Dirty Pretty Things (2002)

320 stemmen | gemiddelde 3,31

Verenigd Koninkrijk
Drama107 minuten
geregisseerd door
Stephen Frearsmet
Chiwetel Ejiofor,
Audrey Tautou en
Sergi LópezDe Turkse Senay en de Nigeriaan Okwe zijn illegalen en werken beide in een Londens hotel. Okwe combineert dit met een tweede job als taxichauffeur; om wakker te blijven kauwt hij hele dagen cocabladeren en rust uit wanneer hij kan op Senay's sofa of speelt schaak met zijn Chinese vriend die in het mortuarium werkt als portier. Nadat Okwe een menselijk hart vindt dat de wc verstopt in één van de kamers van het hotel, komt hij smerige praktijken op het spoor.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 mei 2010, 22:10 uurvond het een erg sterke drama film, echt 1 van de betere drama films die ik gezien heb dikke 3.5 sterren
2,5
[permalink] geplaatst op 22 december 2010, 7:19 uurTegenvallend.
Mist voornamelijk echt een plot-onderdeel om goed in mee te gaan, de kans om in een romantisch plotje mee te gaan verspelen ze (en zorgen daarmee dat de lichte aanwezigheid daarvan alleen maar ergernis opwekt) en ook een plotje waar ze als team de strijd aangaan zit er niet echt in. De film bloeit dan wel even op tegen het einde, om daarna toch weer in vervelend spul te vervallen. Ook staat het karakter van Okwe me niet aan, los van het acteerwerk dat wel prima is (vooral van Tautou, waarbij dat accentje best leuk is).
3,5
[permalink] geplaatst op 17 mei 2011, 12:11 uurNiet licht te verteren en snelle, scherpe film, die een combinatie is tussen drama, thriller, romance en komedie en daarnaast een portie sociaalkritiek en moraal heeft. Het leven van illegale immigranten wordt, in een koude, smerige sfeer, keihard getoond. Spanning wordt door soms inktzwarte humor afgelost. Het enige kritiekpunt wat je kunt hebben (stond destijds ook al in De Volkskrant) is dat de regisseur zich niet brandt aan rechtstreekse kritiek op het land waar zich dit allemaal afspeelt.
2,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 12:24 uur2/3 drama over de slechte situatie waarin illegalen leven hier in het westen 1/3 een thriller.
Graag hadden we die verhouding andersom gezien: de thriller-elementen zijn redelijk okay, maar komen te weinig aan bod en het maatschappelijk drama is te saai en te bekend.
Stephen Frears was ooit de coming Angry Young Man van de Britse cinema (The Hit, My Beautiful Laundrette..) maar lijkt de laatste jaren garant te staan voor films die nooit heel slecht, maar wel altijd beetje middelmatig zijn.
4,5
[permalink] geplaatst op 11 september 2011, 11:01 uurgauke schreef:
vind ik onzin. Want dit soort praktijken speelt zich helaas af in vele Westerse landen, dus waarom dan de pijlen richten op Groot-Brittannie?
4,5
[permalink] geplaatst op 11 september 2011, 11:02 uurEen Drama dat overtuigt. Goed spel van de acteurs en sterke regie. Frears heeft het nog steeds.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 september 2011, 22:38 uurIk vind dit vooral een langzame ingetogen film met een denk ik best realistisch beeld over hoe illegalen leven in de westerse wereld. Met de nodige rottigheid, en nogal uitzichtloos. Meer drama dan thriller, en ook meer drama dan romantiek.
Mooi gemaakt, maar niet echt uitstijgend boven het niveau van gemiddeld kijkvoer - dat klinkt misschien negatiever dan ik het bedoel, het is zeker geen slechte film, maar ik ben hem over een paar weken wel weer grotendeels vergeten denk ik.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 november 2011, 21:11 uurDeze film bekeken en het was een goeie film. Geen thriller zoals er op de doos stond, maar eerder drama.
'k vond het een boeiende film die twee hedendaagse thema's (illegalen en organenhandel) eens van de andere kant laat zien.
Het einde vond 'k verrassend en goed gevonden.
Het accent van Audrey Tautou in de film vond 'k eerder een grappige noot, maar stoorde niet. 'k moest steeds denken aan die dame van 'Allo 'Allo! (listen very carefully ...)
3,5
[permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 18:18 uurgekocht voor 1 euro bij blokker en blij dat ik hem gekocht heb. drama is normaal niet mijn genre, maar deze film was toch echt wel goed. schitterend geacteerd, realistisch beeld van hoe moeilijk migranten wel hebben. ze moeten veel doorstaan. Spannend was hij nooit, maar gewoon leuk uitgewerkt. het is eens iets anders. Vond niemand slecht acteren. Heb me niet verveeld tijdens de film, echt realistisch gewoon. Heel aangrijpend. leuke tekst soms.
keek goed weg
3.5/5 wat misschien nog te weinig is
een topper!
blokker heeft dan toch nog goede films