Friday (1995)

geregisseerd door
F. Gary Graymet
Ice Cube,
Chris Tucker en
Nia LongCraig en Smokey zijn twee vrienden uit Los Angeles, die op een vrijdagmiddag op hun veranda hangen, rokend en drinkend, op zoek naar iets te doen. Als ze de dope van een drugsdealer op roken, moeten ze snel op zoek naar 200 dollar. In die tijd roken ze veel wiet, worden ze overvallen en beschoten.
[permalink] geplaatst op 29 maart 2010, 12:24 uurOKE
4,5
[permalink] geplaatst op 18 juni 2010, 13:07 uurProbeer hem jaren al op dvd of vhs ergens te scoren maar ben hem nog niet tegen gekomen.
jaren terug dus een keer gehuurd en was meteen verkocht door de personages in deze film.
net zoals in barbershop eigenlijk.
De vervolgdelen vind ik ook top, maar nog niet zo goed als deze.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 november 2010, 1:56 uurKijkt lekker weg!
4,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2011, 19:30 uurecht een leuke film, heb me echt kapot gelachen. jammer dat het zo ongeveer onmogelijk is om hem op dvd te krijgen, alleen maar inport (en mijn vrouw d'r engels is slecht)
4,5
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 21:45 uurStoner film zonder een over the top verhaal. Gewoon lekker degelijk. Gewoon al omdat het gaat over het vinden van ...200dollar maakt het allemaal veel menselijker.
2,5
[permalink] geplaatst op 7 september 2011, 18:08 uurSterke soundtrack.
De volledige anderhalf uur is wel wat veel, maar de dagelijkse beslommeringen van Ice Cube en Tucker leveren genoeg platte en grappige momenten op. Als geheel is deze stoner-komedie in the hood wat onevenwichtig. De sterke soundtrack valt niet te versmaden en is een regelrechte aanrader voor in de cd-kast.
Redelijk.