132.200 gebruikers | 82.972 films | 30.189 regisseurs | 3.421.521 berichten | 4.775.010 stemmen

Children of the Corn (2009)

Alternatieve titel: Stephen King's Children of the Corn

Children of the Corn (2009)
175 stemmen | gemiddelde 1,82
mijn stem:
Horror
92 minuten

geregisseerd door Donald P. Borchers
met Daniel Newman, David Anders en Kandyse McClure

Het getrouwde stel Burt en Vicki rijdt op het platteland, richting het dorpje Gatlin, recht hun onheil tegemoet. Hier in Gatlin, Nebraska, leven bloeddorstige kinderen onder leiding van de jonge predikant Isaac en zijn hulp, de bloeddorstige beul 'Malachi'. Ze hebben alle volwassenen afgeslacht. Nu zijn er opnieuw twee buitenstaanders aangekomen die het maar vreemd vinden dat er niemand lijkt te zijn. Al snel verandert ook hun leven in een hel...

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 19:20 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ach, ze zijn er wel degelijk slechter.

Het origineel heb ik héél lang gelden eens gezien, maar daar herinner ik mij niks meer van. Een vergelijking kan ik dan ook niet maken.

Maar het verhaal van deze film op zich is wel aardig en het verlaten stadje ziet er ook leuk gemaakt uit. Ook was het nog wel redelijk spannend en wil je als kijker toch wel weten hoe het af gaat lopen.
Het acteerwerk van de 2 volwassenen is te doen, alleen die kinderen bakken er niet zo veel van. Wanneer die tegen elkaar stonden te praten leek het wel een toneelstuk op de basisschool.
Het einde vond ik overigens volkomen ruk. Die achtervolging in het maisveld had wel spannender gekund en het werd mij ook niet helemaal duidelijk hoe die Burt nou uiteindelijk te pakken werd genomen.

Die flashbacks over Vietnam werkten ook op de lachspieren, maar daar viel nog wel doorheen te prikken. Trouwens ook wel een beste marinier die verdwaald raakt in een maisveld _O^

2,0 sterretjes.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 20:04 uur
Ja, die kinderen, die waren ook niet best. Op één uitzondering na: de jongen die Malachai speelde, die zag er mooi eng uit. Ook al omdat je automatisch associaties krijgt met Witness deed hij me denken aan Alexander Godunov uit die film.

Ik zie op IMDb dat dat trouwens amper een jongen is, want hij was ten tijde van deze film al 28 jaar. Ene Daniel Newman -- en naar blijkt de kleinzoon van Paul Newman...

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Children of the Corn 1 & 2 (€ 3,99)
exclusief € 1,90 verzendkosten

Children of the Corn 1 (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Children of the Corn 5 (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 20:11 uur
Hij had wel wat van Ola Toivonen :P

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2011, 19:47 uur
Ja maar die leek toch weer op Owen Wilson ? :?

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2011, 11:54 uur
Zieke & trieste zooi....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 14:22 uur
De remake vond ik persoonlijk beter dan het origineel. Maar goed daar valt over te twisten aangezien het origineel een redelijke klassieker is geworden op horror gebied.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 0:03 uur
Ik heb nog nooit zo'n facking slechte horror film gezien.
geen spanning, geen schrikmomenten, helmaal niks
ECHT NIET KIJKEN.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2011, 11:28 uur
sinds wanneer is toch die arbarmelijke verarming verschenen, dat horrorfilms tegenwoordig afgerekend worden op "de schrikmomenten" ?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2011, 10:57 uur
Het orgineel heb ik afgelopen Donderdag gezien en nu dan de remake die een stuk slechter is uitgevoerd, dat had toch wel wat beter gekund. En dan het einde, waardeloos, sloeg nergens op.