Schoft (2009)

geregisseerd door
Heinrich Dahmsmet
Jurriaan Fuchs,
Samuel Hubner en
Lharby SalahMet het rauwe realisme van de straat vertelt Schoft het verhaal van een jongen wiens enige doel nog blowen, zuipen en seks is. Ed is net ontslagen en wordt door zijn vriendin aan de kant gezet. Niks wil hem lukken en dat is de schuld van iedereen behalve Ed zelf. Daartegenover zet de film het verhaal van Hassan, een bedachtzame jongen die net te horen heeft gekregen dat hij is toegelaten tot de universiteit. Alleen heeft Hassans vader andere plannen met hem. De film voert de twee verhaallijnen naar een onvermijdelijke climax, waarbij de levens van Ed en Hassan elkaar kruisen en hun werelden nooit meer dezelfde zullen zijn.
4,5
[permalink] geplaatst op 17 februari 2010, 12:09 uurzeer aangenaam verrast. veel lange scene's, daar ben ik toevallig een liefhebber van.
heel knap gemaakt en goed en erg realistisch geacteerd.
speelt in hilversum en omdat ik daar woon is het erg leuk om bekende lokaties te zien.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 21:33 uurErg goede film is dit! Had er nog nooit van gehoord en wist niet precies wat ik ervan kon verwachten maar de film heeft mij weten te boeien, geen moment verveeld. Veel herkenbare dingen die gebeuren tijdens de nacht die de jongeren doormaken. Goed geacteerd werd er ook! Film heeft wel zijn eigen stijl. Vind het de beste nederlandse film die ik in tijden heb gezien
4,5
[permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 12:52 uurik ben niet echt jeugd meer (qua leeftijd dan) maar was wel geboeid...
door de rauwe stijl van filmen werd ik toch meegetrokken zeg maar..
je moet er van houden inderdaad
zou schoft eigenlijk wel eens op blu-ray willen zien, de film is in hd geschoten heb ik gehoord....
zag later fish tank, ook zo'n mooi rauw verhaal. prachtig.
1,5
[permalink] geplaatst op 19 april 2010, 20:27 uurIk vond dit eigenlijk niets als ik eerlijk ben. Het zag er amateuristisch uit en het acteren was zeer beneden niveau. Verder is het verhaal niet heel erg origineel, iets wat we vaker gezien hebben (de tegenstelling Marokkaanse jongen die iets met z'n toekomst wil doen vs. blank uitschot) Op zich een prima thema, maar had wel iets meer diepgang mogen hebben. Dus tja, niet echt mijn ding dit. Vooral de acteer prestaties stonden me zwaar tegen.
Aan de andere kant zie ik hier een film die misschien wel door een stel film liefhebbers/studenten oid gemaakt is met een (zeer) beperkt budget en waardoor het geheel natuurlijk niet echt een niveau haalt wat je over het algemeen ziet aan films. En misschien zou dat meer in Nederland moeten gebeuren. Hoe meer de film leeft in Nederland hoe meer budget er zal komen, en dan worden de films vanzelf beter.
Over Fishtank, dat vond ik toch echt wel een veel betere film. En dat kwam niet alleen door die fantastische acteer prestatie van Katie Jarvis. Maar goed, das een andere film.
[permalink] geplaatst op 9 juni 2010, 14:00 uurIk ga het geen cijfer geven want ik heb hem niet uigekeken, acteerwerk is waar ik me nogal aan irriteerde.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 juli 2010, 3:40 uurAardige film, het acteren was niet overal even best (Ed niet meegerekend) maar het kwam toch allemaal vrij realistisch op me over, dat had ook te maken met dat er volgens mij best wel werd geimproviseerd en dat maakte het (zoals iemand hierboven al schrijft) alsof het een soort real life soap was.
Zal niet al te veel hebben gekost maar ze hebber er toch wat leuks van gemaakt.
Ga zo door sprak deze oude man wijselijk.
[permalink] geplaatst op 7 september 2010, 1:34 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAmateuristische no-budget film-studenten film. Af en toe wat humor die het nog iets dragelijk maakt maar dit ontstijgt het TV film niveau zeker niet. Deze film kakte op de helft heel hard in (disco scene).
Dat einde ook, ja jongens we hebben de subsidie binnen, hou maar op met fimen, zoiets
Realistisch?
Mwaah vond het niet zo realistsch hoor dat de Marokkaan hier klapjes kreeg, meestal is het andersom maar het is natuurlijk niet politiek correct om een film te maken over de qua kansberekening veel realistischere situatie dat het andersom zou zijn.
[permalink] geplaatst op 8 september 2010, 7:05 uurals het maar over blowen gaat vinden ze het wel mooi hahaha
0,5
[permalink] geplaatst op 13 september 2010, 16:35 uurweer zo een politiekcorrectefilm van de linkse kerk. Slecht geacteerd en weinig lijn in het verhaal.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 september 2010, 18:05 uurik kon er bv. in de auto en disco maar weinig van verstaan en het stopwoord 'ouwe' werd wel heel vervelend, wel grappig hoe die gast dat kratje bier meenam achter op de brommer.
het heeft overigens niets met bovenstaande linkse kerk te maken, mensen dood maken is strafbaar, of mag het van de VVD nu wel, als we er toch politiek bij halen.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 januari 2011, 1:51 uurDeze film haalt net geen drie sterren voor mij. Het acteerwerk van de meesten was daar echt te zwak voor. Het verhaal was simpel doch goed en het een en ander is ook rauw gefilmd en goed in beeld gebracht. al met al net geen drie sterren voor mij.
1,5
[permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 14:51 uurHeb de film helemaal bekeken.
In het begin matig geacteerd, zat op een gegeven moment wel in de film, en toen.. was de film ineens afgelopen.

Leuk om een keer gekeken te hebben, maar niet voor herhaling vatbaar.

2,0
[permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 18:54 uurMaar jezus wat word hier slecht geacteerd. De marokaan en zijn vriendinnetje zouden die zich nou niet rot geschaamd hebben toen ze het eindresulstaat van deze film hebben gezien?!
Die betreffende scenes kon ik echt moeilijk naar kijken. De zogezegde schoften hielden mijn interesse er nog een beetje bij maar ook deze zijn duidelijk niet in de wieg gelegd voor het acteurschap. Het concept van de film vond ik het minst slecht. Vandaar toch nog enige sterren
[permalink] geplaatst op 26 februari 2011, 13:43 uurPersoonlijke aanval verwijderd.
bobbydigital01
[permalink] geplaatst op 16 maart 2011, 21:00 uurik vond deze echter slecht beneden peil.
bobbydigital01
[permalink] geplaatst op 16 maart 2011, 21:01 uurje80roen schreef:
en helemaal met deze heer eens
[permalink] geplaatst op 18 maart 2011, 2:32 uurHaalde dit de bioscopen?
[permalink] geplaatst op 18 maart 2011, 2:33 uurvph1272qm schreef:
ik ben niet echt jeugd meer (qua leeftijd dan) maar was wel geboeid...
door de rauwe stijl van filmen werd ik toch meegetrokken zeg maar..
je moet er van houden inderdaad
Trailer ziet er zo niet uit. Goedkoop video
1,5
[permalink] geplaatst op 19 maart 2011, 8:54 uurIcU schreef:Belachelijk lage cijfers zie ik hier gegeven worden, zeg..
Beetje een makkelijke one-liner. Omdat veel mensen dit niet te pruimen vonden denk ik en opmerkingen hebben geplaatst waarom ze dat vonden. Ik zie hier niet jouw motivering waarom je denkt dat dit 4 sterren waard is. Dat zou je kunnen toelichten.
1,5
[permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 0:07 uurVond de film wel aardig en ook niet meer dan dat, sommige teksten waren zwak mischien werd
er wel geimproviseerd.
Ook het handgemeen op het balkon van zijn ex vriendin leek nergens op.
Maar er waren ook wel wat leuke senes.