134.910 gebruikers | 85.731 films | 31.052 regisseurs | 3.508.719 berichten | 4.930.993 stemmen

locatie: Films » Bataan (1943) » Info

Oorlog
113 minuten

geregisseerd door Tay Garnett
met Robert Taylor, George Murphy en Thomas Mitchell

WO II. Wanneer Japan de Filippijnen binnenvalt, krijgen de Amerikaanse troepen die daar gestationeerd zijn het zeer zwaar te verduren. Ze moeten zich terugtrekken tot in de provincie Bataan en trachten daar met de moed der wanhoop hun territorium te verdedigen tot de resevetroepen arriveren. Een sleutelpunt in de verdediging is een brug die niet in de handen van de Japanners mag vallen. Dertien soldaten blijven onder leiding van sergeant Dane achter om schouder aan schouder te vechten tegen de Japanners en met de opoffering van hun eigen leven kostbare dagen te winnen voor de Amerikaanse troepen...

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2002, 19:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wat een ontzettend slechte film is me dat hier ! Zo'n stelletje houterige en ongeïnteresseerde acteurs heb ik zelden gezien. Slecht geluid, povere decors. En de obligatoire "grappige" soldaat, grrrr.... En als er eentje afgeknald wordt, dan kan het me geen reet schelen. En dom dat ze zijn : ze worden bedreigd door een sniper, dus wat doen ze : er klimt er eentje in een boom, helemaal tot boven. Dan is ie boven en roept ie naar zijn makkers, hallo jongens, hier zit ik, jooooehooooe !! Wordt ie onmiddellijk afgeknald !! Haha !! Hadden ze met de rest van de cast ook moeten doen
Hoe komt deze aan 7,1 op IMDB, is me een mysterie !
* 1 op 5 *

neo
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2002, 20:00 uur
ik heb deze niet gezien, maar er is een betere film over bataan met john wayne.heette volgens mij back to bataan.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2005, 8:43 uur
Dit is een bijzonder sterke oorlogsfilm die slechts op het einde ietwat ontspoort. Er is zoveel goeds over de film te zeggen...van acteerprestaties tot cinematografie...hier de Virgin Film Guide Review (een stukje):
"This tough, uncompromising film, extremely well handled by director Garnett, tells the story of a group of determined soldiers fighting on Bataan, knowing that they face certain death as they attempt to delay the advancing Japanese troops. One by one, the soldiers are brutally picked off (not unlike the forlorn members of John Ford's 1934 film THE LOST PATROL) until only a handful are left. Although the film was clearly shot within the confines of a studio set, the use of miniatures is effective and the hand-to-hand combat scenes are startling and brutal. One of MGM's better war films."

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juni 2006, 22:14 uur
heb de film op tcm gezien en die zenden normaal gesproken geen rotzooi uit

neo
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juni 2006, 22:22 uur
Zoals je weet zend Tcm van een beperkt aantal filmstudio films uit. En wat die studio's hebben uitgebracht zal je vast niet allemaal goed vinden. Maar het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel films je er hebt gezien.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2007, 22:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Tonyvdb schreef:
Hoe komt deze aan 7,1 op IMDB, is me een mysterie !
* 1 op 5 *

dat komt omdat je er geen verstand van hebt
vond het een goeie film en perfect inmekaar gezet
je moet naar de tijd kijken wanneer deze film is gedraaid
en koop je een andere tv denk dat die van jou erg slecht is

:lol:

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2008, 19:42 uur
Wat een rampenfilm.
Slechte acteurs, special effects die niet kloppen en het verhaal rammelt aan alle kanten. Lekker de radio met jazz keihard aan terwijl je praktisch tegenover de vijand zit. Ik heb niet eens de moeite genomen om het af te kijken