134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.482 berichten | 4.930.677 stemmen

Vincent Will Meer (2010)

Drama
96 minuten

geregisseerd door Ralf Huettner
met Florian David Fitz, Karoline Herfurth en Heino Ferch

Vincent lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Als zijn moeder sterft, wil hij de laatste wens van zijn moeder vervullen, nog eenmaal de zee zien. Met haar as in een tinnen blik vlucht hij uit zijn verpleeghuis en gaat in de gestolen auto van de directrice op weg naar de kust van Italië. Hij wordt begeleid door een illuster gezelschap: een jonge vrouw met anorexia en een dwangneuroot. De achtervolgers laten natuurlijk niet lang op zich wachten. De hoofdinspecteur en Vincent's vader doen er alles aan om de ontsnapte 'gevangenen' opnieuw in de kliniek te krijgen. Dit wordt het begin van een turbulent avontuur...

gebruiker
bericht

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2010, 13:04 uur
De Duitste hit op dit moment in de Bioscoop.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2010, 22:28 uur
Heerlijke film met geweldige acteer prestaties en een mooie verhaal de echte ster was voor mijn Johannes Allmayer als de dwangneuroot :Alexander.

Aanrader!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 14:52 uur
Doet denken aan een roadmovie, dit verhaal over volwassen worden, het zoeken naar je identiteit, vrijheid, liefde en verbintenissen čn zogenaamde antihelden die in hun eigen eigenaardige wereld leven. De enige kritiek die je kan hebben is dat de verschillende karakters nauwelijks onderbouwd zijn. In ieder geval maakt deze positieve, tragi-grappige film duidelijk dat psychosen en tic's hindernissen zijn die overwonnen kunnen worden. De verschillende acteurs zijn ijzersterk, in het bijzonder Florian David Fitz. Tussen 3, 5 en 4 en ik rond naar boven af.

Knisper
(moderator)
avatar van Knisper
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 20:39 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Film begint eigenlijk best veelbelovend, maar de film kiest helaas veel te vaak voor de makkelijke weg. Zo is de vader veel te onsubtiel (net als de psychologe overigens) en dat knabbelt aan de geloofwaardigheid. Net als dat Marie voor een anorexia-patient op punt van sterven, veel te vlees op de botten heeft en dat Vincent zijn tic perfect gescript ingepast wordt. Toch een beetje jammer. De film verveelt niet, maar overtuigt net zo min.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 20:20 uur
Jammer. Gekeken met school, maar tegenvallend plot. De redelijk acteerprestatie's redden de film.