132.206 gebruikers | 83.129 films | 30.189 regisseurs | 3.421.692 berichten | 4.775.256 stemmen

Oscar et la Dame Rose (2009)

Alternatieve titel: Oscar and the Lady in Pink

Oscar et la Dame Rose (2009)
32 stemmen | gemiddelde 3,12
mijn stem:
6 jaar geweld angst grof taalgebruikFrankrijk / België / Canada
Drama
105 minuten

geregisseerd door Eric-Emmanuel Schmitt
met Michèle Laroque, Amir Ben Abdelmoumen en Max von Sydow

Oscar is 10 jaar oud, lijdt aan leukemie en heeft nog maar een paar weken te leven. Hij denkt dat hij zijn doktoren heeft teleurgesteld door niet te genezen en neemt het zijn ouders kwalijk dat ze niet met hem over zijn naderende dood kunnen praten. Gelukkig is daar Oma Rozerood, een oudere dame die de kinderen in het ziekenhuis bezoekt. Ze vertelt hem verhalen over haar vroegere worstelcarrière, raadt hem aan brieven aan God te schrijven en verzint een spel waar elke dag voor 10 jaar uit iemands leven bestaat. Zo leeft Oscar een heel leven in slechts een paar dagen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 17:17 uur
We hebben dit boek gelezen met frans, echt een mooi verhaal! Ik ben benieuwd naar de film, de trailer ziet er iig goed uit =)
Wel een lelijke poster though.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2010, 19:39 uur
Prachtige Film,

Het is eigenlijk een triest verhaal , je weet dat het jongetje dood ga aan het einde van de film maar tijdens te film ben je er zo niet mee bezig omdat ze het wel grappig maken, de lady in the pink is echt een tof personage en ik vind dat Michèle Laroque dat zeer goed geacteerd heeft, het jongetje was ook super goed,

Mooie triestige maar ook leuke film !!!
Moet je zeker eens zien :)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Oscar et la Dame Rose (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Oscar et la Dame Rose (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Oscar et la Dame Rose (€ 9,50)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2010, 0:24 uur
Mooie film, die aan de ene kant aangrijpend is, en aan de andere kant
vertederend, met een licht humoristische inslag.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 oktober 2010, 17:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Prima filmpje. Het zware verhaal wordt op een luchtige (misschien iets kinderlijke) manier verteld, waardoor je toch met een glimlach kunt kijken. De intro van de film is geweldig, maar in het midden zwakt het een beetje af. Al wordt die afzwakking snel weer hersteld, want het einde is echt prima en ook ontroerend.
De film is niet echt topklasse, maar wel een ruime voldoende!

jeeke21
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 19:40 uur
Prachtige film !
Met een prima acterende Michelle Laroque , met een grote mond, die ook zichzelf terugvindt in haar ongewild vrijwilligerswerk ! Ook het jongetje Amir en de andere hebben uistekend werk geleverd..

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2011, 15:41 uur
Goed gegeven wat totaal mislukt tussen de stukjes met fantasie in de film , echt jammer had veel meer ingezeten. Michèle Laroque als Rose zier er erg goed uit.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2011, 12:13 uur
Ik kon mijn aandacht er nauwelijks bijhouden.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2011, 22:02 uur
Een redelijke dramafilm...
Redelijk acteerwerk...
Eigenlijk is voor de kinderenfilm (geen familie via imdb vermeld)...
Acteur Amir speelt wel goed...
Geen beste film...

svp deze film komt uit Franse en Canadese (via plotsomschrijving heeft alleen België vermeld)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 21:10 uur
Het boek was geweldig, de intensiteit van het boek maakte dat ik diep in mij blijkbaar een beeld geschapen had van dit verhaal. In het begin van de film had ik de indruk dat dit beeld niet overeenkwam met de beelden die ik zag. Maar gaandeweg kreeg de film toch wel iets magisch.
Het boek blijft voor mij veel sterker, maar ik vond de film toch wel ontroerend .

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2011, 14:33 uur
Een mooi boek is aardig verfilmd. Vooral de nieuwe verhaallijn, die ontbrak in het boek, was een goed film. Toch was de film op veel momenten enigszins saai en mijn grootste irritatie was het wel gekende Amélie-syndroom waar vele Franse regisseurs onder lijden. Sinds het internationale succes van Amélie proberen de Fransen krampachtige surrealistische scènes te gebruiken in hun films. Naar mijn mening toch enigszins gefaald in "Oscar et la Dame Rose". Toch was het einde dan weer ontzettend ontroerend. Alsnog een dikke drie.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2011, 19:24 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Oscar et la Dame Rose is met liefde gemaakt, maar mist grotendeels toch een ziel ofzo. Op momenten komt die ziel wel naar boven drijven, zoals letterlijk het moment waar Oscar God "ontmoet" , maar overall is er een gebrek aan.

De fanatasiemomenten zijn leuk, maar meestal op een nogal kinderlijke wijze gebracht (de worstelmomenten - ze zien er daarnaast vaak goedkoop uit, al hoeft dat geen bezwaar te zijn voor "dromen".) Zo ook de momentjes met de medepatiënten van Oscar, hoewel die stukjes de luchtigheid ondersteunen.

Genoeg spitsvondigheden ( eendagsplant, hoe Oscar God "Jou" noemt, etc. ), waardoor deze film, met toch een zwaar thema, nogmaals luchtig blijft, waarvoor een kleine hulde.

De dialogen tussen Oscar en the Pink Panther zijn oké, al rijmden ze niet altijd bij een 15-jarig jongetje, hoe bijdehand en door-omstandigheden-wijs-geworden ook. De fijnste woorden kwamen misschien wel van de bejaarde arts, met als hoogtepunt de woorden tegen de roze dame: "Hij (Oscar, red.) waakte over jou." Toch is de beste rol weggelegd voor Michèle Laroque, die mooi, irritant, leuk en koppig tegelijk is. Ze deed niets fout.

Een film met zijn mankementjes, maar toch wel een 3,5* waard, vooral vanwege zijn fijne karakter.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 19:58 uur
Prima spel met mooie scènes zak soms iets rommelig weg maar hersteld zich weer
Al met al een goede film over een lastig onderwerp.