134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.192 stemmen

The Adjustment Bureau (2011)

Adjustment Bureau, The (2011)
1299 stemmen | gemiddelde 3,31
mijn stem:
9 jaar angstVerenigde Staten
Romantiek / Mystery
106 minuten

geregisseerd door George Nolfi
met Matt Damon, Emily Blunt en Michael Kelly

De ambitieuze David Norris (Matt Damon) staat op het punt een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse senaat, maar als hij de bloedmooie Elise Sellas (Emily Blunt) ontmoet en een romantische affaire met haar krijgt, verandert zijn leven drastisch. David ontdekt al gauw dat ze gevolgd worden door mannen die in opdracht van het mysterieuze 'The Adjustment Bureau' alles op alles zetten om te verhinderen dat ze samen zijn.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2012, 2:17 uur
waarom komt matt damon ongeacht zijn rol altijd over als een zelfingenomen onsympathieke eikel? een vraag die ik me tijdens deze film weer stelde.

De film zelf heeft matrix-achtige trekjes, maar dan net niet..
jammer.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2012, 13:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
The Adjustment Bureau - een soort Matrix light - heeft een prima uitgangspunt (senator heeft het gemunt op een verboden vrucht en "de mannen die alles regelen" moeten dit voorkomen door middel van hun ongewone macht), maar neemt daarmee tegelijkertijd teveel hooi op de vork, die deze makers niet aan hebben gekund. Het schort nogal aan uitwerking en vormgeving, en ook is het script verre van waterdicht. Ook hebben de mannen met de hoeden teveel macht en zijn er allerlei gekkigheden bedacht om hun macht wat te beperken. Dan nog hadden ze de romance tussen David en Elise een stuk ongecompliceerder kunnen beëindigen.

Vreemd is dat een dergelijke organisatie als dat van the Adjustment Bureau, dat toch het crème de la crème behoort te zijn, geen plan b paraat heeft voor het geval dat één der leden het niet voor elkaar krijgt een simpel, duf plannetje als "het laten morsen van koffie" te laten slagen. Zo zijn er wel meer ?-gevallen.

Het acteerwerk is erg eendimensionaal. Ook Damon viel tegen. Blunt moet het meer van haar schoonheid hebben, want die heeft ze!

Grootste mankement van de film is nog dat de spanning maar mondjesmatig doorsijpelt. Pluspunt is "De Doldwaze Grote Deuren Show", die vaak fraaie beelden oplevert.

Al met al amusant, ondanks de vele euvels.

Boodschap van de film: mannen met hoeden zijn niet te vertrouwen.

Minuscule 3,5*

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Adjustment Bureau (€ 16,99)
gratis verzending

Adjustment Bureau (€ 22,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Adjustment Bureau (€ 22,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2012, 20:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Eindelijk weer eens een film die niet tegenvalt, maar juist blij verrast! Ik hou helemaal niet van mystery films, dus ik heb het kijken van deze film steeds maar weer uitgesteld. Vaak krijg je helemaal geen antwoorden in een mystery film en blijven er veel te veel onduidelijkheden over. Dat is bij deze film niet, er blijft nog steeds van alles te raden, maar je krijgt ook antwoorden. Ik ben ook erg blij met het einde! Het is hem toch gelukt! Mooi dat ze bij elkaar komen. Qua romantiek is het ook goed verzorgd. Je voelt echt de klik tussen deze twee personen.

Aanrader!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2012, 10:11 uur
De 2de maal is deze film nog net iets beter...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 0:50 uur
Een prachtig gegeven voor een film helaas een beetje slapjes uitgewerkt. Te veel Hollywood weinig durf voor het onverwachte. Oprecht baal ik want er had meer ingezeten met zo'n sterk gegeven. Toch 3 voor het verhaal en acteer prestaties van Matt en Emily.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2012, 13:10 uur
Leuk.

Eindelijk weer eens een actiefilm zonder pistolen, machinegeweren, explosies en meer van dat soort cliche´s. Beetje Matrix, beetje Inception, grappig uitgewerkt. De mannen van het bureau zijn lekker relaxed en hun teksten vormen mooie onderkoelde humor.
Chemistry tussen Damon en Blunt is zeker aanwezig, en dan staat verder niets een onderhoudend avondje meer in de weg.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 7:03 uur
Zeer vermakkelijke film zeer zeker de moeite waard om een 2e keer te bekijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 8:34 uur
Heeft me niet verveeld, dus dat is al veel waard

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 11:07 uur
Wist niet wat ik moest verwachten, maar opeens ging het over een heel andere boeg. Kan niet zeggen dat de fantasiefilm die het werd mij verveelde. Vond hem wel aardig. Uiteindelijk heeft JFK niet geluisterd en moest dat betalen met de hoogste prijs maakte ik er uit op. De boodschap is duidelijk, totale vrijheid is een illusie in deze wereld. Elke stap wordt gemonitord en waar nodig gecorrigeerd. Film met een boodschap. Al was die bij mij allang duidelijk.

Het kijken en na-filosoferen waard.

^O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 4:46 uur
Films met Matt Damon zijn altijd top! Beste acteur.