132.199 gebruikers | 82.961 films | 30.189 regisseurs | 3.421.506 berichten | 4.774.995 stemmen

locatie: Films » Mammuth (2010) » Info

Drama / Roadmovie
92 minuten

geregisseerd door Gustave de Kervern en Benoît Delépine
met Gérard Depardieu, Yolande Moreau en Isabelle Adjani

Een 60-jarige medewerker van een slachthuis gaat met pensioen. Hij heeft vanaf zijn zestiende gewerkt, heeft nooit een baan verloren en is nooit ziek geweest. Maar via zijn pensioenfonds komt hij erachter dat niet minder dan zes van zijn voormalige werkgevers zijn 'vergeten' om zijn inkomen vast te leggen. Om zijn pensioen te ontvangen, moet hij nu met bewijs op de proppen komen. Hij klimt op zijn oude motor en keert terug naar de plekken van zijn verleden. Al snel verdringen zijn herinneringen en emoties de eigenlijke reden van zijn reis.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2010, 23:07 uur
Een welgemeend applaus voor Gérard Depardieu. Wat hij in 'Mammuth' laat zien, is immers voor weinig mensen weggelegd. Behalve zijn vette pens legt hij ook zijn ziel helemaal bloot, zonder een spoortje van ijdelheid. 'Hij heeft deze film gedaan uit liefde voor de kunst !

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2010, 16:01 uur
de humor vond ik vrij flauw, maar over het algemeen best aardige film. Depardieu doet het natuurlijk wel uitstekend!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Mammuth (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Mammuth (€ 16,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Mammuth (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2010, 13:42 uur
Leuke,grappige en bij vlagen absurde humor bij deze roadmovie waar we zien hoe een pensionaris opzoek gaat naar zijn verleden .
Heb me prima vermaakt

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2010, 20:34 uur
Begint aardig maar verder vond ik het letterlijk en figuurlijk een grofkorelige film die mij geen moment wist te boeien . Ik keek hem vanwege Depardieu , die het OK doet, en het commentaar maar dat gekunstelde beetje absurdistische van deze film kon mij niet bekoren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2010, 22:09 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
En ik maar denken dat ik met de jaren een buikje heb gekregen..... Gerard zijn buik kan ik niet aan tippen..... Ik vond de film wat oppervlakkig. Of dat opzet is (laat de kijker maar denken) of niet? Ik weet het niet. Wel wat vreemde scènes te bewonderen. bijvoorbeeld de bedscène met zijn neef, of die met de dochter van zijn broer in bed, de man van het arbeidsbureau was ook zoiets. Enfin, ik had het idee dat er nogal wat gaten in de film zaten die je zelf mag invullen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2010, 9:41 uur
Kon me niet boeien.
Nogal traag startend verhaal, zodanig dat ik halverwege de moed al was verloren en het dvd'tje heb weggeflikkerd.

Dragon_Rose
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2010, 23:37 uur
Cleanshot schreef:
Kon me niet boeien.

Ben jij verder gekomen dan ik, na 15 min dvdtje tussen duim en wijsvinger, buigen en de verlossende KNAK horen.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2010, 17:55 uur
Een iets mindere film van Gérard Depardieu wat je trouwens van zijn figuur niet kan zeggen in het zelfde jaar maakte hij ook Tête en Friche, La (2010) en die vond ik een stuk beter , niet te min blijft hij natuurlijk een echte ras acteur.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2011, 7:36 uur
begint leuk, maar halverwege ontaard dit in een absurdistisch schouwspel dat volledig wegzakt in het niets.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2011, 7:49 uur
Moeilijk m.i. om op deze film commentaar en een beoordeling te geven als ge dan toch tracht te achterhalen wat er eigenlijk steekt achter deze komedie, met vaak absurde humor.
Ik denk dat het gaat om vriendschap en genegenheid die het uiteindelijk halen op onverschillgheid, brutaliteit en leegheid van de maatschappij.
Dit gebeurt dan aan de hand van een grillig verhaaltje met een toch weer "bijzondere" Gérard Depardieu in de hoofdrol.
Yoland Moreau is dan ook weer typisch als vrouw met de voorschoot en met rake tong.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2011, 3:24 uur
Goede rol van gerard, maar wat een saaie film. Heb deze ook niet uitgekeken, vond het helemaal niets.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2011, 20:35 uur
Zware tegenvaller.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 22:05 uur
Gisteren in het filmhuis gezien. Mijns inziens wordt er in deze lijst reacties te makkelijk omgegaan met deze film. Het is inderdaad geen makkelijke, 'snelle' , of gelikte film, maar wanneer je serieus de film probeert te volgen, vind ik het een heel sterk staaltje videokunst. De beelden zijn raak geschoten en de karakters zijn liefdevol gecreëerd door de Kervern en Delépine. Het verhaal is af en toe wel wat gruizig, en de vele bizarre scènes lijken soms geen ander doel te hebben dan een vreemd stukje film te zijn. Al met al een mooie film, fijne humor, sympathieke karakters en mooi geschoten. Maar, met meer oog voor het verhaal en een serieuzere invalshoek was het een beter resultaat geweest.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 23:41 uur
Juweeltje en lang geleden dat ik Depardieu zo zuiver heb zien spelen. Ontwapenende roadmovie over een man die 65 is geworden. Film is bij uitstek geschikt voor mensen die van kijken houden en die over genoeg verstand beschikken voor wat filosofische beslommeringen. Een film om van te houden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2011, 1:42 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Fransen en humor blijft een lastige combinatie vaak. Het moment dat die man na het telefoontje begon te janken en de anderen juist zaten te janken van het lachen was dan wel erg vermakelijk.
Het verhaal deed me aan About Schmidt denken. Sterke rol van Depardieu maar verder geen bovengemiddelde film. 3*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2011, 8:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Bedankt nemreh en Menno, ik ben na het zien van jullie top 10 toch deze film gaan zien omdat jullie hem goed beoordeelden en niet onterecht zou ik zo zeggen.
Wat een héérlijke film en wat een héérlijke humor, dat hij en zijn neef na 40 jaar gewoon weer verder gaan bij waar ze waren gebleven vond ik hilarisch, ik zie mij en mijn buurjongen van vroeger toch echt niet meer zitten.
Laat het feest beginnen _O^

Nogmaals bedankt ik heb me zéér vermaakt en schiet af en toe nog in de lach. ^O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2011, 8:53 uur
Redlop schreef:

Nee joh, ze zaten juist mee te huilen dus het is nog grappiger dan je denkt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 9:13 uur
Een bijzondere film. Het acteerwerk, zeker dat van Depardieu, is top. Het verhaal zit vol met absurdistische gebeurtenissen en bevat de nodige zwarte humor. Ik vond het geen verkeerde film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 15:13 uur
Prachtig hoe de bureaucratie en leegheid van het bestaan neer wordt gezet, mooi om te zien hoe Depardieu de emotie neer kan zetten en om hem langzaam weer te zien genieten van het leven.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2011, 0:15 uur
Fantastische roadmovie met een uitstekend gecaste Depardieu. Film die rustig voorbijkabbeld maar lang blijft nazinderen door zijn heerlijke personages en de fijne humor. Topper.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2011, 15:51 uur
Amusante film met leuke humor en een uitstekende Gérard Depardieu. Geslaagd bijrolletje van Benoît Poelvoorde. Maar wat een bizar en banaal einde :?. 3*.