Catchfire (1990)
Alternatieve titel: Backtrack

61 stemmen | gemiddelde 2,22
Thriller98 minuten (bioscoopversie) / 116 minuten (director's cut)
geregisseerd door
Dennis Hopper en
Alan Smitheemet
Dennis Hopper,
Jodie Foster en
Dean StockwellAnne Benton is getuige van een afrekening door de maffia en belt de politie. Op het politiestation realiseert ze zich dat de maffia in het korps infiltreert, en ze vlucht. Achternagezeten door de politie, die haar verklaring wil, en een huurmoordenaar die is ingehuurd door de maffia, komt ze terecht in Mexico. Uiteindelijk komt ze de huurmoordenaar tegen, die zich inmiddels heeft verdiept in zijn slachtoffer om zich voor te bereiden op de moord. Maar hij is steeds meer voor haar gaan voelen...
2,5
[permalink] geplaatst op 9 november 2002, 13:38 uurAls je bij de V&D voor 10 euro aan VHS-films kocht, kreeg je deze gratis, en zo geschiedde.
Best een goede cast, met Jodie Foster, Dean Stockwell, John Turturro, Charlie Sheen enz., maar de film zelfs schijnt tegen te vallen.
Vandaar ook dat Dennis Hopper voor deze film een Alan Smithee-pseudonym aanvroeg...
2,0
[permalink] geplaatst op 9 november 2002, 15:04 uurik vond het wel te merken aan de film dat hij zich terug getrokken had. het is een beetje een soepzooitje geworden.
2,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2003, 10:58 uurWat een butfilm! Een van de grote floppers uit Hopper's verleden denk ik! In Speed em Waterworld wastie beter...
Hier vond ik em een beetje een softie

2 sterren...
rens_1993
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2006, 14:10 uurzo slecht vind ik deze film niet. hij is toch best leuk en spannend daarom een *3*.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2007, 15:51 uurVerassende film, het is een B- film met A acteurs. Het verhaal is verreweg van sterk maar de acteurs maken dit wel goed. Vooral de rol van Pesci (die overigens niet genoemd wordt in de credits) is erg sterk. De Pesci zoals in Goodfellas en Casino komt hier weer naar voren. Verder zijn Hopper (als onzekere Hitman) en John Turturro (als hulpje van Pesci) zeer de moeite waard. Let ook op een mooie bijrol van Tony "Paulie Walnuts" (Sopranos) Sirico. De film heeft mij uiteindelijk niet verveeld en zeer verrast.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 december 2007, 15:26 uurDeze film is best aardig. Leuk hoe de relatie tussen de karakters van Jodie Foster en Dennis Hopper ontwikkelt. Ik had minder van deze film verwacht, maar vond hem toch erg leuk om te zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 0:37 uurLeuk om pesci weer in zo'n rol te zien samen met een uit de sopranos.
Verder is het soms beetje saai en weinig spanning.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 juni 2010, 23:27 uurDeze gistern maar weer eens opgezet.
Ontzettend vreemde en daar door moeilijk te beoordelen film.
Hopper die als hitman op Foster wordt afgestuurd, omdat zij per ongeluk getuige was van een afrekening in het misdaadmileu.
Dat klinkt serieus en spannend,
maar wat je vervolgens krijgt is een wel erg raar uitgewerkte film, die feitelijk op b-niveau zit, maar door de twee hoofdrolspelers en een keur aan bekende koppen in bijrollen toch weer leuk, maar nergens ECHT goed wordt.
Ik vind hem als maffe comedy geslaagd, omdat vooral Hopper zelf mij regelmatig op de lachspieren werkt, maar ik heb geen idee of dit eigenlijk wel de bedoeling is, maar als serieuze thriller is het allemaal te onrealistisch en middelmatig. Het einde is vrij abrupt en wat te gemakkelijk.
Hopper heeft een heel blik aan kennissen en vrienden geopend om in zijn film te komen opdraven:
Charlie Sheen, Vincent Price, Dean Stockwell, Joe Pesci, John Turturro, Fred Ward en zelfs Bob Dylan is heel even te bewonderen.
Hopper vond het door de filmstudio uitgebrachte eindresultaat zo slecht, dat hij zijn naam als regisseur van de credits wilde hebben, om vervolgens een eigen versie van 20 minuten langer te monteren.
Een zes, ofwel drie sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 23:39 uurIk vind dat deze film niet zo slecht is,actie en een beetje humor en een goede Jodie Foster.