One Eight Seven (1997)

geregisseerd door
Kevin Reynoldsmet
Samuel L. Jackson,
John Heard en
Kelly RowanDe gedreven leraar Trevor Garfield ziet machteloos toe hoe zijn high-school in Brooklyn verandert in een slagveld. Nadat hij neergestoken wordt door een van zijn leerlingen verhuist hij naar Los Angeles waar hetzelfde geweld en asociaal gedrag heerst. Niemand kan inschatten hoe lang hij zich nog kan beheersen.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 maart 2009, 16:46 uurHele aardige film met inderdaad hele sterke acteerprestaties van SLJ ... Wel vind ik het een gemiddelde thriller/actie/drama, daarmee wil ik zeggen dat het geen topfilm is, naar mijn mening!
3,5
[permalink] geplaatst op 20 april 2009, 18:36 uursit is veruit de beste film over het cliche verhaal van probleem klassen in achterbuurten.
en dat komt natuurlijk door weer een fenamonale prestatie van mr jackson.
het is al weer een tijd geleden dat ik deze film gezien heb,en ik ga binnenkort maar weer is een poging wagen.
3 en een halve ster
3,0
[permalink] geplaatst op 29 april 2009, 14:12 uurGoede film, erg mooi om te zien hoe SLJ in zijn rol helemaal los gaat, en doordraait in zijn poging om gerechtigheid te doen. maar in het totaal een 3*.
ninoboy1
[permalink] geplaatst op 15 mei 2009, 23:25 uurOp het eerste zicht interesseerde de film me niet echt helemaal, maar toen ik bleef doorkijken interesseerde hij me alsmaar meer en meer!!
3,5
[permalink] geplaatst op 15 mei 2009, 23:28 uurvoorbeelden?
3,5
[permalink] geplaatst op 1 september 2009, 5:56 uurGoede actie/drama.. met een boeiend verhaal.. en een onverwacht einde
4,0
[permalink] geplaatst op 29 september 2009, 11:33 uurVoor fans van Samuel L. Jackson is dit een absolute aanrader. Dit is één van zijn sterkste acteerprestaties die ik tot dusver van hem gezien heb, en dat zijn er best veel.
De film zelf is niet om te zeggen "top", maar kijkt wel lekker weg en vooral, is geloofwaardig. De Mexicaanse jongeren acteren bovendien ook aardig en trekken de film dus zeker niet naar beneden.
Het thema in de film zelf is mooi maar tegelijk ook keihard en wordt op de juiste manier gebracht. Het laat je soms toch wel nadenken van hoe die gasten en ook leerkrachten daar moeten leven. Elke dag opnieuw...
187 bevat ook één formidabele scene die er echt bovenuit steekt, en zo origineel is die niet eens. Namelijk die voorlaatste scene waar die Mexicanen bij Samuel L. Jackson zijn thuis binnendringen. Kippenvel! Die spanning, die emotie, die dialogen en vooral, dat einde.
Besluit: Geen topper, maar wel een zeer degelijke film, vooral dankzij een schitterende Samuel L. Jackson. Geef die man eindelijk toch eens een dikke prijs! 3,5 sterren voor de film, maar een halfje extra puur voor Jackson. 4 sterren dus.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 december 2009, 12:19 uurGoeie film, ... vooral het einde is spannend!
Vind dat er soms wat matig geacteerd wordt, vooral door enkele leerlingen.
Toch al met al vermakelijk om naar te kijken!
* * *
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 11:54 uurGoede film waarin een bekend verhaal van leraar vs opstandige leerlingen op een "zwarte" school in een achterbuurt (Dangerous Minds, the principal, lean on me, etc.) op een net iets andere manier eindigt. Jackson speelt sterk als getergde en door tegenstrijdige gevoelens verteerde leraar evenals zijn tegenstander Clifton Collins jr.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 juli 2010, 11:35 uurWanneer krijgt Samuel L. Jackson nu eindelijk eens zijn verdiende award. De man is één van de weinige acteurs die ik werkelijk nog nooit slecht heb zien acteren (zelfs in die enkele mindere films waar hij in meespeelt, en het maakt hem in mijn ogen juist sympathiek dat hij ook meespeelt in minder bekende films). In deze film blinkt hij weeral uit en tilt het niveau bijna op zijn eentje naar een nog hoger niveau. Maar ook zijn "tegenstander" Clifton Collins Junior doet het goed!
187 is een prima film over de scholen (met de leerkrachten) en de gevolgen in de achterwijken waar het "tuig" zit. Zeker en vast de beste in zijn genre. De Mexicanen doen het overigens ook goed als "loco's" en acteren aardig. Het verhaal is zeer sterk gespeeld, mede dankzij Samuel L. Jackson die me soms de kriebels deed krijgen als leerkracht die de weg kwijt raakt, en dan heb ik het vooral over die laatste scene. Een scene die me overigens zeer lang is bijgebleven en dat nog steeds doet! Neem daar de knappe soundtrack bij die goed bij de sfeer past.
Besluit: Een goede film die je weet te raken en de pijnpunten van de leerkrachten goed weergeeft. Het laat zien dat het ook mensen zijn die kunnen doordraaien. Perfect geacteerd door een fantastische Samuel L. Jackson die van gelovige, vriendelijke leerkracht omslaat in een leerkracht die het recht in eigen handen neemt. Ik twijfel tussen de 3,5 en de 4 sterren. Ik ga het momenteel houden op de 3,5.
2,0
[permalink] geplaatst op 25 juli 2010, 21:10 uurJackson deed het zeker niet onaardig maar de film boeide helaas voor geen meter. Er zit geen boeiend personage in en de verwikkelingen zijn niet interessant genoeg om de aandacht vast te houden. Maakte erg weinig indruk.
Matig
1,5
[permalink] geplaatst op 11 december 2010, 3:17 uurik verlangde gewoon de hele tijd naar het einde vond de film bij vlagen saai, langdradig en soms zeer amateuristisch geacteerd.. . Geef hem toch maar 1;5* voor de toch wel sublieme jackson.. Maar de rest trok zijn prestatie toch tever naar beneden, kon me niet veel boeien eind. Eind scene was nog wel ff spannend en zien we wederom dat samuel een goede acteur is.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 22:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSombere, pessimistische en bovenal domme film over de falingen van het onderwijs. Niet zo goed als ik verwachtte en met vrij weinig inhoudelijke waarde. Alsof de makers zelf niet goed wisten wat de boodschap moest zijn. Dat het recht in eigen handen nemen OK en noodzakelijk is? Dat een spelletje russische roulette jongeren tot inzicht kan brengen, wat dan een pyrrusoverwinning wordt genoemd? . Ach wat een bullshit... je steekt toch geen pedagogische inspanningen in zo'n stel lowlifes. Je plaatst hen in harde correctionele instellingen punt. Wat maken ze het toch moeilijk. Anderzijds bleef de film dan wel een deftige wegkijker
[permalink] geplaatst op 26 april 2012, 10:10 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOne Eight Seven heeft een script, dat erg aan Dangerous Minds doet denken, maar is qua sfeer misschien net iets duisterder.
Samuel L. Jackson speelt een leraar op een school in een achterstandsbuurt. De leerlingen daar zijn nogal intimiderend en bedreigend, maar Jackson besluit terug te vechten. Jackson acteert overtuigend en zet een aardig personage neer. Ook de rest van de cast is in orde. Het sfeertje is redelijk sterk en het verhaal is tot het einde ook best boeiend en redelijk geloofwaardig. Op het einde gaat het op dat gebied echter toch mis. DeRussische roulette scène is misplaatst en nogal ongeloofwaardig. Jammer want de rest van de film is verder meer dan in orde.
Het doet een klein beetje afbreuk aan een verder interessant verhaal, dat redelijk goed is uitgewerkt. Verder heb ik er eigenlijk vrij weinig op aan te merken.