134.909 gebruikers | 85.731 films | 31.052 regisseurs | 3.508.699 berichten | 4.930.967 stemmen

locatie: Films » The Lonely Man (1957) » Info

Western
88 minuten

geregisseerd door Henry Levin
met Jack Palance, Anthony Perkins en Neville Brand

De eenzame gunslinger Jacob Wade vindt zijn zoon Riley terug, die hij jaren geleden verlaten heeft. Riley is nu een jongeman, die een hekel aan zijn vader heeft, maar echter niemand heeft om naar toe te gaan. Jacob hoopt zich te vestigen, maar hij vindt geen stad die hem wil hebben. Vader en zoon eindigen hun zoektocht bij de Monolith Ranch in Long Pine, Californië. De ranch van Jacobs voormalige vriendin Ada Marshall, naar wie hij eigenlijk niet wilde terugkeren. Sinds de gezamenlijke jacht op een mustang voelt Riley zich aangetrokken tot de welgevormde Ada. Jacob krijgt steeds meer problemen met zijn gezichtsvermogen en zijn visioenen over een rustig leven lijken gedoemd te mislukken als op een dag vijanden uit zijn verleden opnieuw verschijnen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2009, 18:47 uur
Met 'The Tin Star' de tweede Western van Anthony Perkins.

Absurde prijzen voor de DVD trouwens. :o

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2011, 23:19 uur
Deze western bouwt langzaam naar een climax aan het einde.
Mooi gefilmd in tinkristal heldere beelden.
Niet al te veel actie, maar meer een karakter film over de verhouding vader zoon.
Goed geacteerd door Jack-Palance .
Ietwat vergeten western die toch wel de moeite waard is om te bekijken.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2011, 19:39 uur
Matige western wel met goede cast al vind ik Perkins niet echt geloofwaardig en al helemaal geen western ster.