I Spit on Your Grave (2010)
Alternatieve titel: Day of the Woman

732 stemmen | gemiddelde 3,27
Horror97 minuten
geregisseerd door
Steven R. Monroemet
Sarah Butler,
Daniel Franzese en
Chad LindbergEen schrijfster trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 22:54 uurerg goede film, vooral het feit dat het om het verhaal ging maakte hem zo goed, normaal bij zulk soort films zie je 5 minuten wat er gebeurt is en daarna begint de moord en doodslag, nu juist totaal het omgekeerde
4,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2012, 16:55 uurPrima horror film.
verkrachting scenes duurden wel wat te lang, maar in het 2e deel van de film zag je echt dat het iets weg had van Eden lake en SAW.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 11:45 uurBruut revengefilmpje zeg!
Origineel niet gezien, en na deze zie ik daar ook nog weinig heil in.
In ieder geval, lekker traditioneel revengefilmpje dat er lekker grauw en vuil uitziet en met enkele zeer brute kills. Zoals het hoort krijgt de leider van de verkrachters (Sheriff Storch, wat een heerlijke performance

) de meest pijnlijke dood te verwerken. Maar ook het andere schorem krijgt zijn verdiende loon.
De verkrachtingsscène(s) zijn hard, het revengegedeelte lekker goor. Enig minpuntje is dat het misschien wel allemaal wat te makkelijk ging voor het meisje.
Maar verder uitstekend!
3,5
[permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 2:30 uurHet origineel had al veel weg van Last House on the Left, dat 6 jaar eerder uitkwam (1972 en dit origineel uit 1978). Films waarvan toen de shock van verkrachting en wraak zeer cru overkwam. Vooral in die tijd, al blijven het nog altijd harde scènes. Benieuwd of preuts Amerika met z'n brave Hollywoodremakes hier nog wel iets van kon maken. Bij Last house on the left is dat wel gelukt en ook hier moet de film zeker niet onderdoen voor het origineel. Dit is zelfs beter gebracht met zowel een confronterende verkrachting als creatievere wraakscènes.
[permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 0:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenToch wel een vrij grote tegenvaller.
De rescensie's op vrijwel alle filmsites waren erg lovend. Vooral de goede/extreeme gore werd genoemd.
Ik heb het origineel nog niet gezien maar hij staat op het lijstje.
Het acteerwerk was (zeker voor horror begrippen) zeer goed. Andrew Howard als de sheriff doet het zelfs uitstekend.
De verkrachtingsscene(s) waren zeer ongemakkelijk en op dat punt dus wel geslaagd. Daarna wil je dat de daders op de meest creatieve manier gemarteld en vermoord worden. Creatief wordt het inderdaad maar de extreme gore blijft uit. Ik weet niet of het eraan ligt dat ik de ''Unrated'' versie van 97 minuten heb gezien want op IMDB staat dat er ook een is van 108 minuten. Benieuwd of de gore daar wreder is want ik vond het hier toch wel erg braaf. Wordt die penisscene daar bijvoorbeeld wel in gefilmd of is dat ook ofscreen zoals in mijn versie?
Het goede acteerwerk en het zieke sfeertje houden dit toch nog op een voldoende. Maar de revenge was erg teleurstellend.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 0:57 uurnet voor de 2e keer gezien en het blijft echt een hele brute horror film.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 10:30 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenjordandejong schreef:
Toch wel een vrij grote tegenvaller.
Ik heb het origineel nog niet gezien maar hij staat op het lijstje.
De unrated versie zou juist de versie met de vel gore moeten zijn, maar het viel mij ook heel erg tegen. Zo bruut en veel gore was er helemaal niet...
De verkrachtingsscène was zeer zeker ongemakkelijk (zoals het altijd wel is), maar ik heb ook die heftiger gezien, in
Last house on the left bijvoorbeeld. Deze film is daar sowieso een kloon van, zowel het origineel als ook weer de remake...
[permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 13:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenThorak schreef:jordandejong schreef:
Het gore viel wel tegen????
ik vond er juist behoorlijk wat gore in zitten hoor.
[permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 15:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDaan258 schreef:Thorak schreef:
Het gore viel wel tegen????
ik vond er juist behoorlijk wat gore in zitten hoor.
Buiten de vishaak door de
oogleden was het vrij braaf. 9 van de10 dingen gebeurden off-screen.
[permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 22:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen goede film.
Het eerste deel van I Spit on Your Grave is goed te bestempelen als drama. Dit was eigenlijk al erg goed. Na de erg brute verkrachting (die toch wel minstens een vierde van de film vult) richt de film zich meer op de overvallers (later de slachtoffers) zelf en dit is goed omdat je dan ook wat van hen kent. Pas op de laatste twinting minuten wordt het echt een revengefilm. Dan wordt de film goor en spannend. Ook zie je hoe het knopje van Jennifer omdraait en zei echt wraak neemt. En dit maakt de film sterk. Verder was het acteerwerk goed en het verhaal was ook in orde. Op het einde krijg je nog eens een sadistiche blik. 3*
3,0
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 17:57 uurwel een goede film. maar de1e helft van de film was alleen maar verkrachting en andere aleen maar marteling
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 16:01 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRedelijke horror. Verkrachting wordt op zich wel aardig in beeld gebracht.
Hoe Jennifer wraak neemt vind ik dan wel erg ver gezocht. Ze ontpopt zich tot een soort van Jigsaw met de constructies die zij in elkaar zet voor elke slachtoffer. Wel raar overigens voor iemand die zo een kluns als zij:
wijn morsen, telefoon in wc laten vallen. Maar goed daar moet je eigenlijk niet teveel op letten met dit soort films.
Wel mooi om te zien hoe elke dader werd aangepakt door haar:
mooie badkuipscène met chemische troep erin, vishaken door de oogleden, de man waarvan ze zijn penis afhakt en in zijn mond stopt
en hoe ze die shotgun in de sheriff zijn kont stopt.
Alleen jammer dat er nauwelijks sfeer in deze film te vinden is en het nergens echt spannend wordt.
Ik heb overigens de Unrated versie gezien.
3,0 Sterren.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 mei 2012, 21:12 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenmelvddonk schreef:
In het origineel is het bij het wraakgedeelte ook erg fijn dat ze haar lichaam gebruikt als ‘lokaas’ en ook dat hebben ze er hier uitgehaald. De moorden zijn allemaal een stuk slechter als die in het origineel. Het was allemaal een beetje Saw-achtig, maar dat werkte totaal niet voor deze film.
Dat miste ik ook aan het wraakgedeelte in deze remake.
Juist het gene dat haar
seksualiteit in het begin tegen haar word gebruikt en zij dit op het einde juist in zit als een wapen tegen de mannen, maakte die film bijzonder. Ook het excuus dat een van de mannen in het origineel gebruikt
dat zij er zelf omvroeg, omdat ze uitdagende kleding droeg in een bikini lag te zonnen, miste ik hier. Nu is de remake op conceptueel gebied een stuk armer geworden dan het origineel.
Overigens is deze remake op heel veel vlakken véél beter dan het origineel.
Alleen al de acteur van Matthew doet wonderen. Was de eerste een soort Revenge of the Nerds extra, is deze duidelijk een zwakzinnige.
Cinematografisch is het ook allemaal een stuk mooier en beklemmender.
De soundtrack is dan wel weer jammer, op enkele punten stoorde ik me daar aan. Iets te gelikt en vooral standaard Hollywood bij enkele scenes in het begin.
Al met al een redelijke remake, jammer dat ze de kern of het middel van de wraakscènes hebben aangepast, waardoor het een meer standaard rape-and-revenge film is geworden.