134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.974 berichten | 4.931.727 stemmen

locatie: Films » Collapse (2009) » Info

Documentaire
82 minuten

geregisseerd door Chris Smith
met Michael Ruppert

Documentaire over de radicale denker Michael Ruppert, verslaggever die zijn visie op de wereld deelt via zijn internetblog. Hij waarschuwde al jaren geleden voor de huidige financiële crisis en spreekt over de komende 'peak oil', het punt dat de wereld niet genoeg olie meer voorradig heeft, de staat van het milieu en de economie.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 15:09 uur
Ach, dan bedenk je iets anders voor energie, ga je inderdaad lokaal voedsel produceren of neemt de bevolking om allerlei redenen vanzelf af. Je kunt nog alle kanten op, het is niet dat de olie opraakt dat je de mensheid wel op kunt doeken. Sterker, over een eeuw moeten we lachen dat we ooit zoveel olie nodig hadden. Het komt allemaal wel goed lieve mensen, maak je niet sappel.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 16:40 uur
Nee, de mensheid wordt niet opgedoekt, maar wat gebeurt er met de westerse beschaving? Die gaat verder zonder vliegtuigen en internet.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 13:32 uur
Als deze man juist is, bekijk je zojuist de belangrijkste documentaire in de geschiedenis van de mensheid..

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 11:37 uur
Ik heb een half uurtje kunnen kijken! Dit doordat mijn sympathie voor deze man al snel veranderde in -hoe zal ik het zeggen- aandachttrekker, die vanuit een slachtofferrol zijn verhaal doet. En dit waarschijnlijk - zoals ik het zie- doet om zieltjes te winnen!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2011, 20:07 uur
Die vent paft wel lekker door ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2011, 20:33 uur
Boze man awwrrhh... hij heeft z'n punten en brengt het gelukkig minder belerend dan Zeitgeist (nouja een beetje belerend). Gelukkig komt hij niet met belachelijke oplossingen en ongefundeerde verbanden en argumenten. Zit zelfs een hoop waarheid in en het feit dat we op de afgrond afstreven zit gewoon in de menselijke aard. Laat ons lekker alles opnieuw opbouwen zoals dat toen der tijd ook in de Commu-landjes is gebeurt. Beetje je eigen voedsel verbouwen, je eigen ding doen, gezellig met buurman en buurvrouw. Hij heeft wel mooie punten en ziet het uitzichtloze in, maar werd af en toe een beetje moe van z'n gehuil. Vooral op het einde wanneer hij letterlijk begint te huilen, zou hem daarvoor een onvoldoende willen geven aangezien de hele documentaire maar 30 minuten aan interessante informatie heeft en verder emotioneel gezwets. Paar citaten hier, wat persoonlijke info over de man zelf, een beetje gehuil, een nieuw inzicht daar and so on.

Hmmm.. nee, ookal ben ik het grotendeels met de meneer eens had het 1. of uitgediept of 2. ingekort moeten worden. maar toch een luttele 3* omdat ik zijn ideeën best aanhang en z'n doemdenktheorie nog best eens verwezenlijkt kan worden, als je begrijp wat ik bedoel ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2011, 20:56 uur
Stom trouwens dat die vent niet open staat voor discussie. Een discussie betekent niet dat je argumenten weerlegd moeten worden, maar er kunnen wel nieuwe inzichten ontstaan en je kan tegenhangers overtuigen (als je zeker van je zaak bent tenminste).