Escape to Athena (1979)

geregisseerd door
George P. Cosmatosmet
Roger Moore,
Telly Savalas en
Claudia CardinaleTijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een groep gevangenen op een Grieks eiland gevangen gehouden door de Duitsers. Nu plannen ze een uitbraak, maar zijn niet alleen op hun vrijheid uit, maar willen ook op zoek gaan naar een schat verborgen in het klooster bovenop de berg van het eiland.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2002, 16:10 uurerg leuke film , die zelf na een paar keer kijken nog steeds even goed is. roger moore is opmerkelijk als een duits commandant en tegen het einde aan zit een spectaculaire achtervolging.
[permalink] geplaatst op 22 december 2002, 19:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuke oorlogs film 3,5/5 maar op het einde zit een groot plotgat => spoiler op het laatste als het klooster onploft. "De goede" zie je ze eerst nog in de gangen vlak onder het klooster dan onploft de bom en beginnen ze te vluchten en 5 sec later staan ze heel ver weg van het klooster en onploft het gehele klooster
3,0
[permalink] geplaatst op 31 januari 2004, 15:17 uurGewoon vermakelijk. Meer niet 3 sterren
2,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2005, 13:29 uurNiet bepaald een goede film, het verhaal rammelt aan alle kanten, en zelfs Roger Moore is niet geloofwaardig als Duitse commandant.
Als oorlogsfilm is de film ronduit slecht, en zelfs als gewone actiefilm vind ik hem niet goed.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 november 2005, 11:41 uurzeker vermakelijke film! goed voor een magere 3,5*
0,5
[permalink] geplaatst op 7 mei 2006, 15:52 uurWat een vreselijke boutfilm zeg.
Vond hem op geen moment spannend en spectaculair, gwoon een afgeraffeld zootje.
ik ken veel betere oorlogsfilms dan deze schijtprul de acteerwerk was ook zeer klote. Moore was gewoon goed in 007 en niet in deze troep.
[permalink] geplaatst op 24 juli 2006, 4:35 uursinterklaas schreef:
Wat een vreselijke boutfilm zeg.
Vond hem op geen moment spannend en spectaculair, gwoon een afgeraffeld zootje.
daar ben ik niet mee eens hier deed hij het ook wel goed.
3.5
[permalink] geplaatst op 30 april 2007, 14:50 uurHoe is de Nederlandse dvd?
3,5
[permalink] geplaatst op 30 april 2007, 15:11 uurMatig, widescreen maar veel te breed uitgerekt. Of ze het 2.35 formaat nog eens als 16:9 hebben geflagd, is wel met de instellingen van een fatsoenlijke tv te corrigeren.
[permalink] geplaatst op 30 april 2007, 15:16 uur
[permalink] geplaatst op 30 april 2007, 15:24 uur
Ja
Dus als ik het goed begrijp is het een 4:3 letterboxed plaatje dat is uitgerekt naar breedbeeld?
Maar wel 1:2,35, dus?
Ja daar lijkt het op, heb net even de dvd opgezet maar het valt allemaal wel mee en de kwaliteit is voor de rest goed te doen.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 april 2007, 17:22 uurVind niet dat het wel mee valt. Ik heb deze ooit gratis (nouja, gratis?) bij een filmblad gekregen en toen ik een tijd lang een oude TV had, waarbij je het beeldformaat niet kunt veranderen, zat je toch naar een heel vreemd uitgerekt beeld te kijken, wat gewoon niet te doen is.
De film zelf is wel aardig, vol gepakt met sterren uit die tijd, zelfs Sonny Bono zit er in (zonder Cher), maar erg geloofwaardig is het allemaal niet.
Voor mij verplichte kost als Roger Moore/ James Bond fan, maar ook al is hij volgens de titelverdeling de hoofdrolspeler, in het laatste (actie-) gedeelte komt hij nauwelijks aan de bak, wat voor mij toch, zeker toen ik hem de eerste keer ooit zag, een teleurstelling was!
Savallas is zo als gewoonlijk goed, let ook op de cameo van William Holden!
3,5 ster is meer dan zat!
3,0
[permalink] geplaatst op 18 juni 2007, 12:18 uurbest leuke wo-2 film voor zijn tijd..heb m op dvd
3,0
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2007, 21:56 uurVrij leuke film. Niet echt een oorlogsfilm, maar meer een James Bond-achtige film (een gevoel dat versterkt wordt doordat Roger Moore meespeelt). Hier en daar ook wat komische momenten, maar vooral een actiefilm die wel wat overdreven is.
De DVD die ik heb gekocht had ook een behoorlijk uitgerekt beeld overigens.
***
3,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2008, 19:59 uurMatige film, halverwege stukken beter.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2008, 15:12 uurToch wel een best goede film. De film wordt sterk bekritiseerd. Maar toch is het best wel te pruimen, Het zijn veel goede acteurs en er zit een sterke motorscene in.
Ook zit er best wel wat humor in wat goed aanslaat. De film weet eigenlijk niet waar het naartoe wilt, maat het is toch amusant genoeg.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 december 2009, 0:16 uurMatige oorlogsfilm, de sterren waren aanwezig en deden het ook goed. Maar het verhaaltje was te mager, en niet alles zag er vlekkeloos uit. Ook al duurt hij 2 uur er wordt niks uitgediept en het klooster stelde ook niet veel voor. Oke maar had veel beter gekund.
een 2.5*
3,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2010, 22:44 uurAardige/leuke oorlogs film.
De film had veel bekende sterren zoals Roger Moore, Claudia Cardinale en de legendarische Telly Savalas. Het acteerwerk is niet slecht. De special effects waren goed en er waren wat leuke momenten. Aardige oorlogs film die een 3,5 van mij krijgt.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2011, 0:36 uurEindelijk is hier van een goede versie verschenen op blu ray (en kan de matige dvd de vuilnisbak in). In Amerika op een regio A en in Australie op een regio B disc. Kwaliteit is gewoon goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 april 2011, 20:18 uurAf en toe had ik het idee naar een film van James bond te kijken.
Diep zee duiken, explosies ect.
Niet verkeert hoor heb me wel vermaakt ermee.
Acteurs goed en verhaal ook prima.
3,5 ster