134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.253 berichten | 4.930.189 stemmen

Escape from L.A. (1996)

Actie / Sciencefiction
96 minuten

geregisseerd door John Carpenter
met Kurt Russell, A.J. Langer en Steve Buscemi

Na een schok van 9.6 op de schaal van Richter in 2013, komt Snake Plissken terecht in Los Angeles. Zijn missie: zoek in het vernietigde L.A. een verloren gegane Doomsday Device. Als hij de deadline niet haalt, wordt er een gif in zijn lichaam gespoten. Maar zo makkelijk lijkt deze missie niet te zijn...

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 16:46 uur
Kwaliteit zuigt, maar wel aardig:

YouTube - ‪Making of Escape from L.A.‬‏

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 16:52 uur
Reinbo schreef:
Ik heb het toen ook ergens gelezen. Was een grote zakkenvulactie. Kon de film juist met die achterligggende gedacht extra waarderen. Past perfect bij de anti Hollywoodvibe van de film.

"Van het budget eigenden Carpenter en Hill zich ieder vijf miljoen toe, Russell stak het dubbele in zijn zak."

John Carpenter/Escape from L.A. - de Filmkrant net-versie van november 1996, nr 172

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Escape from L.A. (€ 6,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Escape from L.A. (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Escape from L.A. (€ 6,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 17:17 uur
^O^ Top artikel.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2011, 12:36 uur
Wat een bazige cast met ondermeer Steve Buscemi, Pam Grier en natuurlijk Kurt Russell in dit vervolg op Escape from New York! De film is nogal een jolig gebeuren, een beetje fout, maar wel met een toffe sfeer. Grootste minpunt zijn de sfx, die ook voor 1996 er totaal niet overtuigend werken.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2011, 17:32 uur
Leuke cult. Maar voelt toch ook best wel gedateerd aan, de special effects zijn grotendeels eerder grappig door hun onbeholpenheid dan iets anders. Dat zal haast wel zo bedoeld zijn, zo oud is de film tenslotte nou ook weer niet.

Met een heleboel beroemde acteurs in kleine en soms erg grappige rolletjes. Maar Kurt Russell is wel de held.

Metalfist
(crew)
avatar van Metalfist
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 19:34 uur
Call me "Plissken"

Zo ergens in het begin van januari van dit jaar keek ik voor een tweede keer Escape from New York en die film viel me zo goed mee dat ik erg benieuwd werd naar zijn opvolger. Die had ik echter nog altijd niet goedkoop op DVD gevonden maar overlaatst was het zover: Escape from L.A. voor nog geen 4 euro. Ik had al vaker gehoord dat dit een regelrechte remake was dus heb ik een tijd gewacht om deze op te zetten maar gisteren was het dan zover.

En oh, wat heb ik me weer goed geamuseerd. Escape from L.A. is inderdaad meer van hetzelfde als we te zien kregen in het vorige deel maar als is zowaar nog komischer, nog grotesquer en nog cheesyer geworden en dat is heerlijk. Carpenter maakt 15 jaar later een film die nog een stuk overdrevener oogt en dat is enorm vermakelijk om te zien want naast het coole personage Snake kent de film ook talloze geweldige scènes zoals het surfen, de basketbalwedstrijd, ... Noem maar op. Het enige waar ik dan ook tegenop kijk zijn de wel erg slechte effecten die Carpenter hierin laat zien. Zeker in het begin en midden van de film lijkt dit meer irritatie op te wekken terwijl ik naar het einde toe het wel kon waarderen. Mmh, ik ben er precies nog niet echt uit wat ik nu juist van de effecten vind. Soit, het zijn in ieder geval ook de talloze geweldige personages die ervoor zorgen dat dit tweede deel zijn voorloper evenaart. Leuk trouwens die vele verwijzingen naar het eerste deel. Merkwaardig trouwens hoe goed Carpenter en de zijnen er met sommige toekomstbeelden redelijk in de buurt komt van de werkelijkheid.

Snake Plissken is toch wel één van de meest bekende iconen in de wereld van films. De rauwe stem, het ooglapje, de verbazing van allerlei mensen dat hij zo klein is, ... Plissken is cool en Kurt Russel doet dit perfect. Geweldig trouwens dat Russel nog altijd in zijn zelfde kleren geraakte als 15 jaar geleden. Escape from L.A. lijkt wel meer interessantere bijrollen te hebben dan zijn voorganger. De opvallendste moet toch wel die van Steve Bucemi zijn als Map to the Stars Eddie maar die doet het op de oude getrouwde Buscemi manier. Ietwat gestoord en altijd leuk om naar te kijken. Ook de rol van Pam Grier is merkwaardig te noemen maar ze is hier geweldig. Vreemd eigenlijk dat Tarantino altijd wordt geroemd als degene die verdwenen acteurs terug op het scherm brengt want hoewel dat met Travolta dat inderdaad wel zo was, was Carpenter hem met Pam Grier toch een jaar voor. Ik ga niet meteen zeggen dat ik een enorme fan ben van Pam Grier, heb simpelweg te weinig van haar gezien want buiten deze, Jackie Brown en Big Bird Cage is het lijstje al af, doet ze dit wel leuk. Coole bijrol ook nog van Peter Fonda als surfer (kreeg zelfs een beetje een Easy Rider gevoel) en natuurlijk Bruce Campbell als gestoorde chirurg.

Ondergewaardeerd, zeker in vergelijking met het eerste deel dat redelijk hoog boven de 3* zit. Dit vervolg is in elk opzicht grootser dan zijn voorganger en dat werkt verrassend goed. Russel blijft enorm sterk als Plissken en de vele bijrollen geven de film net dat beetje extra. Alleen jammer van de soms wel erg crappy effecten..

(moderator)
avatar van Spetie
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 12:00 uur
In dit vervolg op "Escape from New York" kruipt Kurt Russell wederom in de huid van Snake Plissken. Deze sequel haalt het echter zeker niet bij het origineel.

Het is allemaal wat minder duister en dat gaat ten koste van de sfeer, die in ik New York echt top vond en hier redelijk, maar niet meer. Russell doet het overigens niet onaardig, de bijrolletjes van Peter Fonda en Steve Buscemi zijn ook niet onaardig. Verder is het allemaal redelijk vermakelijk, al zijn de special effects op sommige momenten duidelijk ondermaats.

Maar goed het vermaakt op zich wel, al is het dus allemaal lang niet zo goed als zijn voorganger.