134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.253 berichten | 4.930.187 stemmen

locatie: Films » Het Galgenven (2009) » Info

Documentaire / Drama
80 minuten

geregisseerd door Jan van den Berg
met Claudia Colaris, Jac Rijks en Cor Verstraelen

Fotografe Anna Smeets maakt reportages over de hele wereld. Als haar moeder onverwachts overlijdt komt ze voor de begrafenis terug naar haar geboortedorp in Limburg. Ze besluit te gaan wonen in haar moeders atelier, aan de rand van het Galgenven om daar – in de geest van de schilderijen van haar moeder – foto’s te gaan maken van de unieke natuur eromheen, het dorp en haar inwoners. Terwijl Anna op deze wijze zichzelf terug probeert te vinden in het unieke gebied vol mooie herinneringen, blijkt dat een deel van de natuur en alles eromheen zal moeten wijken voor projectontwikkelaars die grootschalige plannen hebben in de regio. Als ze hoort dat ook boeren, waaronder haar vader Jeu, onder druk staan, besluit ze zich te verzetten. Er ontstaat een hevige strijd tussen Anna en grootgrondbezitter Hyacint De Beaumont.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2009, 12:34 uur
Nooit van gehoord. Draait dit in Utrecht?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2009, 12:40 uur
Ja, draait ook in Utrecht. In een van de vele Limburgse dialecten overigens, het is te hopen dat het her en der ondertiteld wordt...

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Taming The Floods & Het Galgenven (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Taming the floods/Het galgenven (€ 16,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Taming the floods/Het galgenven (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2009, 13:10 uur
Ziet er amateuristisch uit, krijgt dit echt distributie?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2009, 13:15 uur
Ja, Cinema Delicatessen is de distributeur, hoogstwaarschijnlijk een kleine release in de (I presume, hoofdzakelijk zuidelijke) filmhuizen.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2009, 14:35 uur
vreselijke film. gezien op het filmfestival in utrecht. VRESELIJK!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 0:08 uur
Nu op Nederland 2.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 0:36 uur
Verdomme, kwam ik te laat achter! Nou ja, jammer dan... :(

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 12:04 uur
Amateurische troep, van een (nog) bedenkelijker niveau dan de welbekende regiosoaps. Enkel leuk om iets in mijn 'eigen' dialect te zien.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2010, 11:40 uur
Tsjonge, deze film krijgt wel erg slechte recensies. Het verhaal ziet er toch best interessant uit.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2010, 16:16 uur
Deze film is het aanzien waard, ondanks dat het kleinschalig is. Mensen uit de Randstad zullen dit waarschijnlijk niet waarderen, omdat ze verblind zijn door het beton om hun heen. 8)