Final Destination (2000)

Horror / Thriller
97 minuten
geregisseerd door
James Wongmet Devon Sawa, Ali Larter en Kerr Smith
Scholier Alex zit met zijn klas in een Boeing 747 te wachten op de start. Ineens voorziet Alex dat het toestel zal ontploffen. Hij raakt in paniek en wordt met een paar medeleerlingen en hun lerares het vliegtuig uitgezet. Enkele ogenblikken later zien ze vanaf de grond 'hun' toestel opstijgen en veranderen in een vuurbal. Kort daarna sterft één van de overlevenden. Als daarna de volgende omkomt, begint Alex een angstaanjagend vermoeden te krijgen. Stel nu dat het de bedoeling was dat ze allemaal een gruwelijke dood zouden sterven. Dat de 'Dood' hen alsnog komt halen. Dat er niets tegen te doen was. Of kun je de 'Dood' te slim af zijn?
4,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2009, 13:27 uurik vond de film heel leuk..!
3,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2009, 22:06 uurErg interessante film en naar mijn mening ook goed genoeg uitgewerkt. Zeker een aanrader en ik wil de volgende delen erg graag zien. De film wordt nooit eng, maar dit was ook niet nodig om de film interessant te laten.
Ook het einde was goed vind ik. Acteerwerk is niet top, maar het is ook niet erg slecht.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2009, 22:14 uurDe eerste keer dat ik deze film zag, was ik ,meteen onder de indruk. Dit zijn mijn soort filmpjes wel. De acteurs wisten me prima te vermaken en in die tijd vond ik het ook erg origineel. Vooral het begin van de film wist me goed aan te grijpen, geweldige neerstort-scene, daarna kakte het lichtjes in, maar toch herstelde het zich halverwege de film weer.
Mij sprak de komedie/thriller wel aan, sommige sterfgevallen waren zo slecht dat het lachwekkend werd. Tsja, dat vind ik leuk!
4,0
[permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 13:30 uurErg goede film met een mooie spanning opbouw. Ook de extra's op de DVD zijn het kijken waard.
1,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2010, 10:10 uurVond het een zeer voorspelbare en saaie film. Ik ben dan al geen fan van horror maar dit was toch echt slecht hoor. Het verhaal is gewoon echt zo saai. Eerst gaat die dood dan de andere en zo gaat het de hele film door. Geen zak aan 1,5*