134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.191 stemmen

locatie: Films » Cyrus (2010) (I) » Info

Komedie / Drama
91 minuten

geregisseerd door Jay Duplass en Mark Duplass
met John C. Reilly, Jonah Hill en Marisa Tomei

Na de scheiding van zijn vrouw, maakt John (John C. Reilly) al 7 jaar een wat vervelende periode door. Als hij Molly (Marisa Tomei) ontmoet weet John het echter zeker; zij is de vrouw van zijn dromen. Hij is in de wolken, totdat hij Cyrus (Jonah Hill), de zoon van Molly ontmoet. Cyrus is namelijk nogal een ''interessant'' geval...

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 13:09 uur
Het zal toch niet in zijn volgende film zijn, want Jonah Hill is recent drastisch vermagerd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 14:35 uur
Dat werd de hoogste tijd. Wel knap om zóveel gewicht te verliezen in een jaar (?) tijd.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Cyrus (€ 8,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Cyrus (€ 8,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Cyrus (€ 8,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 19:18 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Redelijke film, maar ik dacht dat ik me mocht verwachten aan een leuke komedie, maar veel grappige momenten waren er toch niet te bespeuren.

Dit was dan ook eerder een drama waarin de zoon, de moeder voor zich alleen wilde.
En dit door de vriend van zijn ma het leven zuur te maken, op allerlei manieren.

Ik denk dat die zoon leed aan een soort autisme waardoor hij altijd dicht bij zijn ma wilde zijn en niemand zijn plaats liet innemen.

3 sterren.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 7:50 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Qua komedie ging het geheel aan mij voorbij. Ik heb helemaal nergens iets kunnen bespeuren waardoor ik ook maar iets van een glimlach kreeg.

Qua drama kwam deze film voor mij wat beter uit de verf. Het begin op het feest was wel sterk. Je ziet hoe sterk de band met zijn exvrouw nog is en je kan ook goed voelen hoe eenzaam hij zich voelt en hoe moeilijk het voor hem is om weer iemand te vinden waar hij zijn leven mee kan gaan delen.

Het midden van de film begint erg te kabbelen. Zoonlief laat nog niet zijn ware gezicht zien en de relatie tussen moeder en zoon is nog erg vaag waardoor alles een beetje teveel op de vlakte blijft en het geheel een nogal saai begint te worden.

Vanaf het moment dat de maskers afgaan en Cyrus zijn ware gezicht laat zien aan zijn moeder begint het weer interssanter te worden. Het mooiste stuk was voor mij op het laatst. Als Cyrus toch weer toenadering zoekt bij John.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 2:33 uur
Pijnlijk vervelende en onsympathieke film die nauwelijks weet te boeien. De cast is op zich uitstekend maar het scenario en vooral het gebrek aan humor maakt deze film een erg vermoeiende ervaring.

Matig.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2012, 13:50 uur
Een naar mijn smaak wat te karikaturale vertelling over een jongeman met een Oedipus complex. Vervelend, de film lijkt de humor te zoeken in gęnante vertoningen. Ondanks de sterke cast is het een vervelende en teleurstellende film geworden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2012, 22:10 uur
Goed komisch drama dat vooral sterk een balans weet te slaan tussen humor en serieuze momenten. Al moet ik erbij zeggen dat ik niet eens echt gelachen heb, want de humor hier is van het type dat voortkomt uit plaatsvervangende schaamte voor personages die zichzelf enorm voor schut zetten. Dat geldt voor veel komedies natuurlijk, maar als de personages dan ook nog eens geloofwaardig en sympathiek zijn kan het nogal eens pijnlijk worden. Cyrus lijkt dat te weten als geen ander, maar het is ook weer niet verrassend dat hierdoor het drama sterker op mij over kwam dan de komedie.

Het is enerzijds een typische indiefilm, met bijbehorende relatieproblemen en zoals gewoonlijk goed geacteerd, waarbij Marisa Tomei een extra pluim verdient, omdat ze het aannemelijk maakt dat dat zij het type vrouw is waar Reilly inderdaad zoveel moeite voor zou doen (en nee, dit is niet een reactie op haar uiterlijk). De enige zwakte is het onzinnige gezoom met de camera wat nergens voor dient en alleen maar afleidt. Een handheld gebruiken om er 'meer in te zitten' is een ding, maar constant in- en uitzoomen waardoor de camera ook nog eens telkens opnieuw zijn focus moet vinden is gewoon aanstellerij.