Whirlpool (1959)

geregisseerd door
Lewis Allenmet
Juliette Gréco,
Otto W. Fischer en
Marius GoringLora is de vriendin van een kleine crimineel. Ze wil hem verlaten, maar doet daar geen moeite voor, totdat hij een politieman doodschiet. Ze vlucht en gaat op de Rijn aan boord van een Duitse tanker. De kapitein, de eerste stuurman en een matroos zijn zeer van haar gecharmeerd, maar na haar laatste ervaring schuwt ze hen allemaal. Er ontstaan problemen wanneer één van de vrouwen aan boord overmand wordt door jaloezie. Het wordt nog erger wanneer Lora's ex-vriend, nu op de vlucht voor de politie, ook aan boord van de tanker komt.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 november 2009, 10:20 uurMet de verschijning van de Franse zangeres/actrice Juliette Greco in deze Engelse film zijn de eerste punten al binnen. De film speelt zich af in het Duitse Rijngebied. In die tijd een zeer favoriet vakantiegebied, met zijn kastelen en de Lorelei en voor de Engelsen geloof ik nog steeds. Zelf vind ik het ook een mooi gebied, hetzelfde verhaal als wat ik heb geschreven bij Rheingold (1978). Daar is het vaak vanuit de trein, in deze film vanaf het water. Ook nog mooie muziek van Ron Goodwin erbij.
Helaas is het spel van Juliette niet echt om naar huis te schrijven. O.W. Fischer speelt zoals vaker nogal houterig. Alleen William Sylvester als Herman speelt goed. Het verhaal is niet zo bijzonder al wordt het tegen het einde toch nog even spannend. Zo'n film als deze ga ik gezien mijn positieve punten toch zeker nog eens bekijken. Die wegen dit keer weer eens wat zwaarder dus 4.0.