132.191 gebruikers | 82.799 films | 30.189 regisseurs | 3.421.268 berichten | 4.774.752 stemmen

locatie: Films » Twister (1996) » Info

Actie / Thriller
113 minuten

geregisseerd door Jan de Bont
met Helen Hunt, Bill Paxton en Philip Seymour Hoffman

Twee wetenschappers die alles in het werk stellen om de waarschuwingstijd te vergroten van een twister, willen elektronische meetapparatuur in het hart van de tornado brengen om hem zo beter te kunnen bestuderen en de weg die hij aflegt te kunnen voorspellen. Dit kan echter alleen door recht in haar dodelijke pad te gaan staan en te proberen het pas op het allerlaatste moment uit de weg te gaan...

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2011, 17:47 uur
ik heb form van autisme en weet dat het goede film is met 5 sterren.
klassiekers mogen best eens een keer 5 sterren krijgen .

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 0:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik heb deze film vroeger als kind vaak gezien, en ik moet toegeven dat ik nog steeds wel een zwak heb voor tornado- en rampenfilms.

Maar is hij ook goed? Ik vind het nog hartstikke meevallen. De graphics zijn na 15 jaar nog prima, gezien het feit dat Twister een van de eerste (of misschien wel de eerste) films was die CGI gebruikte voor tornado's en natuurgeweld.

Het verhaal en het acteren is niet altijd even geweldig, maar dat hoef je ook niet te verwachten van dit soort films vind ik.
Het element van de 'evil concurrenten' is slechts een beetje jammer. Helemaal omdat ze ook in zwarte auto's rijden, de symboliek ligt er een beetje te dik bovenop. Bovendien, we hebben geen enkele reden om ze als enorme slechteriken te zien, het enige is dat ze hetzelfde idee hebben. En dat ze dan uiteindelijk, op een vrij knullige 'Home Alone'achtige manier, (zo zal ik het maar even noemen), geraakt worden door een stuk debris, is helemaal een beetje overdreven. Dat hadden ze nu ook weer niet verdiend. Maarja, er moet iemand dood he, dan maar zij.
Ook het hele ex-vrouw/nieuwe-vrouw element had misschien niet gehoeven, we hadden toch wel vanaf de eerste seconde door dat ze weer bij elkaar zouden komen.

Maar al met al, helemaal niet slecht.

3.5

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Twister (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Twister (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Twister (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 20:43 uur
Twister... als je 22+ bent, ben je er hoogstwaarschijnlijk al ruim 10 of 15 jaar mee doodgegooid op tv. Ik kan sowieso een actrice als Helen Hunt slecht verteren, maar voor de rest scoort de film wel een aardige voldoende.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 21:13 uur
gewoon een lekkere film voor een herfstige avond en goede muziek van van Halen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 23:47 uur
Na lange tijd de film vanavond weer een keer op TV gekeken. Heb 'm van jongs af aan meerdere malen gezien en heb het altijd een erg goede film gevonden. Nu ik wat ouder ben en een flink aantal films voorbij heb zien komen kijk ik er toch iets anders tegenaan. Niet wat betreft de special effects want gezien in het licht van die jaren ('96) is dat prima in orde. Zelfs tot op de dag van vandaag zijn een aantal scenes absoluut geloofwaardig (en een aantal uiteraard ook weer totaal niet).

Maar het acteerwerk is wel echt dramatisch. Twister was één van de eerste films in zijn soort (niet qua rampenfilms maar wel wat betreft tornado's en de CGI effecten) en daarom vergeef ik Jan de Bont wel dat er meer gelet is op de actie dan op het acteren maar wat is het soms toch tergend slecht. Zat me vanavond echt op te vreten en me af te vragen waarom me dat nooit eerder is opgevallen.

Ook zijn dingen zoals hierboven ook al genoemd in eerdere posts als de veel te standaard 'tegenstanders' en het kansloze verhaallijntje met de ex-vrouw wel erg slap. Al met al een film die me altijd prima vermaak heeft gebracht maar uiteindelijk meer door jeugdsentiment bij velen een aardige rating krijgt dan vanwege de kwaliteit van de film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2011, 8:17 uur
Vol van de actie.
Het bijbehorende verhaal is op zich leuk bedacht.
Alleen de uitwerking, slecht tot lachwekkend.
Toch is deze film voor mij bijzonder.
12 September 1996.
Samen met mijn zwangere vrouw destijds naar Twister gaan kijken in de bios.
13 September is mijn dochter geboren, twee weken te vroeg.
Ik wijt dat nog steeds aan het enorme surround geluid, dat op die avond werkelijk keihard stond.
Gisteren mijn dochter dit verhaal verteld.
Wou ze toch wel even deze film zien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2011, 9:58 uur
En wat vond je dochter van deze film, Pierre?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2011, 10:32 uur
Haar eerste reactie: VET
Zal straks eens wat meer emotie-details polsen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2011, 13:16 uur
Blijft goed

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 17:11 uur
Blockbusterend.

Dit lekker onzinnige rampenfilmpje, met voor de verandering personages die het onheil juist opzoeken in plaats van ontvluchten, is best geslaagd. Natuurlijk kent de logica geen voorrang en smaakt de film net zo lang als het popcornbekertje gevuld is, maar onderhoudend en vermakelijk is het wel. Het kibbelende stel dat op tornado’s jaagt houdt de spanning er in elk geval goed in door telkens opnieuw een zelfmoordpoging te ondernemen in dienst van de wetenschap. Lachwekkend over de top en blockbusterend zoals het hoort.

Goed.

movie-edje
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 13:17 uur
twister viel mij toch wel wat tegen,
in des tijds in de bios gezien.

volle zaal natuurlijk.

het verhaal is redelijk slap, en het begint redelijk langdradig.
de tornados zijn wel realistisch gemaakt, maar erg ongeloofwaardig.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 22:27 uur
BonzMan27 schreef:
ik heb form van autisme en weet dat het goede film is met 5 sterren.
klassiekers mogen best eens een keer 5 sterren krijgen .

omdat je een vorm van autisme heb geef je een film 5 sterren?
ik geef een film 5 sterren als hij super goed is.
en niet omdat dat ik autisme heb.