Darfur (2009)

geregisseerd door
Uwe Bollmet
Edward Furlong,
Billy Zane en
Kristanna LokenAmerikaanse journalisten worden tijdens hun verblijf in Darfur, Soedan geconfronteerd met de honderdduizenden slachtoffers van de oorlog. Ze stellen zichzelf de vraag of ze terug moeten gaan naar huis om deze gruwelijkheden te melden, of in Darfur moeten blijven en de mensen te helpen.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 23:28 uurHard, maar doeltreffend. Net als eerdere werken van Boll als bijvoorbeeld Stoic en Rampage, wordt een bepaald thema of een smerig stuk geschiedenis zoals hier goed weergeven.
Het geweld en leed is niet makkelijk te verteren, toch is dit helaas orde van de dag.
Deze film is als een klap in het gezicht en blijft je ook wel even bij.
Zeker indrukwekkend en eigenlijk vind ik het een beetje jammer dat de film nog zo weinig aandacht heeft. Boll is volgens mij best impopulair , maar de man durft controversiele films te maken die de donkere kant/waanzin van de mensheid goed naar boven brengt. (Nogmaals, zie Stoic, Rampage, Auschwitz)
Darfur vind ik tot nu toe zijn beste. Dikke 8.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 16:25 uurik ben het zeker eens met Zandadder zoals hij het hierboven beschrijft.
Uwe Boll maakt steeds betere films , en hij heeft met deze keiharde realistische film over Darfur maar weer eens overduidelijk bewezen dat hij op zeer indrukwekkende wijze laat zien hoe het er daar aan toe gaat.
dat er veel close-up beelden zijn , tja dat is inderdaad wel storend , maar dat maakt deze film toch niet minder goed , gek genoeg.
een keiharde en zeer confronterende film.
2,5
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 22:23 uurLos van het feit dat de film shocking realistisch is. Het duurt bijna 30 minuten voordat het verhaal op gang komt. Te veel geweld en te weinig verhaal. Te schokkerig gefilmd wat heel irritant kijt. Nee niet mijn smaakl.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 22:19 uurMoeilijk aan te zien hoe deze film de genocide in Sudan toont. Neus op de feiten en geen genade. Uwe Boll draait zijn hoofd niet de andere kant op en durft de kijker feiten te laten zien waar het kleinste beetje moed verdampt is en alles over is gegaan op pure massamoord. Dit wil je inderdaad niet zien, maar je zal het wel moeten zien. 4*/4,5*
[permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 13:15 uurrobindapobin schreef:
Te veel geweld en te weinig verhaal? Ik denk dat je het dan niet geheel begrepen hebt, het geweld ís het verhaal. Dat is de hele insteek van de film, niet om zoveel mogelijk geweld te tonen als een bizarre aktiefilm, maar juist het extreme geweld tegen de bevolking aan de kaak stellen.
Dat schokkerige vind ik normaal ook erg irritant, maar in deze film werkt het juist goed en positief. Het geeft de hectiek juist goed weer.
Dat de film 30 minuten nodig heeft om op gang te komen vind ik voor de films uit deze tijd juist vrij kort, bij de meeste films duurt het meer dan een uur en blijft er 15 à 20 minuten over om het verhaal af te werken...
5,0
[permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 20:13 uurDarfur is 15 mei op groot scherm te zien bij Cinema OT301 in Amsterdam op de
Uwe Boll 2.0 filmavond, met verder
Auschwitz en een interview met Uwe Boll. Vragen insturen voor Uwe Boll kan via pm of via facebook.
Meer info:
Cinema OT301 en
facebook
3,5
[permalink] geplaatst op 8 april 2012, 12:58 uurUwe Boll, een omstreden cineast ondertussen, heeft al wel enkele films op zijn naam staan die goed zijn, maar hij heeft er ook barslechte, zijn 'Auschwitz'-film vind ik persoonlijk een van de slechtste ooit gemaakt over dat onderwerp en bijgevolg een van mijn grootste miskopen ooit.
Maar deze 'Darfur' is dan wel weer een redelijke prent geworden, al bekijk ik heb eerder als semi-documentaire dan als speelfilm.
Boll staat erom bekend om er geen doekjes om te winden, en dat doet hij ook hier weer, de verkrachtingen, verminkingen en het moorden worden zonder enige vorm van censuur in beeld gebracht.
Een regelrechte aanklacht tegen de genocide en het niet handelen van de VN is deze film dus wel.
Een van de betere filmen van de cineast dus.
Als speelfilm raad ik hem niet aan, als schokkende docu wel.
Gevoelige zielen zijn gewaarschuwd, de film bevat echt wel schokkende beelden !!