134.910 gebruikers | 85.731 films | 31.052 regisseurs | 3.508.719 berichten | 4.930.993 stemmen

The Boys Next Door (1985)

Boys Next Door, The (1985)
46 stemmen | gemiddelde 3,06
mijn stem:
Misdaad / Drama
90 minuten

geregisseerd door Penelope Spheeris
met Maxwell Caulfield, Charlie Sheen en Patti D'Arbanvill

Twee Californische jongens zijn zojuist geslaagd voor hun schooldiploma. Ze hebben weinig zin in de 'echte' wereld en besluiten nog een keer de bloemetjes buiten te zetten in Los Angeles. Het wordt een gewelddadige reis, waarbij de jongens allerlei mensen aanvallen, mishandelen en zelfs vermoorden, zonder ook maar enige reden. Op een bepaald moment krijgt één van hen er genoeg van, maar de ander raakt steeds meer opgewonden van het geweldsspoor dat ze achterlaten.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2007, 15:06 uur
Prima film dit, is een beschouwing hoe makkelijk het eigenlijk is buiten de boot te vallen en te vervallen in extreem crimineel gedrag en moord.. Goede rol van Sheen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 15:03 uur
Harde, afstandelijke (zonder emotie), effectieve, en ook interessante film over twee jongens die van de wereld vervreemd lijken.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Boys Next Door (€ 2,99)
gratis verzending

Boys Next Door (€ 4,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Boys Next Door (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 19:27 uur
te koop voor 1,50 bij Blokker en Bart Smit.

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2010, 1:50 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Uiteindelijk maakt de film zijn ambitieuze introductie bepaald niet waar. In het begin zien we een rij foto's van seriemoordenaars en hoor je geluidsflarden waarin mensen praten over de psyche van hen en worden er ook citaten voorgelezen van de moordenaars. Daar zit al een denkfout, want dat waren zowat allemaal seksuele moordenaars en dat zijn Bo en Roy niet . Maar de introductie doet een kijk in de psyche van seriemoordenaars vermoeden, terwijl dit veel eerder een soort pessimistische film is met een uiterst donkere kijk op de (Amerikaanse) maatschappij, gegoten in een soort highschool film. Een beetje te makkelijk soms, de maatschappij wordt vaak zo neergezet (sociaal niet geaccepteerd worden, ouders afwezig, veroordeeld tot een leven in de fabriek, vermoeide, weinig geinteresseerde politie, uiteengevallen sociale structuur) dat de film suggereert dat zo'n maatschappij wel zulke lui moet voortbrengen. Sommige dialogen voelden niet erg geloofwaardig. (Roy die zijn innerlijke woede aankondigt bijvoorbeeld). Sterk punt is aan de andere kant dat de twee jongens geen Thelma & Louise worden, maar ook serieus nare lui zijn.

Imperfect, maar wel interessant en redelijk gedurfd. Ook interessant als een beetje twisted tijdsbeeld. Heb wel enige interesse in een paar andere van Spheeris vroege films (The Decline Of Western Civilization-trilogie en Suburbia), niet omdat ik meesterwerken verwacht, maar omdat de thema's me wel trekken.

lloydbarker
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2010, 11:05 uur
Inderaad er zitten een aantal foutjes in de film maar toch vind ik dit een topper, het verhaal en het hele sfeertje sprak me aan, een harde maar realistische film die goed laat zien hoe mensen die niet sterk genoeg in hun schoenen staan door hun omgeving in een bepaalde hoek gedrukt kunnen worden en daardoor gekke dingen gaan doen om te laten zien dat ze geen losers zijn. Caulfield en Sheen vond ik beide heel erg goed acteren

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2011, 22:45 uur
gehaald uit zo'n graaibak, was niet slecht maar soms wou ik wel dat ik de camara in de handen had.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 17:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het intro had gerust weggelaten mogen worden. Sheen is niet bepaald een topacteur (wel goed te doen verder, maar vooral nadat Roy zijn 'liefje' bruut vermoord, verwachtte ik een wat heftiger en meer gepaste reactie), dan was Caulfield beter bezig. Dus houden we over een vrij simpel gegeven van twee deugnieten die opeens besluiten het er een laatste weekendje van te nemen in het zonnige Los Angeles. En dat levert een reeks tamelijk memorabele gebeurtenissen op, met een paar wanhopende rechercheurs in het kielzog. Met zowel humor (het hondje, de chick op de motorklep bv.) als pure en rauwe uitingen van haat en onverschilligheid.

Prima film: 3,0*.