134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.479 berichten | 4.930.668 stemmen

locatie: Films » Friday (1995) » Info

Komedie
91 minuten

geregisseerd door F. Gary Gray
met Ice Cube, Chris Tucker en Nia Long

Craig en Smokey zijn twee vrienden uit Los Angeles, die op een vrijdagmiddag op hun veranda hangen, rokend en drinkend, op zoek naar iets te doen. Als ze de dope van een drugsdealer op roken, moeten ze snel op zoek naar 200 dollar. In die tijd roken ze veel wiet, worden ze overvallen en beschoten.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2010, 12:24 uur
OKE

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2010, 13:07 uur
Probeer hem jaren al op dvd of vhs ergens te scoren maar ben hem nog niet tegen gekomen.
jaren terug dus een keer gehuurd en was meteen verkocht door de personages in deze film.
net zoals in barbershop eigenlijk.
De vervolgdelen vind ik ook top, maar nog niet zo goed als deze.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2010, 1:56 uur
Kijkt lekker weg!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2011, 19:30 uur
echt een leuke film, heb me echt kapot gelachen. jammer dat het zo ongeveer onmogelijk is om hem op dvd te krijgen, alleen maar inport (en mijn vrouw d'r engels is slecht)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2011, 22:13 uur
Geweldige zondagmiddag film :)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 21:45 uur
Stoner film zonder een over the top verhaal. Gewoon lekker degelijk. Gewoon al omdat het gaat over het vinden van ...200dollar maakt het allemaal veel menselijker.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 18:08 uur
Sterke soundtrack.

De volledige anderhalf uur is wel wat veel, maar de dagelijkse beslommeringen van Ice Cube en Tucker leveren genoeg platte en grappige momenten op. Als geheel is deze stoner-komedie in the hood wat onevenwichtig. De sterke soundtrack valt niet te versmaden en is een regelrechte aanrader voor in de cd-kast.

Redelijk.