The Road to Wellville (1994)

61 stemmen | gemiddelde 2,68

Komedie118 minuten
geregisseerd door
Alan Parkermet
Anthony Hopkins,
Bridget Fonda en
Matthew BroderickDr. Kellog (Hopkins) is, jawel de uitvinder van de gelijknamige cornflakes. Hij is een man die geobsedeerd blijkt met hygiëne. In een obscuur Engels dorpje bouwde hij een sanatorium voor rasechte gezondheidsfreaks.
Een getrouwd stel, Eleanor (Fonda) en William (Broderick)Lightbody, besluit zich in te schrijven voor een kuur. William lijdt aan indigestie en wordt door Kellog aangeraden één van zijn therapieën te volgen. Die bestaat uit lavementen, elektrische baden, klisteerspuiten, algehele onthouding en meer lavementen. Ondertussen geeft hij zich over aan enkele slippertjes met Ida Muntz (Boyle).
5,0
[permalink] geplaatst op 7 januari 2003, 20:23 uurVerschrikkelijk grappige film: Anthony Hopkins is bijna niet te herkennen met het amerikaanse accent en die rare tandjes. Heel leuk om te zien hoe al die mensen in het sanatorium zo geforceerd proberen om gezond te worden...lachtherapie, elektrische schokken... Ik raad hem iedereen aan!
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2003, 14:57 uurHeb het boek gelezen voor Engels. Ben benieuwd!!
3,5
[permalink] geplaatst op 23 november 2006, 13:52 uurIk vond hem toch wel aanstekelijk. Rommelig: ja, maar met een bepaalde kwinkslag die de film ergens sympathiek maakt.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 mei 2007, 19:09 uurZeer grappige film. Die Dr. Kellog had toch wel enkele vijsjes kwijt, lijkt mij! 3.5 sterren.
Pastichio Rocker
[permalink] geplaatst op 28 april 2008, 14:51 uurVreemde film dit. Alweer een tijdje geleden dat ik deze heb gezien. Af en toe was het best grappig: een stelletje met relatieproblemen dat naar een welzijnsoord gaat, en aldaar de meest vreemde dingen meemaakt, die in die tijd voor normaal moesten doorgaan. De klysma's, electroshocktherapie en buitenechtelijke relaties vliegen je om de oren. Anthony Hopkins is onherkenbaar als Dr. Kellogg, die duidelijk niet helemaal goed wijs is. Um... Misschien interessant om eens te kijken wanneer deze film op tv is, maar voor de rest zou ik 'm links laten liggen. 2*
5,0
[permalink] geplaatst op 20 november 2009, 22:51 uurGewoon kei grappig, ik hou wel van humoristische films die zich in die periode afspelen.