Drive Angry 3D (2011)

geregisseerd door
Patrick Lussiermet
Nicolas Cage,
Amber Heard en
William FichtnerWanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Pipers 'turbo-charged Black '69 Charger' beginnen ze een race tegen de klok...Vanaf 31 juli te koop op DVD en Blu-Ray
» alle films die je binnenkort kunt kopen
neysen1985
4,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 14:08 uurik heb de film vanochtend maar weer eens opgezet en het blijft gewoon een heerlijk ouderwets actiefilmpje.
william fichtner blijft gewoon echt meesterlijk.

[permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 8:49 uurOk er is een verschil tussen camp en bagger.
Ik vind dit bagger (van wat ik gezien heb).
4,0
[permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 10:39 uurAls je zo'n vraag al stelt is het niet eens de moeite om het überhaupt uit te leggen...
[permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 15:19 uurThorak schreef:
Welke vraag stel ik?
Camp: over the top, dat het hopelijk leuk wordt
Dit vind ik over the top en niet leuk. Bij camp die positief wordt besproken hoor je vaak de uitleg zo slecht, dat 't leuk wordt. Maar wanneer men bewust camp gaat maken, moet je wel van hele goede huize komen, voor mij. Dat vond ik hier niet het geval. Ik vond 't gewoon echt slecht. In tegenstelling tot Planet Terror bijvoorbeeld. Daar gebeuren namelijk tal van onverwachte dingen, en heel absurd. Hier is 't gewoon wat ik ook echt verwacht van een B/C film.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 14:37 uurAnderhalf uur Amber Heard en Musclecars! Normaal geef ik een film 4 sterren als ie precies deed wat ik ervan verwacht. Deze film ging verder als mijn verwachting. Ik begon namelijk aan de film met de verwachting dat het een drama zou worden. Dat duurde ongeveer 1,5 minuten na de titel. Heerlijk! Mijn vriendin ging zelfs naar bed, echt een lekkere film voor kerels.
In 2D welteverstaan. 4.5
3,5
[permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 21:57 uurDacht aanvankelijk een grindhouse-achtig gebeuren te krijgen (op basis van de films die ik in het genre vrij recentelijk heb mogen ervaren - ik ben geen kenner, wel liefhebber geworden...). Werd toch iets anders dan ik verwachte. Campy stuff erbij en moest me ook wel weer even hergroeperen toen er iets meer achter bleek te steken in de vorm van de afgevaardigde/"rekenmeester" Fichtner... Echter, zeer aangenaam. Net zoals de pittige en fijne Heard. Leuke rollen van een ieder. En toch had er net 'n ietsje meer peper bij gemogen.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 11:42 uurHeerlijk over de top actiefilm met een aantal slachtoffers. Niet nadenken, gewoon kijken en genieten.
Ik begin te merken dat ik ze op mijn oude dag meer en meer kan waarderen.
[permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 16:29 uurnakada schreef:
Ik begin te merken dat ik ze op mijn oude dag meer en meer kan waarderen.
Mee eens. Gewoon kijken en genieten
0,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 22:25 uurWat een slechte film. Tot nu vond ik Cage een goeie acteur, maar na deze film moet ik mijn mening herzien. Wat een ontgoocheling.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 22:33 uurGeloof ook niet dat een powerhouse acteer prestatie gewenst was voor dit campy filmpje...
3,5
[permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 19:28 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOne hell of a ride.
Een tijdje geleden had ik deze Drive Angry opgenomen met het oog op een herkennismaking met die wonderschone Amber Heard, want het was toch al lang geleden dat ik ze nog eens in een film had gezien. Ook de rol van Cage leek me wel de moeite en de actie zou wel volgen.
En Drive Angry is zeker een aangename rit geworden, dat zeker en vast, maar ik had toch vaak het gevoel dat ik deze film beter in 3D had gezien dan in 2D. Het merendeel van de effecten waren nog vrij goed te doen, maar in 3D had dit ongetwijfeld veel meer tot de verbeelding gesproken. Vooral voor de scènes in de hotelkamer en met de tank had ik graag in de cinema gezeten. Het is dan ook niet zo onlogisch dat de meest positieve reacties van de mensen komen die de film in 3D hebben gezien, maar een marteling is het absoluut niet geworden dankzij de uitstekende cast, de sfeer en de auto’s. Van auto’s heb ik totaal geen kaas gegeten en je had aan mij vooraf niet moeten vragen wat een Chevelle en een Charger zijn, maar ze zijn wel een ontzettend coole toevoeging aan de film. Vooral de eindscène waar Milton en The Accountant wegrijden is enorm mooi in combinatie met die auto. Het verhaal daarentegen is hier wel een redelijke stoorzender. Jammer genoeg kan ik dit soort satanische toestanden zelden appreciëren in films en de verhaallijn met de offering van de baby zorgt ervoor dat de film naar het einde toe wat tempo verliest. Gelukkig is er wel een sterke slotscène die toch helemaal anders uitdraaide dan ik had verwacht. Ik dacht eerlijk gezegd dat Milton ervoor zou kiezen om zelf zijn kleindochter op te voeden, omdat hij zijn eigen dochter in de steek had gelaten maar hij kiest ervoor om Piper voor het kind te laten zorgen.
Wat voor een heerlijk duo is Amber Heard en Nicolas Cage wel niet. Ik ben nogal redelijk slecht in het onthouden van namen en zeker als ik bepaalde acteurs/actrices weinig in films tegenkom. Met Amber Heard was dit dus het geval, want haar naam kwam me niet onmiddellijk bekend voor maar na wat opzoekwerk wist ik meteen weer wie ze was. Namelijk de sexy blondine uit All The Boys Love Mandy Lane. Eerlijk toegegeven, ik had toen zeker niet gedacht dat ze het zo ver ging brengen maar eigenlijk is dat niet zo verwonderlijk, want ze is hier perfect op haar plaats. In de eerste plaats is ze ongelooflijk aantrekkelijk, maar in tegenstelling tot andere hot chicks weet ze haar rol wel perfect te brengen. Ze is duidelijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en dat levert enkele geweldige scènes op, zoals met haar verloofde of met de sekte in de caravan. Hopelijk gaan we haar de volgende jaren nog vaker tegenkomen in dit soort rollen, want het ligt haar perfect. Wie hier ook helemaal op zijn plaats is, is Nicolas Cage. Een tijd geleden dacht ik nochtans dat ik genoeg had van Cage, maar de laatste tijd ben ik hem opnieuw gaan waarderen door rollen zoals in Con Air. Ook deze rol van Milton is gewoon op zijn lijf geschreven en zo zie ik hem het liefst aan het werk. Geen emoties, stoer kijken en hier en daar een heerlijke oneliner tegenaan gooien. Vooral de scène waar hij in de hotelkamer een stel bad guys neerschiet terwijl er een naakte vrouw aan zijn lijf hangt, is echt goud waard. Hopelijk houdt Cage in het in de toekomst bij dit soort rollen. Naast dit geweldig duo is er nog één iemand geweldig op dreef, namelijk William Fichtner. Ik denk niet dat ik hem ooit ergens anders ben tegengekomen, maar hier past hij perfect in de film als The Account. Wie hier een pak minder memorabel bezig is, is Billy Burke als bad-guy Jonah King. Maar ach, dat trio is meer dan voldoende om de film op te vullen.
Jammer dat ik dit niet in de cinema heb gezien, want ik had de indruk de indruk dat bepaalde scènes echt wel de moeite waren in 3D. Het is eigenlijk de cast die deze film draagt met een super duo Heard-Cage en een al even geweldige Fichtner. Nu hopen dat Cage het op deze manier blijft verder doen en natuurlijk dat we nog veel mogen zien van Amber Heard.
Dikke 3.5*
2,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 3:35 uurVanaf 31 juli te koop op DVD en Blu-Ray
Deze is toch allang verkrijgbaar op beide formaten?
4,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 17:33 uurEcht een verrassing van een filmpje.