Yo, También (2009)

Antonio Naharro en
Álvaro Pastormet
Pablo Pineda,
Lola Dueñas en
Isabel García LorcaDe 34-jarige Daniel uit Sevilla is de eerste Europese man met het syndroom van Down met een universitair diploma. Als Daniel een nieuwe baan krijgt, ontmoet hij de vrijgevochten collega Laura. Hun vriendschap trekt de aandacht van vrienden en familie, die het problematisch vinden als Daniel verliefd wordt op Laura.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2010, 17:50 uurPablo Pineda in Yo, También is geweldig en laat goed zien dat mensen met het syndroom van down ook recht hebben om verliefd te worden en als het niet zou lukken zeker ook recht hebben om liefdes verdriet te hebben , Lola Dueñas heeft voor me zelf iets zeer sexy's over zich en is eigenlijk de ster van de film.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2010, 13:36 uurJongeman met Syndroom van Down wordt verliefd op collega
De film begint aardig maar naarmate de film vordert wordt deze toch een beetje langdradig. Het einde is weer wat beter zodat ik toch een goed gevoel over hou aan deze film.
Wel leuk hoe drama wordt afgewisseld met "down" komedie.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2010, 23:28 uurPrachtige film. Camerawerk is even wennen. Soms doet het wat documentaire-achtig aan, met name in het begin van de film. Ook erg goed in het verhaal de relatie tussen de twee anderen met Down syndroom en hoe die met de situatie omgaan.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 0:33 uurCharmante film over de vriendschap/liefde tussen een man met het Down-syndroom en een 'normale' vrouw. En deze vriendschap/liefde komt oprecht over zonder neerbuigend of belachelijk te worden, en daar scoort de film dus zeker punten. Een vrij vlotte montage, waarbij vooral het begin wat onder te leiden heeft. Zo had er wel wat meer tijd besteed mogen worden aan de ontmoeting tussen de twee. Verder een aantal goeie scenes, zoals de scene in de lift en ook het einde is pakkend.
[permalink] geplaatst op 2 april 2011, 11:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAardig drama over de
ontmaagding van iemand (Daniel in dit geval) met het syndroom van Down want zo
eindigt de film min of meer ! Het eerste gedeelte van de film was best goed en de relatie die ontstond tussen Daniel en Laura (mooie vrouw trouwens) was mooi. Maar halverwege de film verandert het verhaal van romantisch en vrolijk na dramatisch en wordt het zoals iemand hierboven ook al zegt een beetje langdradig. Het einde leek best naar een goed einde af te stevenen maar persoonlijk vond ik het toch een beetje een anti-climax want Laura liet de tot zijn oren verliefde Daniel
toch maar mooi zitten. Hij mocht slechts één keer de liefde bedrijven met haar en dat was het dan. Maar ja misschien is dat ook de wel de charme van de film en de realiteit want eerlijk gezegd was het best een realistische film. De film had ook wel iets weg van "(500) Days of Summer"
Pablo Pineda en Lola Dueñas deden het overigens best goed in deze film en de rest van de cast eigenlijk ook.
Ik miste eigenlijk wel een liedje als dit bij deze film
Life goes on
3,0
[permalink] geplaatst op 4 april 2011, 12:09 uurMooi verteld drama dat gemakkelijk voortkabbelt zonder dat t mij echt raakt.
Het mooiste van de film vond ik dat je het innerlijk dilemma van Duenas echt op haar gezicht af kon lezen. Kan ik dit maken of niet?
2,0
[permalink] geplaatst op 4 april 2011, 15:48 uurtegenvaller waarin ik het idee heb dat er delen missen, verhalen en situaties worden niet afgemaakt en komt gehaast en van de hak op de tak over. de vriendschap is wel mooi in beeld gebracht maar het was het toch allemaal net niet.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2011, 18:13 uurEen redelijke (Spanje) dramafilm...
Zeker aangrijpend verhaal...
Dat weet je hoe omgaan met het syndroom van Down...
Verliefd op een collega...
Maar niet zo mooie film...
3,5
[permalink] geplaatst op 19 april 2011, 7:59 uurhet is wel een film die 4 punten verdiend, maar het karakter van Daniel begon me op een moment flink te vervelen en het deel over dat verliefde stelletje vond ik maar raar.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 april 2011, 13:28 uurMooie en ontroerende film over een ongewone vriendschap. Het acteerwerk was uitstekend. Vooral Lola Dueñas was zeer goed. In dit genre is het een van de betere films.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 mei 2011, 0:47 uurHet verhaal sprak me niet zo aan omdat ik moeite heb met mongolen. Door de hoge score toch maar gaan kijken. Aan het einde geef ik de film toch een 3,5, en daarmee zeg ik eigenlijk alles. Vooral de hoofdrol-speelster (Lola) blinkt uit.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 15:13 uurKnap gedaan, deze film en het verhaal.
[permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 2:10 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBijzonder concept, mooi uitgewerkt ook. Spaanse, Europese manier van filmen bevalt me zoals altijd weer prima. Geen talloze overbodige shots, terwijl er wel gewoon het maximale eruit wordt gehaald. Ik vond het interessant om personen met het Syndroom van Down te zien acteren en ik vond Pablo Pineda eigenlijk nog redelijk 'normaal' overkomen. Hij had geen rare trekjes of onvoorspelbaar gedrag, waardoor je hem toch stiekem wat meer als een echt mens gaat beschouwen. Lola ziet er leuk uit en speelt foutloos. Ik had wel verwacht het geen complete happy-end zou worden. Dat zou een beetje te optimistisch zijn, aangezien je Laura veel ziet twijfelen en nadenken in plaats van gewoon te genieten. De scène op bed had van mij nog wel iets langer mogen duren. Het was fascinerend om twee totaal verschillende personages te zien die elkaar aan zitten te staren.
Goed.
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 11:17 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHeel heel mooi.
Het komt weinig voor dat zo'n romantisch verhaaltje me weet te pakken, maar deze film had echt een onwijs groot hart. Bevatte sentimentaliteit, maar in zo'n Spaans jasje komt dat alles behalve geforceerd over. Dit was natuurlijk, romantisch en hartelijk. Echt een film waar je hart vol van stroomt, maar ook je op je tenen trapt. Hoewel deze relatie tussen Laura en Daniel aardig bijzonder is, gaat het natuurlijk ook over de communicatie tussen ''normale'' en ''down'' mensen. Een film met een hart.
Wat allereerst opvalt, en ook gelijk de eerste 30 minuten steelt om in te komen, is het erg donkere sfeertje qua beelden. Ik weet niet wat ze hebben gedaan, maar het ziet er allemaal erg donker uit en dat moet wel even wennen. Ik ben wel een voorstander van handheld camera's, juist omdat je dan zoveel kleine details vlug kunt aanschouwen, maar door de donkere filter of effect was het af en toe wel een beetje lastig. Pas na een half uur begon ik eraan te wennen. Echter is het alles behalve lelijk, beetje opmerkelijk. Over nagedacht qua design.
Wat ik zo bijzonder aan de film vind, is dat er ook geen medelijden qua productie kant voor de ''down'' mensen komt. Je merkt vaak in zulke films dat er dan zo'n kleffe boodschap op komt van ''ze zijn ook maar mensen, ze zijn normaal enz.'' een beetje gaap. Deze film had wellicht dezelfde boodschap, maar filmde Daniel als normale. Het was juist Lola, Laura, die in ieder geval bij mij thuis de harten stool. Geen geslijm met gehandicapten, gewoon waar en warm. Lola steelt de show. Erg mooie vrouw ook om te zien, mooi gezicht met veel persoonlijkheid.
Oprecht mooie film, erg warmhartig maar ook wel diepzinnig op een menselijke, emotionele manier. Geen film over ontmaagding[/spoiler[, een film over het leven van twee bijzondere, maar normale mensen. 4 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 november 2011, 17:35 uurMooi verhaal, leuk acteerwerk (met name de gehandicapten.) Alleen had veel smeuïger gekund. Het kon mijn hart niet verwarmen, dit melo-drama. Jammer...
3,0
[permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 8:37 uurIk vond deze film wel oké. NIet slecht, maar ik vond het ook geen hoogvlieger. Ik lees op de dvd dat deze acteur afgestudeerd is aan de universiteit? Dat lijkt me een beetje vreemd met het syndroom van down. Ik werk zelf met mensen met een verstandelijke beperking en begrijp dat stukje niet. Ik vind wel dat ze goed met deze man omgaan.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 11:50 uurPablo Pineda is dan ook een uitzondering.
Hier een interview met hem.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 april 2012, 23:42 uurGeweldige drama over syndroom van down. Vooroordelen, Drama, humor en liefde! Geweldige hoofdrolspeler (met het syndroom). Leuk verhaal! 4 voor de verrassing...