien. 4,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 13 maart 2005, 10:27 uurDe film valt af en toe in herhaling, maar het is een mooi verhaal. Heel goed geacteerd door Mathilde Seigner en Michel Serrault (In de extra's kwam hij niet sympathiek op mij over).
[permalink] geplaatst op 23 september 2007, 12:50 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHet is weer een geweldige Serrault show en het is mooi om de bevallige Seigner met een kudde geiten door een Milka landschap te zien lopen, maar ik had hier meer van verwacht.
Het verhaal wist me te weinig te verrassen. Teveel een ABC-tje.
Het moment dat niet Serrault maar de vriend van Serrault in de kist lag, dat was wel verrassend. Maar ik voelde me ook een beetje beetgenomen.
2,0
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2008, 20:53 uurQua landschapsfotografie heel mooi. Voor mijn gevoel had er meer in gezeten, zeker qua humor en 'love story'. Het blijft bij wat blikken over en weer en gestaar. Soms vond ik het verhaal ook wat dunnetjes en langdradig. Vooral die typische Franse shots van een aantal minuten waarin hoegenaamd niets gebeurt kwamen m.i. iets teveel voor. Kortom, lichtelijk teleurstellend. Une hirondelle ne fait pas un bon film.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2009, 5:52 uurNiet onaardig, Seigner speelt een vertederende rol en de beelden van het Franse landschap zijn mooi, maar verder heeft het niet veel om het lijf. Een aantal berichten hierboven wordt gesproken over "sexuele spanning". Ik heb er nauwelijks wat van gemerkt, alleen Serrault kijkt misschien af en toe wat hitsig naar de jonge vrouw, maar meer ook echt niet. Gelukkig maar want dat had helemaal niet bij de sfeer van de film gepast. 3 kleine sterretjes.
[permalink] geplaatst op 8 december 2009, 23:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenKomt erg over als een TV-film. Zou zomaar eens doordeweeks bij TV5 Monde kunnen worden uitgezonden, zo'n film. Maar toch wel leuk, ondnks de zouteloosheid. Serrault zie ik eigenlijk altijd in dit soort rollen, waar hij overigens wel goed in is.
Het einde vond ik wel mooi minimalistisch, zeker de liefdevolle aai die Sandrine Adrien geeft bij de uitvaart van de vriend.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2009, 11:25 uurIk had hoge verwachtingen wat deze film betreft ,maar helaas vond ik het einde te abrupt. Was het budget op . . . ?
Had de film iets langer geduurt ,dan had ie gemakkelijk 4 of misschien zelfs 5 sterren verdient ,maar zo . . . geef ik 'm maar 3.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2010, 16:43 uurGoede film, einde was inderdaad wat abrupt:3,0