134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.979 berichten | 4.931.464 stemmen

Convoi de Filles (1978)

Oorlog
88 minuten

geregisseerd door Pierre Chevalier en Jesus Franco
met Brigitte Parmentier, Jean-Marie Lemaire en Henri Lambert

De Duitse officier Erich von Strasser ontmoet de mooie Renata op een officiersfeestje. De vrouw en haar vader zijn in moeilijkheden geraakt omdat ze een Joods meisje verborgen hielden in huis. Als Renata met een groep vrouwen naar het Oostfront wordt gestuurd, besluit Von Strasser haar te redden.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2010, 17:23 uur
Onlogische oorlogsfilm bomvol onbegrijpelijke 'plotwendingen', plotholes en continuiteitsfouten en laat zich schaamteloos ondersteunen door footage uit andere films (elsa fraulein ss o.a). Merkwaardige film hoor van Franco, mocht hij deze echt hebben gemaakt.

Voor de fans: nagenoeg geen sexploitation en martelingen, vooral suffe oorlogsscenes die te stom zijn voor woorden.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2010, 18:31 uur
Inderaad een merkwaardige film van Jess Franco.

Het lijkt me dat Pierre Chevalier het meeste van deze film heeft gemaakt.
De vechtscene in de oase werd voor ''Oasis of the Zombies'' hergebruikt hoewel ik niet zeker weet of die fragmenten niet weer uit een andere film komen.
Voor de rest is deze film een feest van herkenning met al die gejatte beelden.

Al bij al is dit weer zo een film die je kunt missen hij is gewoon doodsaai.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 22:52 uur
Het laatste deel van de nazi cult collection dat ik nu gezien heb, wint met een heel nipt verschil van Elsa Fraulein SS. Ook Convoy Of Girls is absoluut geen goede film, maar wegens het uitblijven van alle aanrandingen en verkrachtingen is het niet meer dan logisch om deze prent iets meer sterren te geven. Er is zelfs geprobeerd om nog een serieuze reeks van (oostfront)gevechten te filmen. Het stelt alleen allemaal niets voor. Het is zo nep als de pest en er zitten gaten in het plot, zo groot als de Eifeltoren. Er komt sowieso geen nazi cult aan te pas. Wel een handvol vrijpartijen, maar door de vijf andere films uit de box ben ik daar behoorlijk door afgestompt. Ik was al blij geweest wanneer de box een of twee pareltjes had, maar het mocht niet zo zijn. Dommage, fromage.