Veda (2010)

geregisseerd door
Zülfü Livanelimet
Sínan Tuzcu,
Serhat Mustafa Kiliç en
Dolunay SoysertTijdens hun kindertijd in Selanico worden Mustafa Kemal Atatürk en Salih Bozok hechte vrienden. Ze vechten vervolgens in dezelfde oorlog en hun vriendschap wordt door de jaren heen steeds hechter. Atatürk besluit vanwege zijn idealen op te komen voor het Ottomaanse rijk en wordt uiteindelijk de beroemde commandant die een generatie aanvoerde en inspireerde. Het verhaal wordt verteld door de ogen van zijn beste vriend Salih.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2010, 0:56 uurHet Feit Dat Mustafa Kemal Zich Richtte Op Westerse Ideologie, Heeft Voor Zijn Ondergang Gezorgd En Die Van Turkse Natie.. Turken Hebben Eeuwen Lang Geleefd Met Islamitische Normen En Waarden.. Als Je Dat Afpakt Van Het Volk, Betekend Dat Ondergang.. Kijk Maar Hoe Chaotisch Is In Turkije, Terwijl Ottomanen 600 Jaar Lang Prima Hebben Geregeerd.. Mustafa Kemal Is Gekomen En Je Ziet Nu Hoe De Turkse Natie Er Voor Staat.. Hij Was Een Prima Soldaat, Maar Regeren Kon Hij Niet..
[permalink] geplaatst op 2 mei 2010, 16:38 uurHet Ottomaanse Rijk is gevallen omdat de Ottomanen nog met pistooltjes vochten terwijl de Westerse landen tanks hadden en veel steviger geschut.
Het is echt niet dat na 600 jaar 1 natie, dat het door Atatürk gevallen is. Als je dat denkt, is je gedachtengang echt krom of dan heb je ergens een mening over, terwijl je de helft van de feiten niet kent. Atatürk heeft het verval beperkt gehouden en Turkije weer een toekomst gegeven.
Turkije is het modernste en welvarendste Islamitische land met uitzondering van de kleine oliestaatjes. En er is inderdaad nog veel te verbeteren. Dat verbeteringen zou meer vrijheden en verdere modernisering inhouden, niet terug naar vroeger.
Ben heel benieuwd naar de film, ga hem komende week bekijken. Ik heb ook geen hele sterke gevoelens bij Atatürk, maar hij is de grootste held in Turkije. Elke stad heeft wel een standbeeld van Atatürk, er staan er wel honderden in heel Turkije.
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2010, 0:41 uurkaramanoglu1981 schreef:
Waarom ga jij niet gewoon ergens in de bergen in een hol wonen ....met je islamitische normen en waarden.
En dan nog wat, " Turkse Natie " ?? Het is gewoon Turkije ( Turkiye ) en het is een multi-etnische samenleving.
Wake up man, het is 2010. En ja dat noemen ze ontwikkelen.
5,0
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2010, 13:17 uurals Hij er niet was, waren er geen ottomanen en dus ook geen turken!!!!!
en wie niet wil moderniseren moet maar verhuizen naar IRAK of IRAN want daar is alles wel perfect.
en ooh jaa, film was super.
4,5
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2010, 17:16 uurEen hele mooie fim die een stuk Turkse geschiedenis laat zien die ik in elk geval nog niet kende.
5,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 21:27 uurgewoon geweldig ik heb echt genoten van deze film mooi gespeeld echt het heeft mij geraakt daarom 5 sterren
0,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 21:40 uurwat een frut film, de speler speelde ataturk als een geforceerde homo, schaamtelijk.
[permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 11:46 uurLewis-06 schreef:
smaken verschillen eenmaal, beetje fatsoenlijk je mening schrijven is er ook niet bij.
0,5
[permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 20:11 uurik heb geen fatsoen voor zakvullerij onder de naam van 'Ataturk'. Dit is een afgeraffelde commerciele trut-film.
[permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 23:25 uurLewis-06 schreef:
volgens mij zit het diep of niet!!