134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.487 berichten | 4.930.686 stemmen

locatie: Films » Onder Ons (2011) » Info

Drama
85 minuten

geregisseerd door Marco van Geffen
met Dagmara Bak, Natalia Rybicka en Rifka Lodeizen

Ewa, een wat naar binnen gekeerde Poolse au pair, komt in een spiraal van twijfel en isolement terecht, als ze meent te weten wie de verkrachter is die de provinciestad waar ze woont onveilig maakt. Ze stelt zichzelf de vraag of je iemand kunt beschuldigen zolang je niet zeker bent van zijn schuld, of moet je dat toch doen, vanwege het acute gevaar voor anderen?

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 21:28 uur
Ik ken werkelijk geen enkele actrice die hierboven staat, maar moet wel bekennen dat het verhaal me nieuwsgierig maakt naar meer.. Klinkt een beetje als ''Stille Nacht.''

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 21:30 uur

Onder ons (€ 18,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Onder ons (€ 19,00)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 21:30 uur
Nee? Zegt me zo op het eerste gezicht even niks.. Waar moet ik haar van kennen dan?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 21:31 uur
Simon ? Bijvoorbeeld.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 21:32 uur
Ah ja, even googlen en qua gezicht komt ze me bekend voor, van Simon inderdaad. Maar die naam blijft niet hangen hoor, Rifka.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 13:23 uur
'Onder ons' valt in de prijzen
LOCARNO - De Nederlandse film Onder ons heeft op de 64e editie van het Internationaal Filmfestival in het Zwitserse Locarno de CICAE Award van de International Art & Essay Cinema Confederation gewonnen.

Daarnaast kreeg de film de Ecumenical Special Mention Award, meldde distributeur Cinéart woensdag.

Het speelfilmdebuut van regisseur Marco van Geffen gaat op 24 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en draait vanaf 10 november in de filmtheaters.

Onder ons gaat over de Poolse au pair Ewa die meent te weten wie de verkrachter is die haar woonplaats onveilig maakt. De jonge Poolse actrice Dagmara Bak speelt Ewa. Andere rollen zijn voor Rifka Lodeizen, Guy Clemens en Reinout Bussemaker.

Onder ons is het eerste deel van een trilogie die Van Geffen maakt over 'het drama van het gelukkige gezin'. De film is geproduceerd door Lemming Film en de Boeddhistische Omroep Stichting en is gefinancierd met steun van het Nederlands Filmfonds.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2011, 19:58 uur
Hopelijk deze zaterdag kijken, dikke fan van Rifka :)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2011, 0:29 uur
Als je een nogal oninteressant script hebt dat qua handelingen en dialogen ´gemaakt´ overkomt, geen originaliteit als filmmaker hebt die dat zwakke script toch boeiend kan neerzetten, niet in staat bent om een oprecht beklijvend drama de kijker voor te schotelen en zelfs chronologische fouten in de film niet opmerkt, zou je dan wel een film maken? 1*

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 14:30 uur
Vond er echt geen bal aan joh, vreselijk.
Heel de tijd dat heen en weer, dan weer Ewa en dan weer Aga pffff.

1 ster.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 10:16 uur
Een filmtriologie of verhaal verteld vanuit drie perspectieven/contexten, met een te broksgewijze vertelstijl. De wijze waarop de puzzlestukjes je worden voorgeschoteld, is op zich knap gedaan en intrigeert tegelijkertijd, maar de film als geheel is te langzaam, vereist een engelengeduld (het had allemaal sneller gekund). Daarnaast zijn de tijdslijnen op zijn minst onduidelijk en gebeurtenissen overlappen elkaar slechts gedeeltelijk. Aan het einde blijven vragen onbeantwoord. De cameravoering, in het bijzonder qua sfeer, is sterk.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 16:58 uur
Matige nergens interessante film die als een kaars uitgaat.