134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.253 berichten | 4.930.187 stemmen

Kill the Irishman (2011)

Actie / Misdaad
106 minuten

geregisseerd door Jonathan Hensleigh
met Ray Stevenson, Val Kilmer en Christopher Walken

Dit waargebeurde verhaal onthult de details van de opkomst en ondergang van de beruchte vakbondsvertegenwoordiger Danny Greene (Ray Stevenson), die bekendheid verwierf in het midden van de jaren '70 voor zijn gedurfde bereidheid om de Italiaanse maffia te trotseren. Opgegroeid in de straten van Cleveland, geraakt de stoere reputatie van Greene uiteindelijk in contact met de lokale maffia. Het duurt niet lang alvorens de lokale maffia is uitgegroeid tot een grootse handhaver binnen de regio. Maar na het vormen van een alliantie met de beruchte gangster John Nardi (Vincent D’onofrio) en de gevreesde Shondor Birns (Christopher Walken), begint Greene te ontdekken dat hij de potentie heeft om zelf zo machtig te worden als zijn tegenstanders. Vrij snel ontwikkelt hij dan ook een reputatie als onaantastbaar na het overleven van talrijke pogingen tot moord en creëert hij een dodelijk vernietigende organisatie met misdaadsyndicaten door heel Amerika.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 16:13 uur
yep goeie film met genoeg aktie. schurkenrol goed neergezet met een glansrol voor de hoofdpersoon . Nu een keer niet zo,n wonderboy, maar een lelijke schurk die er niet uitziet met dat pluizige haar en die rotte kop.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 0:18 uur
Redelijk vermakelijk filmpje.
De film duurt vrij lang en valt ook in herhaling met alle liquidaties.
Pluspuntje is de sfeer die wordt neergezet.
Maar verder is deze film gewoon geen hoogvlieger..

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Kill the Irishman (€ 19,98)
gratis verzending

Kill The Irishman (Import) (€ 24,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 17:07 uur
Prachtige muziek

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 20:46 uur
Leuke verrassing.

Had me helemaal niet aan zo'n sterke maffiafilm verwacht. Deed me bij momenten wat denken naan Goodfellas, en aangezien die in m'n top tien prijkt is dat geen slechte vergelijking voor deze film.

Die Ray Stevenson (ik ken die gast helemaal niet :o) draagt de hele film en speelt werkelijk de pannen van het dak. Tel daarbij een oerdegelijke ondersteunde cast die allemaal al wel eens in een of andere maffiafilm/misdaadfilm hebben meegespeeld, typische songs vanuit die periode, een prima aankleding en een boeiend verhaal, en je hebt een klein juweeltje in handen.

Erg sterk!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 15:33 uur
Eigenlijk zou ik deze film niet gaan kijken. Het verhaal leek mij namelijk niet zoveel aan, en erg eentonig en saai... Uiteindelijk heb ik een paar weken later toch maar besloten om de film te kijken, en gelukkig maar, want ik vind het een van de beste films die ik het afgelopen jaar gezien heb! :D

De film keek erg makkelijk weg doordat de beelden mooi waren, en het verhaal duidelijk was. Ook was de omgeving afwisselend, ik denk dat elke scène wel op een andere locatie geschoten werd waardoor elke scène weer nieuw een verfrissend over kwam! Ook het verhaal was erg interessant, een waargebeurd(!) verhaal over Danny Greene die het durft op te nemen tegen de Italiaanse Maffia! Verder zaten er leuke dialogen in, en werd er goed geacteerd. Het enige min-puntje was dat ik het einde nogal abrupt vond, maar aangezien het een waar gebeurd verhaal is denk ik dat ze er weinig anders mee hadden kunnen doen.

Ik zat te twijfelen tussen een 4* en een 4,5*. Uiteindelijk geef ik de film een 4* vanwege het eind dat ik niet echt sterk vond. Maar verder heb ik me erg vermaakt tijdens de film, en was het een erg grote verrassing! Zeker een aanrader! ^O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 18:24 uur
sterke film.
mooi opgebouwd en goed geacteerd.
rauw en hard.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 20:58 uur
Opbouwing is inderdaad goed te noemen. eerste half uur had ik het gevoel naar een matige cheape film te kijken,maar hij werd steeds sterker en zorgt ervoor dat je geboeid blijft!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 16:44 uur
Ik druf zo ver te gaan om deze film een van de beste mafiafilms ooit te noemen. De film heeft geen last van (over)hype, weinig mensen kennen deze film. Ik ook niet tot ik hem zag. Ray Stevenson speelt ge-wel-dig. Een op het eerste oog normale man die tegelijk behoorlijk ziek en toch ook sympathiek is.

Zoals gezegd, deze film heeft geen last van een hype gehad. Maar kan dat kwalitatief zeker aan, een prachtfilm. 4,5 sterren.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 22:06 uur
Film die de opkomst en neergang van een clichématige 'rechtdoorzee' Ierse gangster volgt, met hier en daar authentiek ogende beelden die de boel wat versterken. Verder erg doorsnee naar mijn bescheiden mening. Doet denken aan een langgerekte, slappe aflevering van The Sopranos waar de cast van de serie is vervangen door minder charismatische types. Deze heren en dames kwijten zich overigens behoorlijk van hun taak. Het voorspelbare einde is in orde. Al met al redelijk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 22:09 uur
david bohm schreef:
Voorspelbaar einde ? hoe kan je voorspelbaar einde nou meenemen in je beoordeling als het daadwerkelijk is gebeurd in het echt ?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 22:16 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Nu zit ik in dubio,meneer 606. Maar ik laat het maar gewoon zo staan.
Ik besefte tijdens het kijken dat ik naar een 'waargebeurd verhaal' keek, maar kende het verhaal en dus ook de afloop niet. Ik kon het einde echter wel voorspellen.
Wat ik in orde vind is de timing en uitvoering van de scene, hoewel ik dat met die jongetjes op de fiets wat dik aangezet vind.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2012, 7:31 uur
Tja.... Beter als dat ik er van verwacht had.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 14:15 uur
Vermakelijk misdaadfilmpje. Leuk sfeertje en goed geacteerd, maar de film voelt een beetje rommelig aan. Fijn tussendoortje.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 8:33 uur
Leuk filmke en leuk gebracht!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 21:25 uur
Zeker niet slecht, had hier niet zoveel van verwacht :)