134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.463 berichten | 4.930.618 stemmen

South of the Border (2009)

South of the Border (2009)
6 stemmen | gemiddelde 3,50
mijn stem:
Documentaire
102 minuten

geregisseerd door Oliver Stone
met Hugo Chávez, Lula da Silva en Cristina Kirchner

Een documentaire over de Venezolaanse president Hugo Chavez. Oliver Stone wil eens weten of Chavez inderdaad een groter gevaar vormt dan Bin Laden en Fidel Castro samen, zoals de Amerikaanse media beweren. En nu hij toch in Zuid-Amerika is, interviewt hij meteen ook andere Zuid-Amerikaanse presidenten zoals Lula Da Silva (Brazilië), Cristina Kirchner (Argentië), Eva Morales (Bolivië), Raoul Castro (Cuba), Rafael Correa (Ecuador) en Fernando Luco (Paraguay).

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2009, 23:46 uur
Ik dacht even, bij het zien van de titel, dat er nog een Murakami boek verfilmd was, maar dat blijkt niet zo. Jammer.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2009, 17:48 uur
Klinkt interessant. Ik heb onlangs de docu 'the war on democracy' gezien van de Britse journalist John Pilger en het verhaal lijkt erg op deze film. John Pilger benadrukte meer de twijfelachtige rol van de VS bij het omverwerpen van democratisch gekozen regeringen in Latijns Amerika en wat daar uit voortkwam. Ik heb de indruk dat Oliver Stone alleen de linkse regeringen in Zuid Amerika analyseert en de buitenlandse politiek van de VS buiten beschouwing laat. Maar wellicht dat ik hier naast zit.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2011, 14:57 uur
Nee Amerikaanse foreign policy speelt wel een rol.

Wel een interessante documentaire. Vooral voor Amerikanen zou het goed zijn ook eens van "de andere kant" te horen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juni 2011, 1:33 uur
De opzet van de film en zelfs de poster is haast een exacte kopie van de docu War on democracy.