134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.194 stemmen

locatie: Films » Arthur (1981) » Info

Komedie / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Steve Gordon
met Dudley Moore, Liza Minnelli en John Gielgud

De miljonairszoon Arthur heeft niet echt een doel in het leven. Hij heeft te veel geld en leeft alleen met zijn trouwe butler. Subtiliteit is niet zijn kenmerk en hij vult zijn dagen vooral met het nuttigen van erg veel drank. Zijn ijzeren oma gebied hem te trouwen met de upper-class dame Susan, anders krijgt hij geen recht meer op zijn erfenis. Arthur vindt de eenvoudige winkeldief Linda echter veel leuker.

gebruiker
bericht

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2002, 13:56 uur
Heel aardig amusement met John Gielgud als onverstoorbare butler en Dudley Moore als verwend rijkeluiszoontje.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juli 2004, 19:58 uur
Dit is simpelweg gewoon een van de grappigste films allertijden,jammer genoeg heeft Dudley Moore er nooit een Oscar voor gekregen had ie echt wel verdiend(hij is helaas in 2002 overleden op 66 jarige leeftijd).De film is op zijn allergrappigst wanneer Arthur dronken is, zoals in het begin met het hoertje en met zijn toekomstige schoonvader. En dat aanstekelijke lachje van hem, schitterend werkt zeer aanstekelijk. Uiteraad is niet alles aan deze film even geslaagd met name zijn tegenspeelster Lisa Minelli die vind ik niet bepaald overtuigen als dievegge, zij kan simpelweg naar mijn mening niet acteren.Maar goed het blijft een supergrappige film met ook een heerlijke soundtrack.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2005, 10:18 uur
Dudley Moore's "finest hour" in de filmbusiness. De man heeft mij nooit kunnen bekoren, maar in deze film stijgt hij boven zichzelf uit....of zou hij zichzelf zijn en daarom zo overtuigen? :-D

Liza Minelli is stomweg irritant in de film, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele geslaagde grappen en de aanwezigheid van Sir John Gielgud.

Binnen het comedy-genre een klassieker. En natuurlijk dat lekkere nummer van Christopher Cross...

#when you get caught between the moon and New York City...The best that you can do is fall in love#
Nou, niet op Dudley of Liza, maar wel op deze film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2005, 23:12 uur
Wat heb ik moeten lachen als die gast weer eens dronken was! haha, geweldig. De butler had ook wel grappige opmerkingen ;). Alleen vond ik het liefdes verhaaltje erin niet zo boeiend.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2005, 15:32 uur
Leuke film, maar vooral onvergetelijk door briljante titelsong van Christopher Cross: Arthur’s Theme (Best That You Can Do)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2005, 20:31 uur
Dynamovie schreef:

Meer Bacharach en Cross mocht het inzingen, toch?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 september 2006, 21:09 uur
Wat is dat nou weer voor maffe alternatieve titel? Is dat niet gewoon een ondertitel?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2008, 17:03 uur
Ik geloof dat je gelijk heb...

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2008, 18:17 uur
Enigzins amusante comedy met Moore die inmiddels gezien mag worden als een klassieker. Niet iedereen kan deze humor waarderen. Bovengemiddeld.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2009, 16:56 uur
geweldige film heb me kapot gelachen erom

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 7:50 uur
Nog eens terug gezien na vele jaren. Vond hem nog altijd goed. Dudley Moore is schitterend in zijn rol en ook Sir John Gielgud is fantastisch als de onverstoorbare butler.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2011, 10:09 uur
Leuke vermakelijke film die op zijn leukst is als Arthur dronken is, hij had wat mij betreft best de hele film onder invloed mogen zijn want de nuchtere stukken zijn de minste.

Het einde is standaard en voorspelbaar, maar Arthur kijkt erg makkelijk en plezierig weg.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2011, 19:48 uur
Zinema schreef:

Sorry, maar dat kan ik niet merken aan je waardering

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2011, 20:50 uur
Op zich geen slechte film, maar echt leuk werd het nergens. Ook komedies verouderen snel, denk ik.
Het aardigst waren de 'engelse' opmerkingen van de butler. Gielgud was er dan ook de perfecte acteur voor.