134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.483 berichten | 4.930.677 stemmen

London Boulevard (2010)

Misdaad / Drama
103 minuten

geregisseerd door William Monahan
met Colin Farrell, Keira Knightley en David Thewlis

Mitchel (Farrell) is een net vrijgelaten crimineel. Hij wil het criminele milieu graag achter zich laten. Dat lijkt te lukken als hij een baan aangeboden krijgt waarbij hij Charlotte (Knightley), een geïsoleerd levende jonge actrice, moet beschermen. Maar zijn verkeerde vrienden uit het verleden blijven maar bij hem aankloppen, en slepen hem mee in hun criminele activiteiten die steeds verder uit de hand lopen.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 23:43 uur
Nee deze film werkte niet echt voor mij. Ondanks de prima soundtrack van o.a. Kasabian was de sfeer een beetje tam. Farrell speelt sterk en draagt dit magere verhaaltje met gemak. Er zijn al zat films gemaakt over hoe moeilijk het is om uit 'het wereldje' te stappen als je er lang hebt ingezeten. Maar deze keer voelt het gewoon klote aan, de relatie tussen Farrell en Knightley krijgt bijna geen aandacht. Rolletjes van Knightley en Winstone zijn zowieso kleurloos. Thewlis, Friel en in mindere mate Chaplin maken nog iets van hun personage. Maar het is toch Farrell die deze film van een ondergang redt.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 5:17 uur
Waardeloze kutfilm. Top 3 slechte film van 2011...
Wat een tijdverspeling! F!k off, wankers!
Ik denk echt niet dat ik nog films ga zien van Colin Farrell...
Laatste film waar ie ook in meespeelde was "the way back".
En dat was een redelijke film maar geen topper...
Dit soort nonsense film kan mij gwn ni boeien, daarom 0.5 sterren.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

London Boulevard (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

London Boulevard (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

London Boulevard (€ 14,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 21:54 uur
Een hele tegenvaller deze film.
Colin Farrell en David Thewlis zijn nog redelijk goed, maar Keira Knightley bakt er in deze prent niets van.
De goede soundtrack (o.a. Rollings Stones, Yardbirds, The Box Tops) maakt de film nog enigszins genietbaar.
Maar een aanrader.. neen dat is ie totaal niet.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2011, 10:26 uur
De film maakte mijn verwachtingen niet waar, eerlijk gezegt de muziek maakt alles nog net te pruimen.
Keira Knightley inderdaad een leuk koppie, maar wat een draadnagel.
Nee geen aanrader!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 21:04 uur
Onderhoudend misdaadfilmpje met Farrell in een soort rol zoals hij die bijvoorbeeld ook in de wrange misdaadkomedie "In Bruges" speelde, en zoals ik hem het liefste zie.
Beetje onevenwichtig, maar met een aantal sterke scenes en een zowel bruut als ironisch einde. Halve ster extra voor de lekkere soundtrack.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2011, 16:43 uur
Heerlijke Britse film,no nonsens,recht voor z'n raap film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2011, 3:59 uur
sluit ik me bij aan quikfit

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 23:40 uur
Nee niet mijn film. Sowieso is het niet te verstaan!! En het einde is niet Ironisch maar echt kansloos... Ook fuckin kansloos dat hij hem niet doodschiet maar de rest van de boeven wel...

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2011, 0:36 uur
Colin faalt.

En dan niet vanwege zijn eigen acteerprestatie want Farrell, weet zijn personage -in tegenstelling tot het personage van Knightley overigens- op een leuke manier vorm te geven. Het script schiet hem vooral te kort door een verhaal wat lange tijd niet echt lijkt te weten waar het heen wil gaan. Op het einde worden alle losse eindjes ineens bij elkaar gebonden en wordt het geheel in een zeer rap tempo afgeraffeld. Gewoon, omdat het kan.

En dit is spijtig, want met de laatste minuten in ogenschouw genomen had de film nog best leuk kunnen worden als ze wat minder lang over de aanloop hadden gedaan en juist de afsluiting wat langer hadden laten duren, deze had namelijk best potentie. Nu zit je het merendeel van de film te gapen voordat het eindelijk eens interessant wordt, mislukte kans.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2011, 13:45 uur
Beetje rommelige film, met veel bekende misdaad ingredienten, en wat sideplots die niet echt goed uit de verf komen.
Onderhoudend en er wordt wel goed geacteerd, vooral als Ray Winstone in beeld komt, hij maakt wel indruk, alleen is de film te versnipperd om tot een goede spanningsboog te komen.
Ik vond Farrel op zich prima acteren, waar ik toch geen fan van ben. Misschien doordat ik hem vergelijk met het bedroevend slechte Ondine.
Volgens mij zijn zijn wenkbrauwborstels net ge-epileerd.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 13:45 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Uit trailers had ik gehoopt op een spannende film.. Het liep allemaal wat stroef.
Ook al had ik niet gedacht dat dat jochie Farrel zou neersteken..

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 23:06 uur
Nee, dit was het niet voor mij. Ik stond na zo'n uur al op het punt om af te haken, want het was wel heel erg langdradig en de film kwam maar langzaam op gang. Uiteindelijk toch afgekeken en het tweede gedeelte werd gelukkig ook beter, maar lang niet goed genoeg voor een voldoende.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 19:30 uur
Lekkere film met dito muziek. Heb me prima vermaakt.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 2:13 uur
Tegenvaller.

Colin Farrell zet een degelijke rol neer en Keira Knightley speelt zoals altijd uitstekend maar het hele gangsterverhaaltje is ronduit lachwekkend. Het scenario is rommelig en mist structuur en helaas kan de prima cast dit niet verbloemen.

Naast het acteerwerk is ook de soundtrack de moeite waard.

Matig.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 23:41 uur
Jammer,

Er had veel meer in gezeten !

Sfeertje was goed, Cast erg goed, maar het verhaal viel mij tegen !!

Daarom kan ik niet meer geven dan 2.0 * Beetje tegenvallend

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2011, 11:53 uur
Een goede misdaadfilm...
Niet slecht...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Colin Farrell en David Thewlis...
Redelijk verhaal...
Mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond muziek (Dolby Digital)...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 22:07 uur
Verhaal slaat kant nog wal.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2011, 17:00 uur
old school coole gangsters in de moderne tijd.
heerlijk om te kijken.
Keira Knightley is goed maar te dun , laat iemand dat meisje te eten geven.....

o ja , de muziek van de Beatles en Dylan is super goed gekozen in deze film.
creeert de juiste sfeer en geeft alles een vleugje Engelse humor.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 20:25 uur
Best een aardig tussendoortje dit, maar ook niet veel meer dan dat. Acteerwerk is in orde en de dialogen zijn hier en daar doorspekt met subtiele humor. Ook de soundtrack is fijn. Het geweld wordt tamelijk overtuigend gebracht.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 22:12 uur
Niet echt boeiend misdaadverhaal. Verhaal van niks met een einde van twee keer niks.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 21:26 uur
Hm, 'k geraakt niet echt in het verhaal. Het gangstergedeelte was redelijk goed uitgewerkt, maar het bodyguardgedeelte was er precies wat bijgetrokken, zonder dat het echt een grote toevoeging was.
'k vond het ook niet altijd even boeiend. Enkel het laatste half uur/kwartier begon de film wat los te lopen. Het einde vond 'k nog verrassend en eigenlijk het beste aan de film.
Colin Farrell had nog een goeie rol, die van Keira Knightley was niet echt memorabel. Ze leek me wel niet echt gezond. Toch wel wat mager.
Tja, van deze film had 'k toch wel wat meer verwacht.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 8:47 uur
Plot klinkt als dat van Carlito's Way.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 18:57 uur
Van alle films ( en er zijn er nogal) die het hebben over iemand die uit de gevangenis wordt ontslagen, goede voornemens heeft om zijn leven te herschikken maar uit de misdaadwereld niet loskomt is dit veruit de slechtste.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 11:50 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deze film heeft mij niet echt gepakt. Het is een beetje een doorsnee misdaadfilm. Nergens wordt het echt boeiend. Ook de verhouding die er ontstaat tussen Mittchel en Charlotte is erg flauw weergegeven. Ik werd daar absoluut niet warm of koud van.

Op zich komt het gangstergedeelte wel realistisch en rauw over maar toch is het allemaal nèt niet. Het einde was heftig maar als het verhaal zich de hele tijd voortkabbelt dan komt het nogal overdreven over. Vooral als je op het laatst ziet hoe die chauffeur van Charlotte zich ook opeens omtovert tot ganster en zich uiteindelijk van het leven beroofd. Dat komt absoluut niet geloofwaardig over. Op zich zal je je hier niet echt een buil aan vallen maar echt een superfilm is het ook niet.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 12:27 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Meestal begin ik niet aan films die laag scoren op moviemeter. Maar een collega gaf aan dat dit een goede film was. Helaas, moviemeter had het bij het rechte eind. Het verhaal is totaal niet origineel en wordt daarbij nog omringd door veel nutteloos geweld.

Waarom wil Gant nu dat Mitchel zo nodig voor hem gaat werken. Heeft Mitchel zulke speciale vaardigheden? In andere films met dit thema heeft die persoon meestal een bepaalde onmisbare vaardigheid (kluizen kraken of zo iets). De romance tussen Mitchel en Charlotte komt helemaal niet uit de verf.

Pirmais
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 16:45 uur
luigipype schreef:
pfff heb geen goesting om hem uit te kijken , veel te saai

Dus je hebt hem afgezet en toch geef je een cijfer ?!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2012, 13:27 uur
Beetje vreemde onevenwichtige film.

Farrell zie ik altijd graag spelen, en hij doet het hier ook prima maar Knightley zet maar een erg vreemd personage neer. het verhaal is erg rommelig en ook de soundtrackkon me niet bekoren. Kortom, een tegenvaller over de gehele lijn.

Zwak.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 8:40 uur
Kak.

Farrel staat op de automatische piloot, vreemd, want in In Bruges (een film in een soortgelijk genre) was hij erg cool. De film staat bol van de weirde personages, niet vlot lopende dialogen en is vooral ontzettend saai. Uiteindelijk met moeide uitgezeten, maar weet niet waarom.

Nee, er zijn veel- en veel betere Britse misdaadfilmpjes.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 16:43 uur
Goede sfeer, goede muziek en een paar aardige dialogen. Maar verder geen goede verhaallijn en ontzettend depri. En veel nutteloos geweld.
kan hem niet aanraden.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2012, 11:12 uur
Af en toe een grappig stukje ertussen, maar over het algemeen is er weinig aan. Vooral het einde is heel erg slecht.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 21:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Allejezus, wat word deze film hier ongewaardeert en komen de cijfers niet hoger dan 2,5* Wat is dit?? :o

Nu maar eindelijk eens een zeer positief bericht.

London Boulevard vond ik toch een dijk van een film en Colin Farrell speelt toch weer erg goed en is erg cool als bodyguard van Charlotte (schitterend gespeeld ook door Knightsley.) Na zijn criminele verleden besluit hij dat werk maar gewoon aan te houden alleen is ook dat baantje niet altijd even rooskleurig. Charlotte is namelijk een hoofddoel in de roddelpers en word dag en nacht door de papparazzi gefotografeerd en geschoffeerd. Ook word het er niet makkelijker op wanneer zijn beste vriend (een zwerver) door zinloos geweld word vermoord en Mitch ook weer langzamerhand terug bij zijn criminele maatjes valt die hem ook totaal nog niet zijn vergeten. Ik vond die maffiabaas ook echt prachtig neergezet door Ray Windstone, wat een geweldige cynische en grofgebekte gast was dat zeg. :P Ook Colin Farrell kon der weer wat van overgens.

Verder is dit gewoon een film die van top tot teen lekker loopt en het is weer iets wat je van een Britse misdaadfilm mag verwachten; erg veel botte cynisme en extreem geweld en heel veel vloeken en schelden. Nee, in London Boulevard gaat het nog wel flink te keer. Ik vond bv die scenes dat Mitch die twee papparazzi gasten een koekje van eigen deeg geeft, of dat van: welke neger is de dader? bv echt geweldig. :P

Ook het einde was nog best apart. Mitch was er dan toch beter vanaf geweest als ie die jonge dader die zijn vriend heeft vermoord had neergeschoten zonder te twijvelen.

Maar voor de rest een prachtige film. Niks mis mee en ik heb er uitbundig van genoten.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 20:55 uur
Mij viel het redelijk tegen. Zoals ik dacht is het net als in Carlito's Way het verhaal van een vrijgekomen crimineel die achtervolgd wordt door zijn verleden en steeds dieper in de problemen komt. Maar dan wel sleazy british style. Het probleem is dat de film veel en snel verspringt naar kleine oninteressante zijplotjes (de alcoholieke zus, de door paparazzi geplaagde ster, de chanterende detective, de homo-goeroe-achtige "beschermer" van de ster) die bijna niks aan de film toevoegen. Goed idee om personages te gaan uitwerken maar verder krijgen deze personages geen echte plaats in het verhaal. De weinige momenten dat de film de goede kant op gaat is wanneer Ray Winstone met een sterke présence in beeld komt en Colin Farrell met hem te maken krijgt, want ook Farrell maakte de film nog enigszins de moeite waard. Verder is het een zwaar verprutste film.