132.160 gebruikers | 83.243 films | 30.180 regisseurs | 3.420.353 berichten | 4.773.010 stemmen

locatie: Films » Greenberg (2010) » Info

Drama / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Noah Baumbach
met Ben Stiller, Greta Gerwig en Rhys Ifans

Roger Greenberg (Ben Stiller) is single, veertig jaar, New Yorker en weet niet goed wat hij met zijn leven aan moet. Hij besluit op het huis van zijn succesvolle broer te gaan passen in Los Angeles en vooral een tijdje niets te doen. Zijn voornaamste bezigheden bestaan uit het schrijven van klachtenbrieven en het bouwen van een hondenhok. Ondertussen gaat hij op zoek naar zijn roots en bezoekt hij zijn schoolvrienden. De teleurstelling is groot als blijkt dat ze uit elkaar zijn gegroeid. Dan leert hij Florence kennen, de assistente van zijn broer. Een begin van iets moois.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 21:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuk.

Ik kon mezelf wel terugvinden in het personage van Ben Stiller. Hij zet een formidabele rol neer met allerlei verschillende emoties en de bijrollen worden ook prima ingevuld.
Het bleef redelijk basic en dat beviel me wel. Geen goedkope zijweggetjes of voorspelbare twists, clichés blijven achterwege en er waren zelfs verschillende momenten waar ik even moest lachen.

We blijven grotendeels in de huizen en tuinen hangen met af en toe een ritje in de auto. Misschien hadden de locaties wat interessanter gekund maar eigenlijk is dat voor het levensverhaal van Roger maar onnodig.

Hier en daar vond ik het gedrag van Florence een beetje vreemd maar storend werd het gelukkig niet.

Het einde vond ik wel passen. Je kunt wel raden wat de gevolgen van de voicemail zullen zijn en een kleffe toestand is dan ook niet meer nodig.

Aangename wegkijker.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 23:14 uur
De soundtrack was erg goed verzorgd. Hoorde o.a. Galaxie 500 langskomen en Duran Duran met het aangename The Chauffeur

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Greenberg (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Greenberg (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Greenberg (€ 8,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 15:45 uur
Traag, cliché en weinig komisch.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2011, 2:26 uur
Best aardige film over een kansloze 40-er, maar voor Amerikaanse begrippen redelijk oprecht en cynisch.

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 17:43 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Best een interessant thema, maar uiteindelijk werkt het niet helemaal (en is het een stuk minder dan de enige andere Baumbach die ik zag, The Squid and the Whale). Een film die gaat over, zoals die Britse vriend van Greenberg zegt, het leven dat je niet wil leiden accepteren.

Probleem is dat het verhaalverloop toch weer bijna in een mal van een romantische komedie wordt geperst. Er wordt teveel een plot omheen gelegd, compleet met een moment waarop Greenberg het ineens lijkt te beseffen als hij de auto uitstapt. Een ander probleem is dat zowel Florence als Roger niet boeiend genoeg zijn (en dat is wat anders dan aardig of sympathiek) dus puur op de karakters drijft de film ook niet helemaal

Klinkt misschien wat negatiever dan ik bedoel, want het was zeker geen slechte film, wel een die achterbleef bij mijn verwachtingen.

Kleine 3.0*