134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.978 berichten | 4.931.751 stemmen

La Veuve de Saint-Pierre (2000)

Alternatieve titel: Widow of Saint-Pierre, The

Veuve de Saint-Pierre, La (2000)
48 stemmen | gemiddelde 3,25
mijn stem:
6 jaar geweld angstFrankrijk / Canada
Drama
112 minuten

geregisseerd door Patrice Leconte
met Juliette Binoche, Daniel Auteuil en Emir Kusturica

Voor de kust van Newfoundland ligt het Franse eilandje St.Pierre. Hier wordt in 1850 Neel Auguste (Emir Kusturica) ter dood veroordeeld. Maar op het eiland bevindt zich geen guillotine en geen beul. De gouverneur besluit de guillotine over te laten komen uit Frankrijk. In afwachting van de executie, die wel enige tijd op zich zal laten wachten, wordt de ter dood veroordeelde ondergebracht bij de kapitein van het garnizoen (Daniel Auteuil). Zijn vrouw, Madame La (Juliette Binoche), trekt zich het lot van Neel aan en ontfermt zich over hem.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2005, 23:16 uur
Prachtig drama van Patrice Leconte over een ter dood veroordeelde man die zich ontpopt als lieveling van de gemeenschap.

La Veuve de Saint-Pierre is een fraai, typisch Frans drama over de goedaardige moordenaar Neel Auguste, op ingetogen wijze gespeeld door de regisseur van extraverte en chaotische films Emir Kusturica, en over de thema's menselijkheid, mededogen en het uitvoeren van de rechtspraak. Ook spelen integriteit, liefde en eer een rol in deze vertelling.

De film bevat een fraai verhaal, schitterende sfeervolle cinematografie en uitstekend acteerwerk van Binoche, Auteuil en Kusturica.
Tevens laat de film op prima wijze zien hoe moeilijk het soms is om de wet uit te voeren, als het gaat om veroordeelden die zich zichtbaar veranderd of verbeterd hebben. Er zit een grote humaniteit in dit verhaal.

Uitstekend werkje en een aanrader voor de liefhebber van serieus drama vol ethisch en moreel besef.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2005, 8:14 uur
Mooie film, alleen hier en daar wat saai.
Misschien had er een klein ander verhaallijntje bij gemogen.
Verder erg sfeervol gefilmd.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Leconte Patrice - La Veuve de Saint Pierre Nl ... (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Leconte Patrice - La Veuve de Saint Pierre Nl ... (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Leconte Patrice - La Veuve de Saint Pierre Nl ... (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2007, 11:11 uur
Ik kijk heel erg graag naar Franse films maar deze wist me niet te bekoren. Vond dat Daniel Auteuil niet zo goed naar voren kwam. Ze konden zijn talent beter gebruiken in deze film. Verder was er inderdaad te weinig verhaal. Neel Auguste was wel erg snel terug geaccepteerd door de bewoners van St. Pierre. Langdradige film waarbij over alles te vlug wordt overgegaan 2.5*

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2007, 11:12 uur
Maw hij had nog langdradiger moeten zijn? :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2007, 11:30 uur
Juist, ik heb liever een nog langere film met een goed verhaal ;-)

Knisper
(moderator)
avatar van Knisper
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2008, 23:25 uur
Aardig Frans drama die het vooral van de acteerprestaties moet hebben. Kusturica is fantastisch, goede kop heeft hij ook. Binoche en Auteuil is ook aardig. Verder is ook de regie van Leconte benoemenswaardig. Af en toe wel een paar fraaie camerastandpunten en over het geheel ziet de film er ook goed uit.

Een beetje jammer dat het drama niet goed overkomt. Het is te rechtlijnig, mensen nemen rare beslissingen en bovendien mist de film en vooral de personages (de Kapitein en Madame La) wat scherpte, waardoor hun beweegredenen wel erg 'stom' overkomt.

Ik had na Le Fille sur le Pont net iets meer verwacht. Toch 3*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2011, 17:28 uur
Ondenkbaar en ongeloofwaardig verhaal maar boeiend en filmisch op alle vlakken zeer acceptabel om niet te zeggen prachtig.
Is vooral een recit over liefde en genegenheid, misschien ook een bewustmaking over de broosheid van een veroordeling tot de dood.
Binoche en Auteuil zijn sterren en knappen ook deze keer hun niet zo diep uitgetekende rollen met veel klasse op.