134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.971 berichten | 4.931.725 stemmen

locatie: Films » De Troon (2010) » Info

De Troon (2010)

Troon, De (2010)
32 stemmen | gemiddelde 3,09
mijn stem:
Nederland
Drama
300 minuten (miniserie, 6 delen)

geregisseerd door Erik de Bruyn
met Marcel Musters, Dragen Bakema en Yorick van Wageningen

De Troon vertelt het verhaal over de drie Koningen; Willem I, II en III, die alle drie de last van het Nederlands koningschap moeten dragen. Hun zucht naar macht en onderling wantrouwen verscheurt alle familiebanden, terwijl de schone schijn moet worden opgehouden voor de buitenwereld.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2009, 23:09 uur
Bij Erik de Bruyn:

En inmiddels is De Bruyn druk bezig met een zesdelige mini serie rondom Koning Willem I, II & III. Wordt grotendeels gedraaid in Hongarije, met een behoorlijk aantrekkelijke cast...

Lemming Film: De Troon - lemmingfilm.com

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2009, 11:35 uur
En de eerste foto's zijn binnen, al dan niet officieel:

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Troon - Seizoen 1 (€ 17,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Troon, De - Seizoen 1 (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Troon - Seizoen 1 (€ 18,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2009, 13:32 uur
Erg mooie cast inderdaad, schept verwachtingen.

Dragan Bakema, Marcel Musters, Yorick van Wageningen, Jeroen Willems, Guy Clemens, Loes Haverkort, Bracha van Doesburg, Bianca Krijgsman, Beppie Melissen, Nanette Drazic, Catherine ten Bruggencate, Egbert Jan Weber.

kappeuter
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2009, 8:06 uur
De AVRO zendt De Troon uit vanaf maart 2010 op Nederland 2

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2009, 11:55 uur
Ze zijn net terug uit Hongarije, waar de serie grotendeels gedraaid is. Aankomende week een laatste -extra- draaidag.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2010, 21:34 uur
Een stel nieuwe foto's:

Incompatible Browser | Facebook

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 12:10 uur
Doet me sterk denken aan The Tudors.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 21:03 uur
Jammer van het zwakke scenario, de verhaalstructuur is erg kinderlijk en lichtzinnig. Juist dit soort onderwerpen moeten met wat bravoure en grootsheid gebracht worden. Visueel en auditief doet het dat ook wel (al mag de soundtrack zich nog wat nadrukkelijker laten horen), maar het jasje past niet bij de inhoud. Hopen dat dat verbetert.

kramersietse
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 21:07 uur
Nog anderhalf maand en het jaarlijks feestje gaat weer beginnen, alleen gaan ze ons nu al vervelen met van die prachtige, mooie koningshuizen verhalen, not!!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 23:31 uur
Ben nog niet overdonderd moet ik zeggen. Ziet er allemaal wel goed uit en acteerwerk is ook niets mis mee maar vooral de voice over werkt bijzonder slecht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 23:35 uur
Inderdaad het grootste probleem. Bijzonder jammer, met de ambitie die het geheel uitstraalt had het een degelijkere basis mogen hebben. Maar misschien komt het nog ...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2010, 17:44 uur
De koningin was boos over de serie.
Haar voor ouders werden op een verkeerde manier neergezet.
En er zat teveel seks in.

Alzo De Koningin.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2010, 18:57 uur
Seks? Dan heb ik iets gemist, geloof ik.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2010, 19:13 uur
Quido schreef:
Seks? Dan heb ik iets gemist, geloof ik.

Dat zegt ze maar, ze kijkt zelf niet en het staat in een roddelblad.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2010, 18:46 uur
voor een nederlandse serie zeker van hoog niveau ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2010, 22:17 uur
De montage, muziek (niet zozeer de soundtrack, maar de montage hiervan) en met name de ontzettend irritante en totaal misplaatste voice-over laten de serie nergens het 'goh, best aardig' niveau ontstijgen. Jammer, want er zat heel veel meer in.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2010, 23:42 uur
Even een goed voorbeeld van die belachelijke voice-over:

YouTube - De Troon - E03 (20-03-2010) - Part 5 (7.50-9.00)

Eigenlijk een prima scène, goed spel, goede wisselwerking beeld en geluid en in het licht van de gehele aflevering / serie een scène die iets met de kijker doet. Een scène die werkt zonder veel woorden en poespas, maar door de muziek, beelden en montage de kijker meesleept. Maar dan komt - op 8.41 - die belachelijk slechte voice-over - niet alleen de stem an sich, maar helemaal die tekst. Alsof we naar de Teletubbies zitten te kijken.

Bijzonder jammer dat men een in potentie zo interessant en meeslepend drama op enkele manieren zo heeft kunnen verknoeien.

Madecineman
avatar van Madecineman
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2010, 9:26 uur
Stemmen verwijderd. Wacht gewoon even totdat alle delen zijn uitgezonden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2010, 1:09 uur
alle delen gezien en was al bekend met de geschiedenis van ons koningshuis, vooral willem de derde. de serie is aardig ingedamd want het had allemaal veel sappiger gekunnen.
overgens was de majesteit niet boos over de serie maar over het boek waar deze serie op gebaseerd is, de serie is redelijk kuis en zelfs een beetje kinderlijk het verhaal te laten vertellen vanuit het perspectief van willamiena. 't is goed te gebruiken als een geschiedenisles voor kinderen op deze manier. ik vond het alles behalve storend.
ook laat de serie goed zien in wat voor situatie europa op dat moment verkeerde, de politieke onrust die vaak benoemd word en het belang van onze troon. nederland zou namelijk niet hebben bestaan als we ons koningshuis niet hadden.
ik vond het een goede serie en heb me geen moment veveeld, ik moet er wel bij zeggen dat ik 'm in één dag gekeken heb.....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2010, 13:28 uur
Jammer dat hier geen soundtrack-cd van is, echt een meesterlijke score van Debbie Wiseman.

neo
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 13:31 uur
Ik heb haar al een paar geprobeerd te bereiken aangaande de muziek voor De Troon, maar ik krijg maar geen reactie. Wat ik heb gehoord van een enkele aflevering was behoorlijk goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2010, 22:32 uur
Wat een schitterende soundtrack heeft de serie toch ... echt ontzettend jammer dat die niet op CD te krijgen is. Hou wel van de ambitieuze aanpak van het geheel (had zelfs af en toe nog wat verder doorgedreven mogen worden, had het geheel wel kunnen hebben), maar stoor me nog steeds aan de voice-over.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2011, 9:47 uur
Wat goed aan deze serie is, is het acteren. De emoties komen geloofwaardig over. De soundtrack is heel goed. Daarom begrijp ik niet dat de teksten geen rekening houden met de cultuur in de verschillende decennia. Nu kunnen alle grote franse, duitse, en engelse series het natuurlijk helemaal fout hebben en ook de litteratuur en verslagen uit die tijd er gans naast zitten, maar volgens mij communiceerde de adel, ook onder elkaar, niet in 21e-eeuwse spreektaal.
Da's jammer, want dat schaadt de illusie die de fil ons wil bieden. En we kijken allemaal film vanwege de illusie natuurlijk