Odia il Prossimo Tuo (1968)
Alternatieve titel: Hate Thy Neighbor

3 stemmen | gemiddelde 3,00
Italië
Western86 minuten
geregisseerd door
Ferdinando Baldimet
Spiros Focás,
George Eastman en
Nicoletta MachiavelliKen Dakota zoekt vergelding voor zijn broer Bill, die gedood werd door de beruchte outlaw Stevens vanwege een kaart die naar een goudmijn leidt. Stevens krijgt het aan de stok met zijn partner Malone, beide willen de kaart voor zichzelf houden met in het vooruitzicht het beloofde goud. Een dodelijk kat- en muisspel ontwikkelt zich tussen de drie opponenten.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 21:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen''Odia il Prossimo Tuo'' of ook ''Hate thy Neighbor'' wat haat je naaste betekend is een doorsnee western met enkele slechte kanten maar ook goede.
de slechte zijn een platte en saaie held en zijn sidekick die erg irriteerd.
Wel goed zijn de schurken die door Horst Frank en George Eastman gespeeld worden.
Eastman is in feite het hoogtepunt van deze film,de meer als twee meter hooge acteur is voortreffelijk in zijn rol niet voor niets is hij het ook die op de filmposter staat.
de titelsong is ook geweldig.
Een interresante vondst zijn ook de speciale gevechten die de hoofdschurk zijn mexicaanse arbeiders laat voeren om hun vrijheid moeten ze met metalen haken tegen elkaar vechten als gladiatoren.het einde is echter wat afgeraffeld.
een genietbare maar verder niet bijzondere prent die vooral door de schurken interresant blijft.
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2010, 21:13 uurHorst Frank en George Eastman stelen inderdaad de show. Ik heb deze western op dvd. Van de serie koch media western collection, uit duitsland. Kan hem in het engels afspelen. ik vind het wel een vermakelijke western. muziek is ook goed.