134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.979 berichten | 4.931.464 stemmen

locatie: Films » Veda (2010) » Info

Oorlog / Drama
115 minuten

geregisseerd door Zülfü Livaneli
met Sínan Tuzcu, Serhat Mustafa Kiliç en Dolunay Soysert

Tijdens hun kindertijd in Selanico worden Mustafa Kemal Atatürk en Salih Bozok hechte vrienden. Ze vechten vervolgens in dezelfde oorlog en hun vriendschap wordt door de jaren heen steeds hechter. Atatürk besluit vanwege zijn idealen op te komen voor het Ottomaanse rijk en wordt uiteindelijk de beroemde commandant die een generatie aanvoerde en inspireerde. Het verhaal wordt verteld door de ogen van zijn beste vriend Salih.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2010, 0:56 uur
Het Feit Dat Mustafa Kemal Zich Richtte Op Westerse Ideologie, Heeft Voor Zijn Ondergang Gezorgd En Die Van Turkse Natie.. Turken Hebben Eeuwen Lang Geleefd Met Islamitische Normen En Waarden.. Als Je Dat Afpakt Van Het Volk, Betekend Dat Ondergang.. Kijk Maar Hoe Chaotisch Is In Turkije, Terwijl Ottomanen 600 Jaar Lang Prima Hebben Geregeerd.. Mustafa Kemal Is Gekomen En Je Ziet Nu Hoe De Turkse Natie Er Voor Staat.. Hij Was Een Prima Soldaat, Maar Regeren Kon Hij Niet..

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2010, 16:38 uur
Het Ottomaanse Rijk is gevallen omdat de Ottomanen nog met pistooltjes vochten terwijl de Westerse landen tanks hadden en veel steviger geschut.

Het is echt niet dat na 600 jaar 1 natie, dat het door Atatürk gevallen is. Als je dat denkt, is je gedachtengang echt krom of dan heb je ergens een mening over, terwijl je de helft van de feiten niet kent. Atatürk heeft het verval beperkt gehouden en Turkije weer een toekomst gegeven.

Turkije is het modernste en welvarendste Islamitische land met uitzondering van de kleine oliestaatjes. En er is inderdaad nog veel te verbeteren. Dat verbeteringen zou meer vrijheden en verdere modernisering inhouden, niet terug naar vroeger.

Ben heel benieuwd naar de film, ga hem komende week bekijken. Ik heb ook geen hele sterke gevoelens bij Atatürk, maar hij is de grootste held in Turkije. Elke stad heeft wel een standbeeld van Atatürk, er staan er wel honderden in heel Turkije.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2010, 0:41 uur
karamanoglu1981 schreef:

Waarom ga jij niet gewoon ergens in de bergen in een hol wonen ....met je islamitische normen en waarden.

En dan nog wat, " Turkse Natie " ?? Het is gewoon Turkije ( Turkiye ) en het is een multi-etnische samenleving.

Wake up man, het is 2010. En ja dat noemen ze ontwikkelen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2010, 13:17 uur
als Hij er niet was, waren er geen ottomanen en dus ook geen turken!!!!!

en wie niet wil moderniseren moet maar verhuizen naar IRAK of IRAN want daar is alles wel perfect.

en ooh jaa, film was super.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2010, 17:16 uur
Een hele mooie fim die een stuk Turkse geschiedenis laat zien die ik in elk geval nog niet kende.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 21:27 uur
gewoon geweldig ik heb echt genoten van deze film mooi gespeeld echt het heeft mij geraakt daarom 5 sterren

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 21:40 uur
wat een frut film, de speler speelde ataturk als een geforceerde homo, schaamtelijk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 11:46 uur
Lewis-06 schreef:

smaken verschillen eenmaal, beetje fatsoenlijk je mening schrijven is er ook niet bij.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 20:11 uur
ik heb geen fatsoen voor zakvullerij onder de naam van 'Ataturk'. Dit is een afgeraffelde commerciele trut-film.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 23:25 uur
Lewis-06 schreef:

volgens mij zit het diep of niet!!