134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.191 stemmen

locatie: Films » Heavy Metal (1981) » Info

Animatie / Avontuur
86 minuten

geregisseerd door Gerald Potterton en Jimmy T. Murakami
met de stemmen van John Candy, Rodger Bumpass en Joe Flaherty

Een verhaal over de strijd tussen goed en kwaad. Het speelt rondom een groene bol (Loc-Nar) dat de personificatie is van het ultieme kwaad in het universum.

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2002, 19:25 uur
Ik vond alleen het verhaal in de taxi de moeite waard.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2002, 19:53 uur
Het verhaal gaat nog wel, wat ik tegen vond vallen was dat het animatie werk matig was, zeker als je de (strip)tekenaars kent op wiens werk de animaties zijn gebaseerd, oa. Moebius en Richard Corben.
Maar aan de andere kant, toen deze film werd gemaakt, was hij de enige in zijn soort kwa tekenstijl, manier van werken en verhaal.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Heavy Metal (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Heavy Metal (€ 13,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Heavy Metal (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2002, 11:12 uur
Toen deze film een keer heel laat op TV was en ik niet kon slapen vond ik hem wel leuk... 2.5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2002, 23:24 uur
film is goed alleen al vanwege mijn favoriete band Blue Oyster Cult met het nummer "Veteran of the Psychic Wars".

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2002, 19:01 uur
Animatie zag er zeker vreemd/apart uit, of het slecht is weet ik niet (ben geen expert)

Wat ik wel vaak heb met films/series die op deze manier gemaakt zijn dat er een hele speciale sfeer omheen hangt, waar ik vaak erg in op kan gaan.

3 sterren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2003, 17:41 uur
Redelijke tekenfilm, animatie en tekenkunst was wel aardig verder was het wel okay.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2003, 15:43 uur
beetje een hippie film die eruit ziet alsof de makers flink aan de XTC waren...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2004, 18:23 uur
Denk dat je LSD bedoelt ;o
Een originele animatiefilm dat jammer genoeg qua verhaallijn(nen) in het middenstuk een beetje indut.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2004, 18:29 uur
Vond persoonlijk alleen het eerste verhaal (taxi chauffeur..) de moeite waard.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2004, 20:11 uur
Dit is een typische film om te kijken als je net zo onder de invloed bent als de makers van deze film... Toch: de muziek is uitstekend, de animaties hebben absoluut wel wat, en sommige verhalen waren best vermakelijk. ***1/2

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2006, 18:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wel een mooi filmpje. Ik was wat suf en slaperig en dat is denk ik de beste "mood" om deze film te zien. De film straalt een underground-mood uit. Beetje softporn, hier en daar een grapje, een beetje "noir"-sfeertje. De animatie was redelijk goed, zeker voor iets uit 1981, al kon je gemakkelijk stukken eruithalen zoals het huis dat ontploft, waar ze reallife beelden gebruikt hebben en/of modellen ineengeknutseld hebben.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2006, 11:50 uur
Psychedelisch getekende film met absurde maar wel coole verhaaltjes (kende hem al). Zo ook de soundtrack. Ik was ook wel blij met die modellen, dat is toch een stuk leuker/gekker dan die compi animaties. Waarom ze in 1981 geen goede animaties konden maken, snap ik niet. In de jaren 40 was Bambi al gemaakt die is weer een stuk hoger aangeschreven dan deze. ***1/2

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2006, 6:55 uur
bennie jolink schreef:
beetje een hippie film die eruit ziet alsof de makers flink aan de XTC waren...

Het is gewoon de genre van de wereldberoemde (strip)tekenaar Moebius. Hij is ook beter bekend als de Zwitser die Alien heeft getekend.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2006, 8:42 uur
Dat is helemaal niet waar :P
Moebius is een fransman die blueberry tekende (geboren in parijs). Hij heeft wel meegewerkt aan die film Alien, maar dat beest zelf is ontworpen door Giger (een zwitser).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2006, 8:48 uur
En gelijk heb je, heb het verkeerd begrepen in het frans :p mijn excuses; één feit, het zijn allebei briljante geesten.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2007, 0:20 uur
Ik vond dit maar een vage film om te zien, het idee vond ik op zich wel goed van hoe die groene bol gestopt moet worden. De animatie zelf was wel redelijk.

Ik geef 'm 2, 0 sterren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2008, 21:14 uur
Niet gezien, maar de nieuwe South Park aflevering (s12e03) gaat er over.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2008, 17:58 uur
Ik twijfel of ik deze film snel moet gaan kijken voordat de nieuwe SP uitkomt

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 oktober 2008, 15:52 uur
Best vermakelijk; elk verhaaltje heeft zijn eigen tekenstijl/sfeer en daar moet je van houden.
Het filmpje met de snuifende aliens is echt lachen, zo ook de fantasie van de 12 jarige jongen die ineens een soort superman wordt .
Het laatste stuk met de heldin op de vogel vond ik erg goed; de kreet van de vogel zodra 'ie geraakt wordt door een pijl gaat door merg en been en bezorgde me een brok in m'n keel.

Ik denk dat je ontvankelijk moet zijn voor de stijlen én in de mood moet zijn voor deze geslaagde animatiefilm.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2009, 14:33 uur
Leuke animatie die echter in het middenstuk wel een beetje langdradig begint te worden. Het laatste gedeelde is dan wel weer sterk. Mooie muziek in de film. Het verhaal sprak me sowiezo wel aan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2009, 2:03 uur
Ik heb so beautiful, so dangerous, als dat verhaaltje zo heet nooit begrepen. Waar de *piep* slaat dat nou op? En zo waren er wel meer. Taarna vond ik de enige die wel okee was en ook duidelijk de feature presentation van de animatiefilm.
De muziek is fenomenaal, dat maakt alles goed. Die muziek bij B-17 en die bloederige slachtpartij in Taarna vergezellen de beelden prima, maar bij de soundtrack is het nummer dat wordt gespeeld tijdens het gevecht in de bar in Taarna niet opgenomen. Je weet wel, daar waar ze die Ooze mannen een kopje kleiner maakt. Weet iemand de titel en band daar van?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 22:34 uur
opzicht was ie wel leuk, alleen het verhaal was erg vaag en elke keer een andere animatie en dat was wel moeilijk om te volgen :?. De beste scene was nog met die taxichauffeur.

3,0