Betrayed (1988)

geregisseerd door
Costa-Gavrasmet
Debra Winger,
Tom Berenger en
John HeardFBI-agente Cathy Weaver wordt naar Chicago gestuurd om de moord op een progressieve radiopresentator te onderzoeken. De man had zich niet populair gemaakt onder de conservatieve boeren. Gary Simmons, een graanverbouwer met ultra-rechtse sympathieën, wordt ervan verdacht berokken te zijn bij de moord. Cathy geeft zich uit als seizoenarbeidster Katie Philips en komt op die manier met Simmons in contact. Het duurt echter niet lang of ze voelt zich tot hem aangetrokken. Ze kan dan ook maar niet geloven dat hij hoe dan ook maar iets met de misdaad te maken zou hebben. Wanneer ze dit bij haar oversten rapporteert, wordt ze toch uitdrukkelijk verzocht hem goed in het oog te houden.
5,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2003, 12:52 uureen ijzersterke thriller, die vanaf het begin tot het eind boeit en spannend blijft.
een ongelofelijk sterk script, top acteerwerk van de gehele cast, en een aantal verassende plotwendingen. 5*
vreemd dat er zo weinig mensen zijn die de film gezien hebben hier.
huur hem of koop hem, de dvd ligt er al voor 14.99. een echte aanrader !
3,5
[permalink] geplaatst op 5 december 2003, 16:20 uurMeer politiek dan suspense in deze politieke suspensefilm. Regisseur Constantin Costa-Gravas geeft op enigszins pedante wijze een somber en pessimistisch beeld van de racistische beweging in de Verenigde Staten. Hij laat zich een beetje teveel gaan, zodat het een min of meer onevenwichtige film is geworden...
5,0
[permalink] geplaatst op 5 december 2003, 18:14 uurtoch geeft u 3.5* , zou je niet zeggen na het lezen van uw bericht.
wat vind u er dan wel goed aan ?
3,0
[permalink] geplaatst op 3 maart 2004, 14:09 uurJe moet van dit soort films houden ( Ik dus wel) en geef hem dan ook een dikke 7 dus 3.5*. En ja ik ben het met Roda eens voor dit bedrag koop je een aardige thriller.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 september 2006, 14:50 uurom de één of andere reden had ik een saaie film verwacht. niets daarvan, deze film is boeiend van begin tot eind. dit is wel een aparte film met enkele momenten dat ik eventjes moest slikken: we krijgen een realistisch beeld van het racisme en de haat bij een bepaald deel van de amerikaanse bevolking, het wordt vrij expliciet gebracht. Debra Winger is erg sterk in haar rol als FBI agente, en Tom Berenger speelt wellicht de rol van z'n leven. ook een film die wel blijft hangen vandaar dat ik hem nu ga opwaarderen met een ½ ster ... zeker de moeite waard, het verhaal is beter dan dat van American History X... 3½
3,0
[permalink] geplaatst op 7 februari 2009, 2:51 uurOpzicht wel een aardige film met goede rollen van Debra Winger en Tom Berenger. Het einde was wel redelijk voorspelbaar helaas. Ze draaien hem nu regelmatig op MGM.
1,5
[permalink] geplaatst op 21 september 2010, 11:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk ben een stuk minder positief dan de vorige schrijvers. Ik heb juist een heel ongeloofwaardig verhaal gezien. Iedereen die zo misbruikt zou worden zou allang de pijp aan maarten hebben gegeven. Verder waren er veel te veel momenten dat met name Wes en Gary allang anders hadden gereageerd, gezien het karakterbeeld wat gedurende de film was geschetst.
Grote kracht van de film is de spanningsboog. Die blijft goed in tact. Maar dan komt er als zo vaak een enorm ridicuul einde. Zowel de "shootout" als de goedkoop sentimentele en voorspelbare terugkeer van Cathy naar de boerderij trekken de film voor mij een vol punt naar beneden.
*1/2
4,0
[permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 10:33 uurHeb deze film gekocht voor 5€. Had hem al eens eerder gezien op huurvideo (jaren geleden) en toen ik deze DVD zag liggen in de uitverkoop heb ik me hem maar aangeschaft (2006). Heb hem nu pas gezien en ik herinnerde me niet veel meer van het verhaal, maar het heeft me toch weten boeien. Vooral het acteerwerk van Berenger en Winger zijn uitstekend
3,5
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 7:36 uurNa pakkende politieke thrillers als Z en Missing is deze film van Costa-Gavras enigszins een tegenvaller. Film begint veelbelovend met boeiende scènes over een radiopresentator, maar wordt daarna een beetje oppervlakkig en kent in het vervolg nog maar zelden spannende momenten.
Costa-Gavras lijkt op twee gedachten te hinken: enerzijds een docudrama-achtige aanpak over ultra-rechts Amerika en anderzijds een conventioneel stukje romantisch drama. Het acteren is bovendien wat vlakjes, met uitzonderling van Debra Winger die opnieuw goed bezig is.
Door de opening en de hoopgevende slotscène bij de kerk is het nog altijd een goede film, maar ik had van Costa-Gavras beter verwacht.