134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.975 berichten | 4.931.733 stemmen

locatie: Films » The Player (2009) » Info

Nederland
Documentaire
85 minuten

geregisseerd door John Appel

Geïnspireerd door het avontuurlijke maar ook tragische leven van zijn vader, gaat John Appel in de documentaire op zoek naar de ware aard van de gokker. Een film over gokken in de ruimste zin van het woord: van onschuldige spelletjes en grapjes tot fatale risico’s en onverbeterlijke gokverslaving. Aan de hand van portretten van een bookmaker bij de paardenrennen, een pokerspeler en een crimineel, die zich ieder de kunst van het winnen én verliezen eigen hebben gemaakt, schetst John Appel een psychologisch portret van zijn vader, die niet slechts een gewone gokker was, maar een echte speler.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
quote
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2009, 12:07 uur
Zaterdagavond 21 november vindt in Tuschinski 1 tijdens het 22e International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) de wereldpremière plaats van The Player, de nieuwe film van John Appel (André Hazes - Zij gelooft in mij, The Last Victory).
De film is officieel geselecteerd voor de IDFA Competition for Feature-Length Documentary en de Premieres from the Lowlands.

quote
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2010, 0:40 uur
Interessante en behoorlijk persoonlijke documentaire waar Appel zijn eigen levensverhaal -en dan met name dat van zijn vader- speigelt aan enkele gokkers die hij vandaag de dag volt. En Appel maakt het waar; hij maakt een bizarre en nauwelijks begrijpare wereld toegankelijk voor de kijker. Knap.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Player (€ 16,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Player (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Player, The (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film