134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.255 berichten | 4.930.190 stemmen

locatie: Films » Houseboat (1958) » Info

Familie / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Melville Shavelson
met Cary Grant, Sophia Loren en Martha Hyer

Tom Winters (Grant), een weduwnaar, probeert in zijn ééntje zijn drie kinderen in een woonboot groot te brengen. Hij krijgt daarbij een klein beetje hulp van Cinzia (Loren), een Italiaanse die haar vader heeft verlaten.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2002, 20:58 uur
Tijdje geleden op tv gezien. Was wel een aarige film. Geen verassende dingen. 3*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2005, 1:50 uur
Zoals hierboven vermeld, absoluut niets bijzonders. Ik vind Sophia Loren sowieso niet erg bijzonder, maar ik ben bang dat ik dan in de minderheid ben. Zelfs Cary Grant is iets minder in deze film dan in de meeste van zijn films die ik heb gezien, al is hij nog steeds keigoed. Ik vond dat de 3 kinderen ook een positieve bijdrage leverden aan de film. 3.0*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Houseboat (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Houseboat (€ 7,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Houseboat (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2008, 13:03 uur
Inderdaad geen diepgaand verhaal, maar wel een interessante cast en leuke sfeer. Heb me op de zondagochtend in ieder geval vermaakt met deze film uit de oude doos.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2008, 15:46 uur
Deze familiefilm is enigszins gedateerd maar met name door het luchtige verhaal en de sterke acteerprestaties van Grant en Loren valt het geheel nog goed te pruimen. Redelijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2008, 17:31 uur
Was vroeger wel redelijk vaak op tv. Best een leuke familiefilm.

Een heerlijke stralend licht sleezy Sophia Loren weer in deze film!! En Cary Grant in een rol die eigenlijk bijna standaard is voor hem: stijlvol humoristisch.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juni 2010, 18:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Luchtige komedie met Grant en Loren. Best mooi verhaaltje zoals Grant die verliefd wordt op Loren, en dat er dan weer een band tussen hem en zijn kinderen ontstaat. Voor de rest gewoon een aardige familiefilm. 3,0.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 8:53 uur
Houseboat begint luchtig waarbij onnodige introducties grotendeels achterwege worden gelaten. Gaandeweg echter verschuift de mood meer naar wat zwaardere romdram. Grant en Loren doen hun ding, maar slagen er totaal niet in ook maar een kleine indruk te maken, net zo min als enig andere personage. En dit geldt eigenlijk voor de gehele film.

Soms met een aardiger moment (veelal dankzij de "subtiele" en cynische humor welke veel te weinig aanwezig is), maar geen seconde groeit deze film boven de label "niemendalletje" uit. Desondanks voor de sfeer een kleine voldoende.