132.537 gebruikers | 83.376 films | 30.271 regisseurs | 3.431.928 berichten | 4.796.204 stemmen

De Zevende Hemel (1993)

Komedie / Romantiek
94 minuten

geregisseerd door Jean-Paul Lilienfeld
met Urbanus, Renée Soutendijk en Hilde Van Mieghem

Het leven van Samuel is een ware puinhoop. Zijn vriendin is er vandoor gegaan en bovendien is hij al een half jaar werkloos. Hij ziet het absoluut niet meer zitten en besluit een einde aan zijn leven te maken. Tijdens zijn zelfmoorpoging redt hij toevallig het leven van zijn buurvrouw Charlyne, die ook lijdt aan liefdesverdriet. In zijn radeloosheid verzint hij een ware leugen: hij is haar engelbewaarder en heeft van 'hierboven' drie dagen de tijd gekregen om haar weer zin in het leven te doen krijgen. Het duurt echter niet lang of Charlyne heeft haar bovenbuurman door, maar ze lat zich meeslepen door zijn rijke fantasie en ze trekken er samen op uit...

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2002, 21:18 uur
Een film van eigen bodem. Ik vond het een zeer mooi en romantisch warm verhaal die in de film zat.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2003, 13:21 uur
Die film is gewoon te saai om volledig te zien, te langdradig en geen boeiend verhaal te weinig afwisseling van decor, enz

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Zevende Hemel (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Zevende Hemel (€ 9,50)
gratis verzending

Zevende Hemel (€ 9,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2003, 16:21 uur
de zevende hemel? maar een hel om naar te kijken. jakkes

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2003, 13:11 uur
hij verdient echt een plaats in de flop 100, en dat vind Urbanus zelf ook denk ik. 0.5*

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 oktober 2004, 13:52 uur
Een treurig makende komedie. Er zijn maar een paar grappen die raak zijn en de zogenaamd verrassende plotwendingen kun je tijden van tevoren al zien aankomen. Bovendien is er totaal geen chemie tussen de hoofdpersonen. Renée Soutendijk is in een komisch bedoelde rol duidelijk minder op haar plaats. Resultaat is dat je voortdurend zit te wachten tot het leuk wordt, maar het wordt alleen maar erger...
Eén *

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2006, 15:29 uur
Een slap verhaal. De acteerprestaties vielen dan nog wel mee maar ik heb geen moment gelachen misschien was dit niet de bedoeling maar dat verwachte ik gewoon een beetje van urbanus. Voor de rest geen bijzondere film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2006, 19:29 uur
Commercieel een enorme flop. Volgens mij trouwens terecht. Een erg flauwe komedie die Urbanus dwingt in een rol die hem niet ligt. Allemaal erg voorspelbaar. Het ontbreekt de film zowel aan vaart als aan humor.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2006, 22:36 uur
4* heel aparte film
met een surieuzere urbanus
ik heb wel echt genoten van de film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2007, 17:04 uur
Het verhaal sloeg nergens op en is zelden leuk. Het dieptepunt vond ik Kitty Courbois die na alles wat ze zei dat het een grap was. Slaat nergens op. *:|*

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2009, 12:10 uur
slechtste film die ik ooit gezien heb, er zit totaal geen verhaal in, urbanus die een serieuze rol probeert te spelen,lukt van langs geen kanten, zonde van u tijd als ge ernaar kijkt.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2009, 10:22 uur
Erg zwak voor Urbanus zijn kunnen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2009, 23:38 uur
Vond de film niet slecht maar ook niet om te onthouden :)
Er zaten enkele mooie sketches in en de autotocht was ook leuk.
Urbanus vond deze film zelf niet goed.
Ik herinner me dat hij zei: Het was meer de zevende kemel

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 17:28 uur
hector en koko flanel waren natuurlijk wel pakken beter.
dit is eigenlijk geen komedie film.
wel een hele moiie romantische film.
de eerste keer toen ik heb zag vond ik hem super slecht !
de tweede keer vond ik hem al een heel pak beter !
het is eens iets anders he !

een 3,5/5

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2009, 12:31 uur
De film waar zelfs Urbanus spijt van heeft. Hij werd gevraagd om mee te spelen in deze film, maar als het er op aan kwam mocht hij z'n eigen typische humor niet gebruiken. Gevolg: Urbanus zit niet in z'n vel en ook z'n humor pakt nergens uit. Wat een film als Hector of Koko Flanel moest worden, werd een grandioze flop. Veel te serieus en gewoon in z'n geheel ongemakkelijk en over geforceerd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 15:54 uur
Deze film voor het eerst gezien dit weekend en had er wat schrik van omdat deze laag scoorde maar vond deze toch zeker niet slecht.
Het is niet de Urbunus die je gewend bent maar toch wel goede film vind ik persoonlijk.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 13:09 uur
als ik hem de eerste keer bekken vond ik hem vrij slecht.
De tweede keer vond ik hem erg goed.
het is wel een speciale film.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2010, 11:16 uur
Ik ging uit van een 0,5je maar het had nog wat slechter gekunt.
Er zaten nog een paar aardige stukjes in. Ook kleine dingetjes die de film toch nog een beetje redden. Denk aan de duifjes.

Verder weinig aan.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2011, 10:29 uur
Afgelopen weekend heb ik een oude uitzending gezien van "Glamour land" tijdens deze uitzending waren ze bij de premiere van deze film. Het is dan grappig te zien dat elke BN'er die een microfone onder de neus krijgt deze film geweldig vind. Terwijl je achteraf weet dat ze dat niet kunnen menen.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2011, 17:00 uur
Van een totaal ander (lager) niveau als Hector of Coco Flanel.
Film met weinig inhoud en al zeker geen humor. Ik begrijp niet goed waarom dit als een komedie wordt beschouwd, wellicht louter en alleen omdat Urbanus meedoet.
Bovendien enerveerde de Nederlandstalige tegenspeelster van Urbanus haar stem mij mateloos, al kan ze hier uiteraard niet veel aan doen

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2011, 18:39 uur
Tja, wat moet je hier over zeggen...

De film heeft in de eerste plaats een hopeloos verhaal. Het is echt gewoon pure nonsens, het slaat helemaal nergens op. Dan zijn er de personages, die ik ook redelijk hopeloos vond. Vooral het personage van Hilde Van Mieghem was te dom voor woorden. Urbanus doet het zeker niet slecht (qua acteren dan), maar ook zijn personage komt gewoon niet goed over. Daar waar hij in Hector en koko Flanel nog een beetje de onnozelaar mocht uithangen, is dit hier totaal niet het geval. Zo gaat de charme van de acteur Urbanus wat verloren, wat uiteraard jammer is.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 22:06 uur
De sfeervolle soundtrack: