134.910 gebruikers | 85.731 films | 31.052 regisseurs | 3.508.709 berichten | 4.930.984 stemmen

locatie: Films » En Familie (2010) » Info

Drama
102 minuten

geregisseerd door Pernille Fischer Christensen
met Jesper Christensen, Lene Maria Christensen en Johan Philip Asbęk

Ditte Rheinwald is lid van een familie van gewaardeerde bakkers. Ze is zelf eigenares van een galerij en krijgt een droombaan in New York aangeboden. Ze is enthousiast en wil graag met haar vriend Peter verhuizen. Maar dan wordt Ditte's vader Rikard serieus ziek. Ze zegt de verhuizing af, om bij haar vader te zijn. Rikard vraagt haar om zijn plaats in het familiebedrijf over te nemen, terwijl Peter haar juist probeert te overtuigen dat haar loyaliteit aan de familie niet hun gezamenlijke dromen in de weg moet staan.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2011, 0:34 uur
redelijk tot goed familiedrama
sommige keuzes van bepaalde personages stonden me persoonlijk niet aan

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 13:47 uur
Kan nog steeds niet geloven dat ik enige ben die iets heeft neergezet, speciaal hoor haha

Goede rol van Jesper Christensen dat wou ik nog ff kwijt

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Familie 2 (€ 59,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Familie 2 (€ 63,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 12:16 uur

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2011, 17:03 uur
Number23 schreef:

Goede rol van Jesper Christensen dat wou ik nog ff kwijt

Nog mild uitgedrukt. Ik kende hem alleen van zijn rol als Mr. White in de laatste twee Bondfilms, maar hier zet hij de acteerprestatie van het jaar neer. Daardoor meer dan zomaar een aangrijpende film.
Het verhaal heeft wat weg van King Lear met zijn drie dochters die het imperium moeten overnemen. (zei iemand me die er wel verstand van heeft)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 14:36 uur
Voor wie niet kan wachten: Deense DVD & Blu ray is er ook met Engelse subs
Verkrijgbaar vanaf 23 augustus bij je lokale deense videoboer :P
Link

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2011, 20:50 uur
Prachtfilm!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2011, 20:52 uur
Begon intrigerend, maar zakte dankzij een (te) lang einde in de tweede helft in.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 21:33 uur
Top familie drama! en er word erg sterk geacteerd, met name door Jesper.

*3.5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 13:14 uur
Een bezienswaardig, indringend, aanvoelend, rustig en authentiek drama, zonder pretentie, over het zoet, het zuur en het sterven, met een sterk contrast tussen aanvang en verloop. Een beladen verhaal, vol conflicten, rondom de vraag hoeveel en wat je als ziek mens van je omgeving mag vragen en waarin je, zonder consideratie, als toeschouwer met het sterven geconfronteerd wordt. De dialogen zijn kort en stevig en een excellente cast speelt geloofwaardig (het spel van Jesper Christensen is pijnlijk intensief) en is vooral non verbaal ijzersterk.