132.191 gebruikers | 82.785 films | 30.189 regisseurs | 3.421.256 berichten | 4.774.730 stemmen

Always Outnumbered (1998)

Drama
101 minuten

geregisseerd door Michael Apted
met Laurence Fishburne, Bill Cobbs en Daniel Williams

Socrates is een ex-crimineel die zijn straf heeft uitgezeten. Hij droomt van een rustig bestaan en een normale baan, maar dat is niet zo eenvoudig met zijn verleden. Als Socrates de jonge Darryl ontmoet, ziet hij in dat tijdens zijn verblijf in de gevangenis, de criminaliteit in zijn buurt alleen maar erger is geworden. Om het goede voorbeeld te geven moet hij zich eerst van zijn slechtste kant laten zien.

gebruiker
bericht

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2001, 10:36 uur
Vond de film een beetje te pretentieus. Hij is wel goed geacteerd, en er zaten wel goede momenten in, maar erg geweldig vond ik 'm geloof ik niet. 2 en een halve ster.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2001, 20:10 uur
Niet geweldig maar ik heb me toch vermaakt door het prima acteerwerk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2002, 14:09 uur
Fishburne is echt geweldig in deze rol, een erg sympathieke film zonder dat er veel ongeloofwaardige dingen gebeuren. Heel mooi

4 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2003, 19:49 uur
wel interessant om naar te kijken, maar hijs idd iets té.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2004, 14:02 uur
Rare film. Het verhaal kwam maar niet op gang.

Edit: Bij nader inzien, wil ik het een voldoende geven. De film wist me wel te grijpen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2005, 4:02 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit was nog eens een aangrijpende film als die oude man op dat bankje achterblijft.
Ik probeer hem te vinden op dvd, maar ik ben hem nog niet tegengekomen. Op internet bestellen doe ik liefst niet, ik vertrouw het niet zo.

Dit is zeker 4,5 waard.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2005, 23:12 uur
Gisteren nog eens bekeken, voor de 4de keer en ik verhoog mijn stem naar 5*. Deze film benadert de perfectie.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2009, 9:12 uur
Fishburne is echt geweldig in deze rol, een erg sympathieke film.
Geweldige film de 4 sterren meer dan waard.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 23:13 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Aardige film door het goede acteerwerk en de mooie dialogen. Maar ook af en toe ongeloofwaardig, ik heb iig nog nooit iemand zo zien soliciteren en hij had ook wel de politie kunnen bellen ipv de moeder van dat vermoorde jochie en te gemaakt. De soundtrack is wel oke. Aan het eind zeveren ze wat te lang door. Dat stukje was dan weer minder.