La Folie des Grandeurs (1971)
Alternatieve titel: De Bedrieger Bedrogen

50 stemmen | gemiddelde 3,19
Frankrijk / Spanje / Italië / West-Duitsland
Komedie108 minuten
geregisseerd door
Gérard Ourymet
Louis de Funès,
Yves Montand en
Alice SapritchEen gierige minister wordt op last van de koningin van Spanje ontslagen. Om zich te wreken wil hij haar compromitteren met zijn naïeve knecht die in stilte verliefd op haar is.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2005, 20:58 uurdeze film is echt super grappig De funes is echt geweldig in deze film. De Funes heeft helemaal geen woorden nodig om zich uit tedrukken, echt een top acteur en een erg leuke film dikke 4
5,0
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2005, 4:20 uurGeweldig.
Wat een komiek. Alleen al zijn mimiek is om te lachen.
Helemaal eens met savi_7.
Jammer dat deze man veel te vroeg is overleden.
Ik geef een 5.
Sneakerjeans29
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2006, 16:34 uurLeuke film,maar zijn sommige stemmen niet nagedubt? Spanjaarden,waar Fransen inspreken?
2,0
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2006, 17:30 uurWeet iemand de Nederlandse titel hiervan?
3,0
[permalink] geplaatst op 2 september 2006, 17:19 uurDe Nederlandse titel is DE BEDRIEGER BEDROGEN.
Louis de funes was zeer ontdaan na het overlijden van Bourvil in 1970 en zuchte Yves Montand zal de rol wel overnemen, en dat gebeurde ook.
2,0
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2006, 11:32 uurEen erg vervelende film, die maar niet grappig wil worden. De Funes is zoals altijd super, maar het gebrek aan grappen nekt de film. Jammer na het geniale Rabbi Jacob. 2*
3,5
[permalink] geplaatst op 24 december 2006, 2:30 uurGisteren deze gezien en moet zeggen vond deze wel goed geslaagd.
Verhaal zat goed in elkaar en De Funès zet hier een goede rol neer. Zeker in het begin.
3.5 stemmen
[permalink] geplaatst op 6 mei 2007, 14:06 uurap1947 schreef:
De Nederlandse titel is DE BEDRIEGER BEDROGEN.
Pfoe, wat zou dat veel beter geweest zijn.
Een mindere de Funest, die zijn beste films toch echt met Oury maakte. Het script is echt een zooitje.
Zit in een nederlands De Funes-box, die de film onterecht als breedbeeld heeft geflagged. Let op.
[permalink] geplaatst op 6 mei 2007, 14:12 uurSneakerjeans29 schreef:
Ik zag Italiaanse bijrolacteur in de film.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2007, 14:52 uurVond deze niet slecht.
Verhaal is leuk er gebeurt veel.
Geen top Louis de Funes maar zeker een leuke
4,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2009, 20:38 uurSuper grappige film van De Funés, als gulzige vrek, die smoelen zijn onbeschrijfelijk. Eigenlijk vind ik hem best een schattig manneke.
Ook een mooie rol voor Yves Montand
2,0
[permalink] geplaatst op 16 april 2009, 21:09 uurDie verpest de boel juist flink.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 juni 2010, 20:19 uurRedelijk filmpje met de Funés. Het bizarre verhaaltje + gebeurtenissen zijn niet geweldig en de film Oscar was gewoon wat leuker. Ook Louis was daar wat grappiger. 2,5.
0,5
[permalink] geplaatst op 23 februari 2011, 18:10 uurDit was ècht de minste van Oury, gewoon puur tè kinderachtig.
Montand is hier niet op z`n plek, net zoals De Funès.
Ik denk dat de goeie regisseur even in een dip zat, want deze "komedie" slaat volledig de plank mis.
De 3 vorigen van em waren schitterend, en de 2 hierna ook weer, maar deze kun je gerust laten lopen, of je moet houden van Montand in zijn domste rol ooit.
Nee, dikke tegenvaller.
Foei!!!