134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.979 berichten | 4.931.464 stemmen

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

Alternatieve titel: Dr. Strangelove

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
1633 stemmen | gemiddelde 3,86
mijn stem:
6 jaar geweldVerenigd Koninkrijk
Komedie / Oorlog
93 minuten

geregisseerd door Stanley Kubrick
met Peter Sellers, George C. Scott en Sterling Hayden

Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog raakt de Amerikaanse generaal Jack Ripper zijn verstand kwijt, en stuurt hij een groot aantal vliegtuigen richting de Sovjet Unie om het land met kernwapens plat te gooien. De Amerikaanse president regelt een ontmoeting met zijn adviseurs, waar hij van de Sovjet-ambassadeur hoort dat er, als de wapens afgevuurd zullen worden, een automatisch apparaat in werking gesteld zal worden dat al het leven op Aarde vernietigt. Het is dus zaak om de vliegtuigen terug te roepen, wat echter moeilijk wordt aangezien niemand de juiste communicatie-codes weet.

Deze film staat op nummer 128 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 20:41 uur
Originele film!
scenes werden mooi opgebouwd en werden naar het einde toe grappiger (denk aan de telefoonscenes)
dr. strangelove speelt geen grote rol maar zijn ideeën op het laatse van de film waren zo absurd dat het geniaal was. De personages in 'the war room' waren op hun eigen manier een mooie weergave van hedendaagse politiekers.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 20:42 uur
Reinbo schreef:
:? Geen komedie?

Neen ik heb ook niet echt moeten lachen.

Oké, de film was niet slecht, maar zeker ook niet goed. Sommige scènes duren erg lang en zitten meestal vol grappen die (bijna) niet leuk zijn. Het zwart-wit stoorde me ook af en toe. Maar wat ik wel leuk vond, waren sommige absurde dingen. Ook een aantal one-liners waren zeker geslaagd.
Zoals:
*Gast in de rolstoel*
I can walk!
*Cheesy liedje volgt en film is gedaan*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Dr. Strangelove (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Dr. Strangelove (€ 9,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Dr. Strangelove (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 20:51 uur
Gewoon nog een keer kijken dan valt je meer leuks op.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2012, 16:06 uur
ibendb schreef:
Reinbo schreef:

Het zwart-wit stoorde me ook af en toe.

alsof zij daar iets aan kunnen doen...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 0:03 uur
Zonet op 35mm mogen bewonderen, blijft een sterke prent maar wat stoorde ik me toch aan het Strangelove karakter. Domme spastische trekjes en het Mein Fuhrer-gedoe stonden me behoorlijk tegen.

Van 5* naar 4*.