134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.191 stemmen

locatie: Films » Warrior (2011) » Info

Actie / Drama
140 minuten

geregisseerd door Gavin O'Connor
met Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte

Een gepensioneerde staalarbeider en voormalig bokser heeft door zijn alcoholisme zijn gezin verscheurd achtergelaten. Echter op zekere dag komt hij tot inkeer en versobert op berouwvolle wijze zijn levenswandel. Zijn jongste zoon accepteert vervolgens maar al te graag zijn aanbod om hem te trainen als worstelaar c.q. martial arts-specialist. Zijn broer is echter ook nog niet uit het zicht verdwenen. Hij negeert zijn vader en is met zijn eigen loopbaan als worstelaar bezig. Beide broers bereiden zich nu voor op hetzelfde toernooi.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2012, 16:44 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
3bdelilah schreef:
Het einde was jammer genoeg te verwachten. Stiekem had ik gehoopt dat Bredan helemaal kapot geslagen zou worden door Koba (misschien gedood?), waardoor Tommy dan wraak zou kunnen nemen á la Rocky en Drago. Ook dat klinkt cliché, maar ik had het veel liever zo gezien dan dit. Neemt niet weg dat ´t gewoon een vermakelijke film kan zijn, denk alleen niet dat ik ´m nog zal herzien de komende jaren.

Alle begrip hoor voor die voorkeur.
Maar als ze dat gedaan hadden, kon er geen verzoening meer zijn tussen de twee broers en het is net dat element waar velen de hele film naar uitkijken.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 17:48 uur
Ik denk dat de Seagal- en Van Damme-fans zich inderdaad te veel blind staren op de gevechten. Het draait in deze film toch echt vooral om wat er buiten de ring gebeurt. :)

Tom Hardy en Nick Nolte zijn trouwens fantastisch (voor zover ik dat nog niet eerder gezegd had).

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 12:33 uur
Film is redelijk voorspelbaar. Er gebeurd eigenlijk niets wat een verrassing was. Wat wel interessant was is dat het meer is dan boksen alleen. Maar verder vind ik het een tegenvaller.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 23:38 uur
Pffff, wel een erg hoge waardering voor een film die zo ongelooflijk voorspelbaar is. Ik heb nog nooit zoveel cliché's in 1 film gezien. Een paar mooie vechtscenes, maar het drama gedeelte was gewoon slap. Acteerwerk was goed, maar ook niet meer dan dat. Verder een aantal belachelijke zaken die niet kloppen, Joe the principal is tot 2 maal toe op 2 plekken tegelijk; in de zaal en bij de kids en je maakt mij niet wijs dat er voor een toernooi met de 16 beste vechters uit de hele wereld, er 3 toevallig uit Pittsburg komen, leuk voor het verhaal, maar erg ongeloofwaardig. Hele krappe 7/10

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 7:45 uur
joey1973 schreef:

Nou, ben jij wel 'n gul mens: 3,5 sterren met zo'n hevige kritieken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 21:54 uur
Hahaha, je hebt gelijk, maar het acteren was goed en de vechtscenes leuk, ik was zeker in een goede bui ;-)
Ik ben van mening dat het raten van een film erg afhankelijk is van de bui waarop men op dat moment verkeerd. Gisteren dus blijkbaar in een goede bui. Al probeer ik vaak zo objectief mogelijk een cijfer te geven. Achteraf gezien had ik misschien een half puntje lager moeten geven....

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 11:05 uur
Middelmatig. De vecht scènes zijn inderdaad van ondergeschikt belang in deze film. Dat maakt het voor mij juist minder te pruimen dat het drama gedeelte niet verder wordt uitgewerkt. Met name het karakter van Nick Nolte had meer inhoud mogen krijgen. "Een gepensioneerde staalarbeider en voormalig bokser heeft door zijn alcoholisme zijn gezin verscheurd achtergelaten. Echter op zekere dag komt hij tot inkeer en versobert op berouwvolle wijze zijn levenswandel." Volgens mij is echter zijn vrouw eruit gepeerd. Daarnaast was hij nog geen drie jaar van de drank af dus dit speelde allemaal al wat langer dan drie jaar geleden. De handel en wandel van het gezin had zeker meer aandacht verdiend.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 20:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hoewel ongeloofwaardelijk was de film tot Kobe verloor zeer leuk, daarna werd het ongeloofwaardige lachwekkend. Jammer...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2012, 20:49 uur
Deze zojuist gekeken. Wat een onwijs lekkere film! De ongeloofwaardigheid is een minpuntje, evenals het uitdiepen van de karakters en de opbouw naar het toernooi toe. Maar op die punten na een heerlijke, vermakelijke en sterke film!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 0:33 uur
Eliandjiee schreef:
De ongeloofwaardigheid is een minpuntje

Zou hij even mooi zijn geweest als ze hem realistischer hadden gemaakt ?