Tetsuo (1989)

geregisseerd door
Shinya Tsukamotomet
Tomorowo Taguchi,
Kei Fujiwara en
Nobu KanaokaEen keurige Japanse zakenman ramt zijn auto per ongeluk tegen die van een cyberpunk die als hobby heeft metalen onderdelen te transplanteren in zijn lichaam. Na deze ontmoeting begint de zakenman op onverklaarbare wijze te veranderen in een metalen cyborg. Zijn identiteit en die van de cyberpunk worden langzaam maar zeker verweven tot één.
dominion
[permalink] geplaatst op 11 maart 2011, 15:11 uurWat een bizarre trip was dit zeg

...
Gigantisch aparte film met een erg mooie visuele stijl.
Deed me qua montage en film stijl erg denken aan Eraserhead die ik overigens niet veel aan vond.
Maar dit filmpje was weer erg goed.
Kreeg echt een hoofdpijn van het gigantisch snel bewegend beeld en erg wierde muziek.
Ook heel erg sfeervol en erg techno.
De cyborg achtige wezens leken ook wel een beetje op de wezens uit The Meatball Machine.
Gelukkig deed dit filmpje wel heel erg kort want langer had ik denk ik niet vol gehouden

Dit was echt een hele nieuwe filmervaring voor mij.
Nu op naar de vervolgen en de andere cyberpunk filmpjes.
Naar Rubbers Lover kijk ik ook wel uit en denk dat die nog beter dan deze zal zijn.
5,0
[permalink] geplaatst op 9 november 2011, 13:27 uurBlijft een geweldig filmpje ... nog steeds.
Vooral het razende tempo, de geweldige cinematografie en sterke soundtrack zorgen ervoor dat dit een film is die z'n status nog wel even kan vasthouden.
Sowieso voor mij toch een belangrijke film, aangezien hij het begin van m'n filmliefde vertegenwoordigt. De eerste keer heb ik Tetsuo uitgezeten met vier pauzes en vond ik het niks, maar nog geen week later had ik de film al drie keer gezien en behoorde hij tot m'n absolute favorieten.
Weinig tot geen verhaal, weinig logica ook,maar Tetsuo is dan ook vooral een ervaring. Nog steeds de beste cyberpunk film die er is, zelfs al is het één van de allereerste onder deze vorm. Ondertussen ook een film die opgeklommen is van een cult nichefilmpje tot een must-see voor mensen met een groeiende interesse in Aziatische cinema.
Zeker geen film voor iedereen, maar wel eentje die je gewoon moet gezien hebben. En voor mij nog altijd één van m'n all-time favorieten. Niet klein te krijgen dit werkje van Tsuka.
5.0* en een
uitgebreide review
4,0
[permalink] geplaatst op 9 november 2011, 13:46 uurOnderhond schreef:
Er is dus nog hoop voor mening klassieker.

5,0
[permalink] geplaatst op 9 november 2011, 16:04 uurWas een jaar of 10 geleden, een wat vage VHS opname van de BBC denk ik. Gekregen van een kennis van toen. De enige manier om aan zulke films te komen toen.