134.910 gebruikers | 85.731 films | 31.052 regisseurs | 3.508.703 berichten | 4.930.977 stemmen

locatie: Films » First Mission (2010) » Info

Drama
119 minuten

geregisseerd door Boris Paval Conen
met Anniek Pheifer, Tygo Gernandt en Mark Rietman

First Mission gaat over de belevenissen van een door idealen gedreven team medische hulpverleners en het gepassioneerde werk dat zij verrichten op een kleine post van International Frontline Doctors in Zuid-Amerika. Daar werken de jonge tropenarts Marina (Anniek Pheifer), de logistiek medewerker Barry (Tygo Gernandt), de projectcoördinator Thijs (Mark Rietman) en de lokale medewerkers Orlando en Diego onder zware en gevaarlijke omstandigheden. Ze leggen hun eigen levens in de waagschaal om anderen te redden. Marina komt er achter dat in het verscheurde Latijns-Amerika een verschil maken helpt, ook al is het klein.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2010, 16:02 uur
Ik had het idee dat ik zat te kijken naar een promotiefilmpje van Artsen zonder grenzen, overgoten door een Hollywood sausje. :|

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2010, 21:49 uur
Redelijke film. Beetje langdradig. Maar aardig om een keertje te kijken

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 0,99 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2010, 22:38 uur
Ik vind dit toch een prima film, heb genoten van het verhaal, de (soms aangrijpende) scenes en vooral dat de situaties dicht bij de realiteit staan.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2010, 22:51 uur
Vandaag gekeken, erg mooie film.
Goed verhaal, ligt dicht bij de realiteit.
Hij was zeker t kijken waard.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2010, 13:35 uur
Mmm, het was het aanzien wel waard. Maar over de hele breedte was het hem allemaal net niet. Het camerawerk was onevenwichtig, evenals de editing. De guerillas en de soldaten waren niet erg indrukwekkend. en voelden nergens echt. Anniek Pheifer was wel ok, evenals dat jongetje, maar voor de rest vond ik de personages maar flets en vaak ongeloofwaardig.
Tygo Gernandt en Mark Rietman vond ik erg zwak.
Toch geeft het een beetje een indruk waar je in dit werk tegenaan kunt lopen.

Ook stond er Van de makers van Bride Flight op. Misleidend want het is niet van Ben Sombogaart. Tsja mischien deden er een paar makers mee, de assistent-cameraman, en iemand vd make-up oid. Het was er iig niet aan af te zien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2010, 13:18 uur
Heftige film.
Goed verhaal, zeker de moeite waard om te kijken!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 22:39 uur
Matig acteerwerk + matig script = matige film = 2,5

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2011, 2:06 uur
Ondanks af en toe Lachwekkend acteerwerk toch een redelijk tot goede film..

Voorspelbaar, dat dan wel.. Maar bij deze film vind ik dat niet echt heel storend..

Voor Nederlandse begrippen een goede film..

2.5 *

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2011, 14:30 uur
Nu al op TV? (ja dus, maar hoe kan dat opeens zo snel?)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2011, 23:51 uur
aaarghh... wat een ongelofelijke baggerfilm. stuitend, tenenkrommend acteerwerk

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2011, 23:54 uur
0o. schreef:
aaarghh... wat een ongelofelijke baggerfilm. stuitend, tenenkrommend acteerwerk

Dat valt dus reuze meer en verder vond ik deze film ook prima.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2011, 22:06 uur
Na Wit Licht vond ik dit de zoveelste prul over dit thema. Waar Wit Licht echter hypocriet, dom en vervelend was is deze prent toch iets beter en oprechter. Voornaamste pluspunten zijn Mark Rietman en vooral Aniek Pheifer. Twee uitstekende acteurs die veel beter verdienen dan dit inwisselbare materiaal.

Zeer matig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2011, 14:50 uur
Ik vond Anniek Pheifer anders best geloofwaardig overkomen als zo `n jong, naïef grietje dat hardleers de wereld wil verbeteren zonder op haar hoede te zijn voor mogelijk gevaar. Het thema in deze film werd gelukkig ook gewoon op een humane en oprechte manier uitgewerkt, met enkele mooie plaatjes en een helaas wat overbodige romance. Toch een prima alternatief voor mij, ter vervanging van een avondje Spaanse woordjes in mijn hoofd stampen, aangezien de Spaanse taal door Nederlanders rustiger wordt uitgesproken en daardoor beter behapbaar is voor mij. Een 3*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2011, 18:34 uur
Weer een beetje een film in de trent van Wit Licht. En ach, mislukt was ie niet hoor. Wel erg bijzonder eigenlijk als je je bedenkt dat je moeilijk een genre kan bedenken bij deze film. Is het nou oorlog? Drama? of gewoon een echte Artsen zonder grenzen filmpje?

Maargoed, Pheiffer speelde wat mij betreft best goed. Ik heb der nog niet eerder zien spelen maar in First Mission was ze wel een kei. Ook Rietman en ook vooral Gernand weten er weer iets moois van te maken en de film sleept ons mee naar de groezelige, broeierige plekjes van Zuid Amerika, waar de armoede en de onderdrukking door de guerillia's heerst. En inderdaad had het ook best veel weg van een gemiddelde Hollywood film. Wat ik dan weer wel jammer vind is dat de guerilla's wat mij betreft toch te soft en te makkelijk over waren te halen. Dat kon wel meedogenlozer.

Maar verder nog een zeer aardig Nederlands/Zuid Amerikaans werkje. Het einde vond ik dan weer uitermate slap.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juni 2011, 0:14 uur
Gewoon een mooi verhaal, interessant om te zien zoals zij te werk gaan, welke ontberingen zij mee te maken krijgen, de wanhoop en ook het menselijke. Ik vond het een prachtige film, met de nodige spanning (Guerrilla strijders war ze mee te maken hebben) en ook liefde.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2011, 22:17 uur
mOOIE INDRINGENDE EN EIGENLIJKS TRIESTE FILM.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 14:34 uur
Weinig van verwacht en mijn verwachtingen kwamen uit.

Eigenlijk blinkt de film nergens in uit. Het is eerder saai dan spannend, het acteerwerk is zeer matig te noemen, het verhaal boeide me voor geen meter.

Anniek Pheifer is het enige pluspuntje. Haar rol had nog enigzins inhoud en liet een redelijk beeld zien van het goede werk dat ze daar verrichten. Maar zoals ik al zei was de film een ware bevalling te noemen en viel me zwaar op de maag.

2 sterretjes dan maar..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 14:57 uur
pietermi schreef:
mOOIE INDRINGENDE EN EIGENLIJKS TRIESTE FILM.

WE HOREN JE WEL HOOR!!! :P